Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Unhinged από την ομάδα χορού Άρθρωσις στο Booze Cooperativa

Unhinged από την ομάδα χορού Άρθρωσις στο Booze Cooperativa

Η ομάδα χορού Άρθρωσις και η Πένυ Διαμαντοπούλου παρουσιάζουν στο Booze Cooperativa την παράσταση Unhinged.

Το Unhinged πραγματεύεται την έννοια της μετάβασης ως βαθύτερη μεταφυσική έννοια. Έξι χορευτές βιώνουν τη μετάβαση από το εδώ και τώρα, από την επίγεια οντότητα, σε μια μη-απτή μορφή ύπαρξης. Είναι ένα τελετουργικό που εμπεριέχει τα στάδια του Αποχωρισμού, της Μετάβασης, της Ενσωμάτωσης... διαδικασία ενίοτε εύφορη ενίοτε επώδυνη. Η πέτρα ως σύμβολο... το βάρος, το παρελθόν, οι αναμνήσεις , ο φόβος. Λευκή πέτρα γιατί αντανακλά, λευκό χρώμα γιατί περιλαμβάνει όλα τα χρώματα.

Μια προσωπική αναζήτηση της χορογράφου Πένυ Διαμαντοπούλου, με σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης τη μουσική της Ιαπωνικής μπάντας των ΜΟΝΟ.

Η μετάβαση, η μεταμόρφωση, η ιεροτελεστία... Η αναχώρηση, ο διαχωρισμός, η πάλη, η αποκοπή... Η αλλαγή, το ενδιάμεσο, το πουθενά, το "μόνος", το παντού... Η άφιξη, οι άλλοι, οι όλοι, το κάπου, το άλλο... η αρχή...

Solo με άλλους, χορός με μουσική, εικόνα και ήχος... Σύγχρονο αλλά και άχρονο... Αυτά... απλά...

Συντελεστές:

Σύλληψη-χορογραφία: Πένυ Διαμαντοπούλου
Μουσική: MONO
Video art: Διονύσιος Τσαφταρίδης
Κοστούμια-Φωτισμοί: Π. Διαμαντοπούλου, Δ. Τσαφταρίδης

Χορεύουν (αλφαβητικά):
Κατερίνα Αθανασιάδου
Βασίλης Αρβανιτάκης
Πένυ Διαμαντοπούλου
Δέσποινα Λαγουδάκη
Ασπασία Λαιμού
Τάσος Παππάς-Πετρίδης

Σχετικές ειδήσεις
La Soirée, performance χορού στο Booze Cooperativa
16.12.2016 13:25
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην performance χορού La Soirée, η οποία θα παρουσιαστεί στις 3, 4, 5 και 6 Ιανουαρίου 2016.
You Want To Be The Person You Are?, performance της Άντζελα Λαμπριανίδου στο Booze Cooperativa
20.10.2016 14:24
To Booze Cooperativa παρουσιάζει την Άντζελα Λαμπριανίδου και την performance, You want to be the the person you are?, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα του 8ήμερου workshop με τίτλο Appointment on Stage.
Ακρόαση και workshop για το Appointment on Stage στο Booze Cooperativa
08.09.2016 14:02
To Booze Cooperativa σε συνεργασία με την καλλιτεχνική διευθύντρια/χορογράφο Άντζελα Λαμπριανίδου και την βοηθό της Christina Gazi, από το Βερολίνο, φέρνουν τον Οκτώβριο του 2016 στην Αθήνα το project “Appointment on Stage”.
Απόγειος από τις ομάδες Creo και Ρέον στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
24.05.2016 11:32
Η ομάδα χορού Creo και η καλλιτεχνική ομάδα Ρέον παρουσιάζουν την νέα τους παραγωγή «απόγειος» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στην Κεντρική σκηνή.
Picturae Vitae από την ομάδα χορού a.dd στο θέατρο Olvio
27.04.2016 12:39
Μια ιδιαίτερη χορευτική παράσταση με τίτλο "Picturae Vitae" παρουσιάζει η ομάδα χορού a.dd στο θέατρο OLVIO το Σάββατο 7 και τη Κυριακή 8 Μαΐου 2016.