Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Στίγμα Ζωής: έκθεση του Λάζαρου Μαράβα στην ΔΛ gallery

Στίγμα Ζωής: έκθεση του Λάζαρου Μαράβα στην ΔΛ gallery

Η ΔΛ gallery, εγκαινιάζει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στις 8.00μ.μ., την έκθεση του Λάζαρου Μαράβα με τίτλο «Στίγμα Ζωής», η οποία αποτελείται από μεταλλικές διάτρητες κατασκευές μαύρου χρώματος, που γίνονται ο καμβάς της δικής του ιδιαίτερης ζωγραφικής.

“ // Η χρήση της ενέργειας από τον άνθρωπο γεννιέται από την ανάγκη ΤΟΥ, να δείξει ότι είναι ΕΚΕΙ.

Τα φώτα στις πόλεις, στα χωριά, στα νησιά, αλλά και με ένα φως ο άνθρωπος δείχνει στο μαύρο τοπίο ότι είναι ΕΚΕΙ και μας καλεί. //

Με αυτές τις σκέψεις συνεχίζεται το ταξίδι μου. Ένα ταξίδι για το σημείο ζωής και αντιπαλότητας για την ίδια τη ζωή.

Για την ίδια στιγμή που ο άνθρωπος γίνεται μοναχικός όταν προσπαθεί να αλλάξει τα πάντα γύρω του, όταν ο ίδιος άνθρωπος επέλεξε να ζει με όλο αυτό γύρω του.

Και όλο αυτό γίνεται, γιατί ο άνθρωπος πάει εκεί που έχει φως. Μόνον εκεί όπου έχει φως ο άνθρωπος ψάχνει, αλλάζει, εφαρμόζει, ανταγωνίζεται, χάνει αλλά και κερδίζει.”

Λάζαρος Μαράβας, 2016

Ο Λάζαρος Μαράβας γεννήθηκε στη Λάρισα. Το 1985 εισάγεται στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών, στο εργαστήριο του Νίκου Κεσσανλή, όπου και αποφοιτεί το 1990. Το 1989 τελείωσε σκηνογραφία στο εργαστήριο του Βασίλη Βασιλειάδη. Το 1998 εργάστηκε στα Studio του Πανεπιστημίου Santa Krouz στην Αμερική. Το 1990 πραγματοποίησε την διπλωματική του στο Los Angeles. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις
C-Thru-GEOMETRY: Έκθεση της Στέλλας Πυλαρινού στην Chili Art Gallery
27.12.2016 12:06
Μια ματιά μέσα από γραμμές και σχήματα παρουσιάζει η Στέλλα Πυλαρινού στην ατομική έκθεση Ζωγραφικής «C-Thru-GEOMETRY» ‘See through lines and shapes’, που φιλοξενείται στην Chili Art Gallery στο Θησείο.
From Alpha to Omega: έκθεση graffiti στην Toss Gallery
01.04.2016 10:39
Η Urbanact υλοποιεί μια ιδιαίτερη graffiti-lettering έκθεση στη Toss Gallery, με παράλληλες δράσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Roundabout: ομαδική εκθεση στην Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery
30.03.2016 14:19
Η Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery γίνεται ο τόπος συνάντησης 4 καλλιτεχνών με έντονες διαφοροποιήσεις στο έργο τους. Διαφορετικά εκφραστικά μέσα, ανομοιογενή υλικά, ασύμβατες επιδιώξεις. Χαρακτική, αντικείμενο – κατασκευή, ψηφιακή εγκατάσταση.
Στίγμα στιγμής: έκθεση της Χριστίνας Δουζένη στον Χώρο Τέχνης Ίρις
19.02.2016 11:18
Την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 εγκαινιάζεται στον Χώρο Τέχνης ΙΡΙΣ της Μαρίζας Φασιανού η έκθεση γλυπτικής της Χριστίνας Δουζένη, με τίτλο «στίγμα στιγμής».
Δέησις: Έκθεση της Δήμητρας Ξενάκη στην Myrό Gallery
08.02.2016 12:13
Η Myrό Gallery έχει την τιμή να παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Δήμητρας Ξενάκη στην Θεσσαλονίκη, υπό τον τίτλο “Δέησις” και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 στις οκτώ το βράδυ (20.00), στην Κεντρική Αίθουσα της Myrό Gallery. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.