Μια από τις πιο φιλόδοξες και αξιόλογες παραγωγές της χρονιάς, αποτελεί η ταινία “Έξοδος 1826“, η οποία κερδίζει καθημερινά εκατοντάδες νέους υποστηρικτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που προσμένουν με ανυπομονησία την ολοκλήρωση της ταινίας και την προβολή της στους κινηματογράφους και σε φεστιβάλ, σε μια εποχή που οι Ελληνικές παραγωγές είναι ελάχιστες.

Η ταινία “Έξοδος 1826” είναι μια αληθινή ιστορία για την «Έξοδο του Μεσολογγίου», η οποία αναφέρεται στην “έξοδο” που προκλήθηκε από τους πολιορκημένους αγωνιστές του Μεσολογγίου, στην Ελλάδα, όταν η άμυνα προς τα τουρκικά και αιγυπτιακά στρατεύματα ήταν αδύνατη. Οι λιγότεροι και περιτριγυρισμένοι-εγκλωβισμένοι πίσω από τα τείχη Έλληνες αναγκάστηκαν να κάνουν μια απελπισμένη κίνηση για την ελευθερία, βγαίνοντας από τα τείχη της πόλης για να πολεμήσουν με τους πολιορκητές, μετά την ταλαιπωρία για εβδομάδες από τρομερή πείνα και η δίψα, η οποία τους οδηγούσε σε βέβαιο θάνατο.

Οι Τούρκοι είχαν ήδη προειδοποιηθεί από κατασκόπους και προετοιμάστηκαν για να αποφευχθεί το χτύπημα. Ένα ηρωικό αλλά και τραγικό συμβάν που συνέβη τη νύχτα μεταξύ της 10ης και 11ης Απριλίου, 1826, συγκαταλέγεται στις μάχες της Ελληνικής επανάστασης του 1821 και έχει καταγραφεί ως από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία, προκαλώντας συγκίνηση και θαυμασμό.

Η ταινία “Έξοδος 1826” είναι ένα πολεμικό δράμα, βασισμένο στην ιστορική έρευνα του συγγραφέα και σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα. Είναι η ιστορία των 120 ανδρών, Βλάχων από τη Σαμαρίνα, οι οποίοι άφησαν τις οικογένειες και τον τόπο τους και έσπευσαν να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν την Έξοδο του Μεσολογγίου. Πρόκειται μια απεικόνιση αυτής της μάχης της Ελληνικής Επανάστασης με ορισμένα στοιχεία μυθοπλασίας, που θα γυριστεί σε 4 πόλεις της Ελλάδας με φυσικό τοπίο, με άλογα, όπλα, δυναμικές σκηνές μάχης και πολλά εφέ, καθώς και πρωτότυπη μουσική.

Φυσικά, θα πρέπει να αναφερθούμε και στο πολύ αξιόλογο καστ της ταινίας, όπου πρωταγωνιστούν εξαιρετικοί γνώριμοι αλλά και νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί, με σημαντική τηλεοπτική, κινηματογραφική και θεατρική εμπειρία, όπως οι:

Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ανδρούτσου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπάτζιος, Γιάννης Περδίκης, Αντώνης Σιώπκας, Νικόλας Νικολαΐδης, Σταύρος Βαφειάδης, Βασιλική Γραικού, Αγγέλα Βαγιωνά, Ειρήνη Τσιαούση, Μαρία Κλεάρχου, Νατάσα Τσακιρίδου και άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες.

Επίσης συμμετέχουν: Σ. Καραγεωργιάδης, Σ. Δουκουζγιάννης, Χ. Λιόλιου, Μ. Βλάχου, Α. Σιναπίδης, Κ. Βιολάρης, Κ. Σπύρου, Γ. Γκόγκος, Ι. Τζαφέρη, Γ. Ανδρεόπουλος, Κ. Χρυσίδης, Α. Γκόσιος, Κ. Αντωνιάδης , Δ. Δήμου , Δ. Ελιάς, Γ. Κυφωνίδης, Γ. Λαζαρίδης, Κ. Πεϊτσης καθώς και πολλοί βοηθητικοί ηθοποιοί και παιδιά.

Στη διεύθυνση του τεχνικού team και ως διευθυντή φωτογραφίας, βρίσκουμε τον Δημήτρη Σταμπολή, έναν μαιτρ του είδους με παρουσία σε πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες (“Το τανγκό των Χριστουγέννων”, “Αν” κ.ά), ο οποίος με την εμπειρία του αναμένεται να φέρει εις πέρας τις δύσκολες απαιτήσεις μιας ταινίας εποχής. Την οργάνωση παραγωγής έχει αναλάβει η ικανότατη Ελένη Σκάρπου.

Για την ταινία “τρέχει” επίσης και διαδικτυακή καμπάνια υποστήριξης μέσω crowdfunding στο δημοφιλές δίκτυο Indiegogo. Στηρίξτε κι εσείς την ταινία “Έξοδος 1826” από μόλις 4€, αποκτώντας τα εισιτήρια σας και παίρνοντας δωρεάν επιπλέον εισιτήρια ή επιλέγοντας μια από τις πρόσθετες παροχές (DVD, posters κ.ά) πατώντας εδώ ή στο link: https://www.indiegogo.com/projects/exodos-1826-a-road-of-no-return#/

Δείτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας (www.ExodosMovie.com).

Ας ευχηθούμε να έχει πολλές επιτυχίες!