Με αφορμή την πρωτοχρονιά σε ολόκληρο τον Περσόφωνο κόσμο και το Κουρδιστάν στις 21 Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας και αρχή της άνοιξης, θα παιχτεί η παράσταση “Μια Γιορτή στου Νουριάν” στην δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα για 200 με 300 παιδιά.

Καλούμε σε δράση αλληλεγγύης με τρόφιμα θεατές και φίλους που θα επισκεφτούν τον καταυλισμό του Ελαιώνα για να παρακολουθήσουν την παράσταση- συμπαράσταση και να γιορτάσουν μαζί με τα παιδιά των προσφύγων την πρωτοχρονιά.

Τα τρόφιμα θα διατεθούν για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά δίχως συνθήκες υποδοχής και προστασίας.

ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΩΡΑ

Η ομάδα νεανικού θεάτρου “Συντεχνία του Γέλιου” ξεκίνησε τη θεατρική της πορεία το 2011 με την παράσταση “Μια γιορτή στου Νουριάν” του Φόλκερ Λούντβιγκ, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία που συνεχίστηκε επί τρία συναπτά έτη, με απήχηση της σε όλες τις ηλικίες.  Η παράσταση ανέβηκε μετά από σχεδόν δυο χρόνια ξανά στο Σύγχρονο Θέατρο το χειμώνα του 2015-2016 για 9 επετειακές παραστάσεις, αμέσως μετά το «Είστε και φαίνεστε», την καινούργια παράσταση της Συντεχνίας που σημειώνει ήδη μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για μια ανατρεπτική κωμωδία με θέμα τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση. Απευθύνεται σε ανθρώπους από έξι ετών και άνω!

Το έργο γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 από το Θέατρο Grips του Βερολίνου – δημιουργοί του πρωτοποριακού παιδικού έργου “ο Μορμόλης” που γνώρισε μεγάλη επιτυχία από την Ξένια Καλογεροπούλου. Στη Γερμανική εκδοχή με τίτλο «Μια Γιορτή στου Παπαδάκη»,  η οικογένεια των μεταναστών του έργου ήταν Έλληνες!

Ο συγγραφέας της παράστασης, Volker Ludwig, ενδεικτικά αναφέρει: Είναι ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή για μένα, που το έργο μου «Μια γιορτή στου Παπαδάκη» βρίσκει την αναβίωσή του, σε μια υπέροχη νέα σύλληψη και διασκευή που λέγεται «Μια Γιορτή στου Νουριάν».

Το φυλετικό μίσος και οι προκαταλήψεις, μοιάζει να κερδίζουν έδαφος παντού, παράλληλα όμως φαίνεται πως υπάρχουν άνθρωποι που τα καταπολεμούν με πολυμήχανα μέσα και με φαντασία  – και αυτό μου δίνει κουράγιο και ελπίδα.

Η ομάδα νεανικού θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου» προτείνει ένα καινούργιο χειραφετημένο θέατρο για παιδιά και νέους με ψυχαγωγικές, ρεαλιστικές ιστορίες καθημερινότητας με τις οποίες τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν άμεσα αναγνωρίζοντας εκεί το οικείο τους περιβάλλον. Ένα θέατρο που αντλεί από τις δικές τους εμπειρίες, καθιστώντας το δραματικό δρώμενο κάτι που μπορεί να τους απασχολεί και πέραν του χρόνου της παράστασης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση – Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης – Βασίλης Κουκαλάνι

Ηθοποιοί: Πολυξένη Ακλίδη, Γιώργος Δάμπασης, Βασίλης Κουκαλάνι, Ηρώ Μπέζου, Πέτρος Σπυρόπουλος, Μιχάλης Τιτόπουλος

Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος
Τραγούδι Παράστασης: Active Member

Σκηνικά – Κουστούμια: Aλεξάνδρα Σιάφκου –  Αριστοτέλης Καρανάνος
Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Video Art: Γιώργος Ζώγας
Δημόσιες Σχέσεις / Επικοινωνία με ΜΜΕ: Χρύσα Ματσαγκάνη