Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ,  την έκθεση από χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Κυριακή 19  Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens.

Η έκθεση αποτελείται από εξήντα σχέδια (60) χαρταετού από τη μόνιμη συλλογή του Chicago Athenaeum, που ξεκινάει από τις αρχές του 20ου αιώνα μέσα από τη δεκαετία του 1950 και του 1960 μέχρι σήμερα. Οι χαρταετοί είναι σε διάφορα μεγέθη και γεωμετρικές φόρμες από μετάξι, χαρτί και νάιλον και τα περισσότερα από αυτά είναι χειροποίητα και ζωγραφισμένα στο χέρι με τον παραδοσιακό ασιατικό τρόπο σχεδιασμού και κατασκευής  χαρταετού.

Οι χαρταετοί έχουν διάφορα σχέδια όπως πουλιά, δράκους, παπαγάλους, αετούς, φοίνικες,  τίγρεις, κουκουβάγιες, ψάρια, πεταλούδες, χελιδόνια, νυχτερίδες, λίβελλούς, κύκνους, βατράχια, γλάρους, και τζιτζίκια. Υπάρχουν όμως και  χαρταετοί σε πιο σύγχρονες μορφές όπως αεροπλάνα και χαρακτήρες από βιβλία κόμικς.

Η προέλευση των χαρταετών προέρχεται από την Κίνα. Οι πρώτοι  χαρταετοί εφευρέθηκαν στην επαρχία Shandong μεταξύ 770 π.Χ. και 221 π.Χ..

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ένα workshop για παιδιά με την ευκαιρία της Ημέρας της Γης, ένα ετήσιο γεγονός, που γιορτάζεται στις 22 Απριλίου, ημέρα που σε όλο τον κόσμο γιορτάζεται η στήριξη για την προστασία του περιβάλλοντος. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.