Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Σκέψου διαφορετικά και βρες την Επαγγελματική σου Διέξοδο: Workshop από το Mediterranean College

Σκέψου διαφορετικά και βρες την Επαγγελματική σου Διέξοδο: Workshop από το Mediterranean College

Η σημασία των δεξιοτήτων στην αναζήτηση εργασίας και η αναγκαιότητα της κατάκτησης και ανάπτυξης μεταγνωστικών δεξιοτήτων- πέραν της απόκτησης τυπικών προσόντων- ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου (workshop) με τίτλο «Σκέψου διαφορετικά και βρες την Επαγγελματική σου Διέξοδο».

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ISON Psychometrica και των επτά Ακαδημαϊκών  Σχολών του Κολλεγίου, στο πλαίσιο 8ου Employability week του Mediterranean College και με εισηγητές τους κ.κ. Ιουλία Δεσποινούδη, Project Manager & Communication Specialist, Γεωργία Οικονόμου , Psychologist & Career Consultant και Γιώργο Μπελεσιώτη, Career Consultant.

Οι φοιτητές που παρακολούθησαν το παραπάνω εργαστήριο, είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με εργαλεία του "jobplus" και να αντιληφθούν τη σημασία των δεξιοτήτων στην αναζήτηση εργασίας. Επίσης, ασχολήθηκαν με ασκήσεις αυτοπροσδιορισμού και με ασκήσεις διαχείρισης δεξιοτήτων με σκοπό την εκπαίδευση τους στην αναγνώριση και ανάπτυξη δεξιοτήτων που προκύπτουν από την παρακολούθηση των προγραμμάτων σπουδών τους. Τέλος, έλαβαν χρήσιμες συμβουλές για τη σύνταξη του βιογραφικού τους σημειώματος, της συνοδευτικής επιστολής καθώς και για τη συνέντευξη εργασίας.

Οι εκδηλώσεις του Employability Week, που απευθύνονται σε όλους τους φοιτητές και αποφοίτους του Mediterranean College, έχουν ως στόχο την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους.

Για μια ακόμη φορά, κορυφαίες εταιρίες και οργανισμοί όπως οι: Hotel Brain, Astir Palas, ISON Psychometrica, Excellentia, ΕΛΤΡΑΚ-CAT, Skywalker, Αιγινήτειο Νοσοκομείο κ.α., στηρίζουν την εβδομάδα Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College.

Για περισσότερες πληροφορίες (ημέρες και ώρες) αναφορικά με τις εκδηλώσεις του 8ου Employability Week και για τις υπόλοιπες δράσεις απασχολησιμότητας του Mediterranean College, μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.mc-employability.gr

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο Σχέδιο Απασχολησιμότητας του Mediterranean College (MC-Employability Scheme).

Σχετικές ειδήσεις
Mediterranean College: Bραβείο καλύτερης παρουσίας στο διαδίκτυο!
22.02.2017 17:19
Σημαντική διάκριση για το Mediterranean College στα WebX Awards που διοργάνωσε η Boussias Communications και το περιοδικό Marketing Week.
37η Τελετή Αποφοίτησης του Mediterranean College
14.02.2017 10:36
Η Τελετή Αποφοίτησης συνιστά την αποκορύφωση της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας ενός φοιτητή και σηματοδοτεί την αρχή ενός ακόμα νέου κεφαλαίου στη ζωή του, γεμάτου όνειρα και φιλοδοξίες για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.
Το Mediterranean College συνεχίζει δυναμικά τη λειτουργία του και στη Θεσσαλονίκη
20.10.2016 11:04
Το Mediterranean College, το 1ο Αγγλόφωνο Κολλέγιο της Ελλάδας, το οποίο από το 1977  μεταφέρει τη Βρετανική εκπαίδευση στη χώρα μας, συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και στη Θεσσαλονίκη (ως παράρτημα του Mediterranean College Αθήνας), ανακοινώνοντας παράλληλα και την παράταση των εγγραφών στα προγράμματά του, έως το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016.
Mediterranean College - Αυτή τη φορά εμπιστέψου τον εαυτό σου!
15.07.2016 15:02
Mediterranean College... Ο «κώδικας» της σωστής απόφασης θα πρέπει να είναι κοινός. Να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στις ικανότητές σου. Να εμπιστεύεσαι το περιβάλλον του εκπαιδευτικού ιδρύματος που θα επιλέξεις.
4ο Διεπιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο στο Mediterranean College
12.05.2016 10:50
Για 4η συνεχή χρονιά το Mediterranean College ανακοινώνει τη διοργάνωση Διεπιστημονικού Φοιτητικού Συνεδρίου (4th Student Excellence Conference) στα πρότυπα διεθνών ακαδημαϊκών συνεδρίων για τους φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών.