Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Έξοδος 1826: μια αληθινή ιστορία για την «Έξοδο του Μεσολογγίου»

Έξοδος 1826: μια αληθινή ιστορία για την «Έξοδο του Μεσολογγίου»

Μια από τις πιο φιλόδοξες και αξιόλογες παραγωγές της χρονιάς, αποτελεί η ταινία "Έξοδος 1826", η οποία κερδίζει καθημερινά εκατοντάδες νέους υποστηρικτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που προσμένουν με ανυπομονησία την ολοκλήρωση της ταινίας και την προβολή της στους κινηματογράφους και σε φεστιβάλ, σε μια εποχή που οι Ελληνικές παραγωγές είναι ελάχιστες.

 

Η ταινία "Έξοδος 1826" είναι μια αληθινή ιστορία για την «Έξοδο του Μεσολογγίου», η οποία αναφέρεται στην "έξοδο" που προκλήθηκε από τους πολιορκημένους αγωνιστές του Μεσολογγίου, στην Ελλάδα, όταν η άμυνα προς τα τουρκικά και αιγυπτιακά στρατεύματα ήταν αδύνατη. Οι λιγότεροι και περιτριγυρισμένοι-εγκλωβισμένοι πίσω από τα τείχη Έλληνες αναγκάστηκαν να κάνουν μια απελπισμένη κίνηση για την ελευθερία, βγαίνοντας από τα τείχη της πόλης για να πολεμήσουν με τους πολιορκητές, μετά την ταλαιπωρία για εβδομάδες από τρομερή πείνα και η δίψα, η οποία τους οδηγούσε σε βέβαιο θάνατο.

 

Οι Τούρκοι είχαν ήδη προειδοποιηθεί από κατασκόπους και προετοιμάστηκαν για να αποφευχθεί το χτύπημα. Ένα ηρωικό αλλά και τραγικό συμβάν που συνέβη τη νύχτα μεταξύ της 10ης και 11ης Απριλίου, 1826, συγκαταλέγεται στις μάχες της Ελληνικής επανάστασης του 1821 και έχει καταγραφεί ως από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία, προκαλώντας συγκίνηση και θαυμασμό.

 

Η ταινία "Έξοδος 1826" είναι ένα πολεμικό δράμα, βασισμένο στην ιστορική έρευνα του συγγραφέα και σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα. Είναι η ιστορία των 120 ανδρών, Βλάχων από τη Σαμαρίνα, οι οποίοι άφησαν τις οικογένειες και τον τόπο τους και έσπευσαν να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν την Έξοδο του Μεσολογγίου. Πρόκειται μια απεικόνιση αυτής της μάχης της Ελληνικής Επανάστασης με ορισμένα στοιχεία μυθοπλασίας, που θα γυριστεί σε 4 πόλεις της Ελλάδας με φυσικό τοπίο, με άλογα, όπλα, δυναμικές σκηνές μάχης και πολλά εφέ, καθώς και πρωτότυπη μουσική .

 

Φυσικά, θα πρέπει να αναφερθούμε και στο πολύ αξιόλογο καστ της ταινίας, όπου πρωταγωνιστούν εξαιρετικοί γνώριμοι αλλά και νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί, με σημαντική τηλεοπτική, κινηματογραφική και θεατρική εμπειρία, όπως οι:

Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ανδρούτσου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπάτζιος, Γιάννης Περδίκης, Αντώνης Σιώπκας, Νικόλας Νικολαΐδης, Σταύρος Βαφειάδης, Βασιλική Γραικού, Αγγέλα Βαγιωνά, Ειρήνη Τσιαούση, Μαρία Κλεάρχου, Νατάσα Τσακιρίδου και άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες .

 

Επίσης συμμετέχουν: Σ. Καραγεωργιάδης, Σ. Δουκουζγιάννης, Χ. Λιόλιου, Μ. Βλάχου, Α. Σιναπίδης, Κ. Βιολάρης, Κ. Σπύρου, Γ. Γκόγκος, Ι. Τζαφέρη, Γ. Ανδρεόπουλος, Κ. Χρυσίδης, Α. Γκόσιος, Κ. Αντωνιάδης , Δ. Δήμου , Δ. Ελιάς, Γ. Κυφωνίδης, Γ. Λαζαρίδης, Κ. Πεϊτσης καθώς και πολλοί βοηθητικοί ηθοποιοί και παιδιά.

 

Στη διεύθυνση του τεχνικού team και ως διευθυντή φωτογραφίας, βρίσκουμε τον Δημήτρη Σταμπολή, έναν μαιτρ του είδους με παρουσία σε πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες ("Το τανγκό των Χριστουγέννων", "Αν" κ.ά), ο οποίος με την εμπειρία του αναμένεται να φέρει εις πέρας τις δύσκολες απαιτήσεις μιας ταινίας εποχής. Την οργάνωση παραγωγής έχει αναλάβει η ικανότατη Ελένη Σκάρπου.

 

Για την ταινία "τρέχει" επίσης και διαδικτυακή καμπάνια υποστήριξης μέσω crowdfunding στο δημοφιλές δίκτυο Indiegogo. Στηρίξτε κι εσείς την ταινία "Έξοδος 1826" από μόλις 4€, αποκτώντας τα εισιτήρια σας και παίρνοντας δωρεάν επιπλέον εισιτήρια ή επιλέγοντας μια από τις πρόσθετες παροχές (DVD, posters κ.ά) πατώντας εδώ ή στο link: https://www.indiegogo.com/projects/exodos-1826-a-road-of-no-return#/

 

Δείτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας (www.ExodosMovie.com).

 

Ας ευχηθούμε να έχει πολλές επιτυχίες!

Σχετικές ειδήσεις
Επίσημη ιστορία, του Λουίς Πουένσο
17.11.2016 11:09
Η σημαντική ταινία του Λουίς Πουένσο, Επίσημη Ιστορία, κυκλοφορεί ψηφιακά αποκατεστημένη στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου από την Weirdwave.
Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ιστορικής ταινίας του Βασίλη Τσικάρα «Έξοδος 1826»
06.10.2016 11:05
Με τις λήψεις των extra σκηνών μάχης στην Κρώμνη Γιαννιτσών ολοκληρώθηκαν και τυπικά τα γυρίσματα της ιστορικής ταινίας του Βασίλη Τσικάρα «Έξοδος 1826».
Ο Θρύλος του Ταρζάν: Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Ελεφάντων της Γκαμπόν
01.07.2016 10:45
Λίγο πριν την κινηματογραφική έξοδο στις αίθουσες της ταινίας Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΡΖΑΝ, η Warner Bros. Pictures, η Village Roadshow Pictures και οι δημιουργοί και πρωταγωνιστές της ταινίας ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), Stop Ivory σε μια από τις πιο κρίσιμες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας – τη διαφύλαξη των ελεφάντων της Αφρικής που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας
24.06.2016 11:52
Μετά από 3 χρόνια προεργασιών, ολοκληρώθηκαν επιτυχώς τα γυρίσματα της παραγωγής της μεγάλου μήκους ιστορικής ταινίας «Έξοδος 1826», στην περιοχή των Γιαννιτσών και στη Θεσσαλονίκη που διήρκησαν από τις αρχές Μαΐου ως τις αρχές Ιουνίου.
Ένας άλλος κόσμος: Στην 1η θέση του box office ελληνικής και ξένης ταινίας των τελευταίων χρόνων
29.01.2016 14:14
Μπαίνοντας στην 7η εβδομάδα προβολής και έχοντας σπάσει κάθε ρεκόρ εισιτηρίων ελληνικής και ξένης ταινίας από την εποχή του «Avatar» (2009), η ταινία «Ένας άλλος κόσμος» ξεπέρασε τα 600.000 εισιτήρια και βρίσκεται στην 1η θέση του box office ελληνικής και ξένης ταινίας των τελευταίων χρόνων.