Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Το ταξίδι…

Το ταξίδι…
Το …ταξίδι… της Καίτης Χαλιόρη ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της τελευταίας δημόσιας εικαστικής της δράσης κατά των ναρκών, ταξιδεύοντας την 1η του Μάρτη στην Αλεξανδρούπολη.

Η δράση κατά των ναρκών, που παρουσιάζει η Κάτια Χαλιόρη, αποτελείται από μια σειρά από συμμετοχικές δημόσιες εικαστικές δράσεις διαμαρτυρίας, τις οποίες ξεκίνησε το 2008 στη Χίο, συνέχισε στο Λαύριο και τη Θεσσαλονίκη, φτάνοντας στον τελικό προορισμό, τερματίζοντας συμβολικά στον Έβρο.

“…το ταξίδι…”, είναι ένα σπονδυλωτό έργο σε εξέλιξη, που αναφέρεται στο δραματικό τέλος του πολύπαθου ταξιδιού των προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι πνίγονται στα νερά της Μεσογείου, σκοτώνονται από νάρκες ή ακρωτηριάζονται, προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα. Μέσα από την τέχνη, αρθρώνεται κραυγή διαμαρτυρίας και καταγγελία ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ανισότητα, την εξαθλίωση και την εγκληματική αδιαφορία για τις τραγικές συνέπειες από τη χρήση ναρκών.

Όσοι από τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης το επιθυμούν, μπορούν να πάρουν μέρος στην εικαστική δράση-διαμαρτυρία που θα ξεκινήσει την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο του Συλλόγου Αρχαιοφίλων. Οι  συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα παλιό  ρούχο, παντελόνι, πουκάμισο ή μπλούζα με μακριά μανίκια. Κατά την διάρκεια της δράσης θα κόψουν το ένα μπατζάκι ή το ένα μανίκι από το ρούχο  και  θα  το  κρεμάσουν στα  στημένα συρματοπλέγματα  του  χώρου.

Η τέταρτη και τελευταία δράση, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεθνή Εκστρατεία Απαγόρευσης των Ναρκών κατά Προσωπικού (ICBL), και εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται διεθνώς για τα δέκα χρόνια από την διεθνή εφαρμογή της συνθήκης της Ottawa για την απαγόρευση των ναρκοπεδίων.

Σχετικές ειδήσεις
Το ταξίδι στον χρόνο, άνθρωπος: Έκθεση του Γιάννη Μπουλούμπαση
30.11.2016 12:32
Ο Χώρος Βιβλίου και Πολιτισμού Εν Πλω, θα φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας του γνωστού επαγγελματία φωτογράφου Γιάννη Μπουλούμπαση, με τίτλο «Ταξίδι στον χρόνο, άνθρωπος».
1896-2016, Ολυμπιακό Ταξίδι: Έκθεση με τις αφίσες των Ολυμπιακών Αγώνων στον Ι.Ο. Χανίων
11.08.2016 12:46
Τα εγκαίνια της έκθεσης “1896-2016, Ολυμπιακό Ταξίδι - Το Πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από τις αφίσες της διοργάνωσης” θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 και ώρα 8:30 μμ, στο Νεώριο του Μόρο – Ι.Ο. Χανίων, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.
Το ταξίδι. Μετακινούμενοι πληθυσμοί: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
13.05.2016 10:35
Το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με το αλληλεγγύη-SolidarityNow εγκαινιάζει τη Δευτέρα 16 Μαΐου στις 20:00 στο Κτήριο της οδού Πειραιώς 138 την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το ταξίδι. Μετακινούμενοι πληθυσμοί».
ταξίδι στο χρόνο…: Έκθεση του Νώντα Ρεντζή στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας
11.05.2016 14:13
Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας σας καλεί σε ένα «ταξίδι στο χρόνο…»μέσα από την ζωγραφική του σύγχρονου λαϊκού ζωγράφου Νώντα Ρεντζή. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στις 11.30.
Το ταξίδι της νίκης: έκθεση της Μαρίας Χρυσοχοΐδου στη γκαλερί 7
18.04.2016 12:33
Την Τρίτη 10 Μαΐου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την νέα δουλειά της ζωγράφου Μαρίας Χρυσοχοΐδου με τίτλο Το ταξίδι της νίκης.