Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γιώργος Κοντραφούρης και το Baby Trio στο Τρένο στο Ρουφ

Ο Γιώργος Κοντραφούρης και το Baby Trio στο Τρένο στο Ρουφ

Ο Γιώργος Κοντραφούρης και το Baby Trio θα εμφανιστούν για μία jazz βραδιά το Σάββατο 12 Μαρτίου, στις 21:30, στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ.

Το Baby Trio δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Κοντραφούρη, για να εκφράσει την αθωότητα, τον εφηβικό ενθουσιασμό και όλα τα συναισθήματα που καταλαμβάνουν ένα νέο μουσικό , όταν ξεκινά να παίζει σε ένα συγκρότημα μαζί με τους φίλους του. Εκφράζει όλες εκείνες τις «μη ρεαλιστικές προσδοκίες», με τις οποίες ξεκινά ένας μουσικός την επαγγελματική του σταδιοδρομία, προτού ωριμάσει πλήρως μέσα από τις εμπειρίες της ενήλικες ζωής .

Οι μουσικοί που απαρτίζουν το Trio είναι πάντα κάτω των εικοσιπέντε ετών (πλην του ιδρυτή, φυσικά). Όταν ένα μέλος περάσει το ηλικιακό αυτό όριο, αποχωρεί και τη θέση του παίρνει άλλος νεαρός μουσικός. Από το 2008 που δημιουργήθηκε το Baby Trio, έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ και έχει γνωρίσει πολλές «ενσαρκώσεις». Αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην 5η του ενσάρκωση και αποτελείται από τους Γιώργο Κοντραφούρη (Hammond organ), Μιχάλη Τσιφτσή (κιθάρα) και Γιάννη Παπαδούλη (ντραμς).

Ο Γιώργος Κοντραφούρης έχει διδάξει τζαζ πιάνο και όργανο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Ωδείο Athenaeum και στην Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Μέχρι σήμερα έχει δώσει σεμινάρια σε διάφορες σχολές στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ινδονησία και την Εσθονία.

Θεωρείται από τους σημαντικότερους μουσικούς hammond organ στην Ευρώπη, με παρουσία στην διεθνή μουσική σκηνή και δισκογραφία . Από τις κορυφαίες και πιο ανήσυχες φυσιογνωμίες της γενιάς του στον χώρο της ελληνικής τζαζ, χειρίζεται το Hammond Οrgan με το δικό του, εντελώς προσωπικό ιδίωμα. Παρότι στην αρχή της πορείας του μας συστήθηκε ως πιανίστας και γρήγορα καθιερώθηκε ως μία από τις δημιουργικότερες και σημαντικότερες πιανιστικές «φωνές» της γενιάς του, δεν άργησε να στραφεί στο Hammond organ.

Μέσα στο 2016 αναμένεται η κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ με πιάνο: “Haunted Poems” (Puzzlemusik).

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιώργος Κοντραφούρης καλεσμένος του Alex Drakos Trio στο Bios
03.01.2017 16:19
Το Alex Drakos Trio μας προσκαλεί σε μια μουσική περιπέτεια κάθε Παρασκευή στο Tesla Bar του Bios. Αυτήν την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 καλεσμένος του trio o Γιώργος Κοντραφούρης μοιράζεται τη σκηνή μαζί τους σε μια μοναδική σύμπραξη.
Dream songs: Μια μουσική απόδραση από το Τρένο στο Ρουφ
30.11.2016 14:30
Μια μουσική απόδραση από την πραγματικότητα προτείνει η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ στο Θεατρικό Βαγόνι, κάθε Παρασκευή από τις 25 Νοεμβρίου.
Η Καμεράτα πάει με… Τρένο στο Ρουφ
04.11.2016 13:03
Η Καμεράτα-ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής επιβιβάζεται για πρώτη φορά στο Τρένο στο Ρουφ και καλεί τους φίλους της σε μία απολαυστική μουσική αλλά και γευστική διαδρομή
Το KoKo Jazz Trio για ένα live στο Τρένο στο Ρουφ
10.06.2016 14:12
Στη δροσερή “Αποβάθρα” του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ, το υπαίθριο καλοκαιρινό στέκι του “Τρένου στο Ρουφ”, συναντιόμαστε με τους KoKo, το ξεχωριστό jazz trio με τις πολυσυλλεκτικές καταβολές.
Η Μαρία Λατσίνου live στο Τρένο στο Ρουφ
26.02.2016 13:47
Επόμενος «σταθμός» στις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις της Μαρίας Λατσίνου και του συγκροτήματός της είναι η εμφάνισή τους στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ.