Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Go fly a kite!: έκθεση χαρταετών στο Contemporary Space Athens

Go fly a kite!: έκθεση χαρταετών στο Contemporary Space Athens

Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ,  την έκθεση από χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Κυριακή 19  Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens.

Η έκθεση αποτελείται από εξήντα σχέδια (60) χαρταετού από τη μόνιμη συλλογή του Chicago Athenaeum, που ξεκινάει από τις αρχές του 20ου αιώνα μέσα από τη δεκαετία του 1950 και του 1960 μέχρι σήμερα. Οι χαρταετοί είναι σε διάφορα μεγέθη και γεωμετρικές φόρμες από μετάξι, χαρτί και νάιλον και τα περισσότερα από αυτά είναι χειροποίητα και ζωγραφισμένα στο χέρι με τον παραδοσιακό ασιατικό τρόπο σχεδιασμού και κατασκευής  χαρταετού.

Οι χαρταετοί έχουν διάφορα σχέδια όπως πουλιά, δράκους, παπαγάλους, αετούς, φοίνικες,  τίγρεις, κουκουβάγιες, ψάρια, πεταλούδες, χελιδόνια, νυχτερίδες, λίβελλούς, κύκνους, βατράχια, γλάρους, και τζιτζίκια. Υπάρχουν όμως και  χαρταετοί σε πιο σύγχρονες μορφές όπως αεροπλάνα και χαρακτήρες από βιβλία κόμικς.

Η προέλευση των χαρταετών προέρχεται από την Κίνα. Οι πρώτοι  χαρταετοί εφευρέθηκαν στην επαρχία Shandong μεταξύ 770 π.Χ. και 221 π.Χ..

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ένα workshop για παιδιά με την ευκαιρία της Ημέρας της Γης, ένα ετήσιο γεγονός, που γιορτάζεται στις 22 Απριλίου, ημέρα που σε όλο τον κόσμο γιορτάζεται η στήριξη για την προστασία του περιβάλλοντος. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Σχετικές ειδήσεις
Europe 40under40, έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.02.2017 17:33
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσει τα πιο ελπιδοφόρα ανερχόμενα ταλέντα της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού της Ευρώπης για το 2016 σε μια αρχιτεκτονική έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε.
Energy Athens 2017: Έκθεση στο Contemporary Space Athens
27.12.2016 17:12
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσουν για 7η συνεχή χρονιά την καλλιτεχνική έκθεση Energy Athens.
Τάσεις: Ζωγραφική έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.11.2016 13:27
Η ομάδα «Ανεξάρτητοι Εικαστικοί Καλλιτέχνες» παρουσιάζει την ζωγραφική έκθεσή της με τίτλο «Τάσεις» στο Contemporary Space Athens, στην Πλάκα.
Réinventer Paris: Έκθεση αρχιτεκτονικής στο Contemporary Space Athens
05.05.2016 15:27
Το Chicago Athenaeum Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει και σας προσκαλεί στην έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο “Réinventer Paris".
UPPER - Contemporary Architecture in Athens: έκθεση του Άγγελου Κωνσταντινίδη στο Booze
08.03.2016 17:04
Το BOOZE μας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “UPPER” Contemporary Architecture in Athens του Άγγελου Κωνσταντινίδη, με την τεχνική Long Exposure [μεγάλος χρόνος έκθεσης με κλειστό διάφραγμα].