Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Phosphorus - Γιώργος Στριφτάρης: Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος στην Cheapart

Phosphorus - Γιώργος Στριφτάρης: Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος στην Cheapart

Μετά την συμμετοχή του λευκώματος PHOSPHORUS στην ατομική έκθεση φωτογραφίας ANDRES-UNDRESS του Γιώργου Στριφτάρη στις Βρυξέλλες (Artbeat Gallery, Νοέμβριος 2015) και την επίσμη παρουσίασή του στη Θεσσαλονίκη (K & K Showroom, Φεβρουάριος 2016), το άλμπουμ έρχεται επισήμως πια και στην Αθήνα σε μια ξεχωριστή βραδιά στην CHEAPART.

Ομιλητές: Γιάννης Βασταρδης, Φωτογράφος
Αλέξιος Παπαζαχαρίας, Καλλιτέχνης – Ιστορικός Τέχνης – Επιμελητής
Guram Chachanidze, Σκηνοθέτης – Φωτογράφος

Συντονίζει ο Νίκος Γιαβρόπουλος, Εικαστικός

Φώσφορος ή φωσφόρος σημαίνει «αυτός που φέρει το φως». Έτσι ονόμαζαν κάποτε τον πλανήτη Αφροδίτη. Είναι επίσης ένα από τα χημικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη ζωή.

Το PHOSPΗORUS του Γιώργου Στριφτάρη είναι ένα φωτογραφικό άλμπουμ, μια συλλογή από αντρικά γυμνά που ενσωματώνονται άλλοτε στο φυσικό, άλλοτε στο αστικό τοπίο και άλλοτε στους επινοημένους χώρους μιας ενδιάμεσης, ανεξερεύνητης ζώνης. Κυκλοφορούν, στέκονται, ποζάρουν, εγκαταλείπονται. Αναιδείς μέσα σε μια γυμνότητα που μοιάζει αυτονόητη, ενεργοποιούν με ένταση, όχι μόνο τον αμφιβληστροειδή του θεατή, αλλά και τα αδρανοποιημένα ψυχικά του ρήγματα, καθώς εξολοθρεύουν το ένα μετά το άλλο τα αντρικά στερεότυπα. Αυτάρκεις, ενδίδουν στη νωχέλεια, τον ναρκισσισμό, τη μελαγχολία, τη νεύρωση, την απενοχοποιημένη ευδαιμονία.

Οι άντρες του πλανήτη PHOSPHORUS του Γιώργου Στριφτάρη δείχνουν να περιφρονούν τον χρόνο και τους περιορισμούς του. Πάνω απ' όλα βρίσκονται εκεί για να τους κοιτάζεις.

Ο Γιώργος Στριφτάρης γεννήθηκε στην Άρτα. Ζει μόνιμα στην Αθήνα κι εργάζεται ως ηθοποιός , casting director και φωτογράφος. Το PHOSPΗORUS είναι το πρώτο του φωτογραφικό λεύκωμα.

http://www.striftaris.com

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση με την Ακαδημαϊκό Edith Hall
08.02.2017 09:56
Οι εκδόσεις Διόπτρα και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα και ιστορικού Ήντιθ Χολ Αρχαίοι Έλληνες την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, στον χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου.
70 χρόνια δημιουργίας ελληνικών κινουμένων σχεδίων
19.12.2016 17:07
Η Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων ΑΣΙΦΑ Ελλάς σε συνεργασία με τη διαδικτυακή πύλη Greekanimation.com ανακοινώνει την κυκλοφορία για το ευρύ κοινό του λευκώματος 70 Xρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων.
Το αρχαίο δράμα στο ΚΘΒΕ 1961-2016: Ένα ψηφιακό, διαδραστικό λεύκωμα δωρεάν για το θεατρόφιλο κοινό
20.07.2016 15:45
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αναλαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία για τα ελληνικά δεδομένα στο χώρο του θεάτρου, με την έκδοση ενός ψηφιακού λευκώματος για έξυπνες συσκευές και υπολογιστές.
Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος Alphabet στον Ιανό
11.07.2016 10:32
Η Έλλη Τσάτσου παρουσιάζει πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον ΙΑΝΟ το φωτογραφικό της λεύκωμα με τίτλο Alphabet την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016.
150 χρόνια Ελληνικός Τύπος στη Χώρα του Νείλου: παρουσίαση λευκώματος
11.03.2016 16:18
Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας η εκδήλωση/παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος 150 χρόνια Ελληνικός Τύπος στη Χώρα του Νείλου.