Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Teaser Project: έκθεση της Sofia Gaafar και της Έφης Αλεβίζου

Teaser Project: έκθεση της Sofia Gaafar και της Έφης Αλεβίζου

Η φωτογράφος Sofia Gaafar και η δημοσιογράφος Έφη Αλεβίζου συνδυάζουν τον τρόπο οπτικής και σκέψης τους γύρω από τα σημάδια της πραγματικότητας. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από έργα εικόνων και λόγου με κύριο άξονα την ταχύτητα, την εφήμερη προσέγγιση των ιδεών, την θεμελιώδη ανησυχία του «τι στο καλό συμβαίνει» και του «πόσο πλάκα τελικά έχει ό,τι συμβαίνει».

Αν οι εικόνες του Teaser Project είχαν τραβηχτεί ένα λεπτό μετά θα έμοιαζαν αλλιώς και αν τα λόγια/λεζάντες είχαν γραφτεί αργότερα θα «κάδραραν» άλλες έννοιες.

Το Teaser Project υμνεί τη στιγμή παρατηρώντας τον γλυκό παραλογισμό της παροδικότητας. Μια έκθεση τριών ημερών επισφραγίζει τη σχετικότητα του «για πάντα», ενώ ουσιαστικά είναι μια ακόμα αφορμή για γιορτή και ανθρώπινη επικοινωνία.

Teaser Νο.4
Tίτλος έργου -­Back to Back (not)-­

Μνημονιακό feng shui γραφείου και συναδελφική (α)συμφωνία αλά μπρατσέτα. “Ποτέ άλλοτε οι ώμοι των συνεργατών δεν ήταν τόσο κοντά ο ένας στον άλλο, όσο είναι σήμερα και ποτέ άλλοτε οι καρδιές των ανθρώπων δεν ήταν τόσο μακριά η μία από την άλλη, όσο είναι σήμερα". Ευτυχώς, το μισοδαγκωμένο κουλούρι Θεσσαλονίκης παραμένει ο πιο δυνατός συνδετικός κρίκος.

Words by Efi Alevizou
Lensed by Sofia Gaafar

Σχετικές ειδήσεις
Transplantation II: Έκθεση της Έφης Σαββίδη στο Σπίτι της Κύπρου
27.09.2016 15:08
Το Σπίτι της Κύπρου στο πλαίσιο του εικαστικού του προγράμματος, παρουσιάζει από τις 3 Οκτωβρίου 2016 την ατομική έκθεση της Έφης Σαββίδη με τίτλο TRANSPLANTATION II σε επιμέλεια της ιστορικού – κριτικού τέχνης Θάλειας Στεφανίδου.
Έκθεση απτικών εικόνων από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών
01.07.2016 13:56
Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, σε συνεργασία με την Πανουκρανική Φιλανθρωπική Οργάνωση «Face to the Truth», με την ευκαιρία του εορτασμού των χιλίων ετών του Ρώσικου Μοναστηριού στο Άγιο Όρος, διοργανώνει έκθεση απτικών εικόνων για άτομα με τύφλωση και αναπηρία στην όραση.
Everything is the same but everything is different: Έκθεση της Έφης Χαλιορή στη γκαλερί Μορφές
30.06.2016 12:20
Το πρώτο Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας Medphoto Festival – «Borders/Crossroads», σε συνεργασία με την Γκαλερί «Μορφές», παρουσιάζουν από τις 5 Ιουλίου 2016 την έκθεση φωτογραφίας της Έφης Χαλιορή, “Everything is the same but everything is different”.
Έκθεση του Πέτρου Νικόλτσου στο Project Space του six d.o.g.s
02.06.2016 15:05
O Πέτρος Νικόλτσος θα παρουσιάσει για τέταρτη φορά έργα του στους τοίχους του Project Space του Six d.o.g.s. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 ως τις 12 Ιουνίου 2016.
Αθύρματα Εικόνων: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
13.04.2016 13:43
Η Γκαλερί Έρση την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 7.00 μμ εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση Ζωγραφικής - Γλυπτικής με τίτλο Αθύρματα Εικόνων.