Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Αυλαία του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας

Αυλαία του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας

Μια εβδομάδα γεμάτη με πολλές ταινίες ,επίσημους καλεσμένους, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, και προβολές σε όλα τα σημεία της πόλης μας έφτασε στο τέλος της. Χθες Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας.

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας από νωρίς το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο με θέμα τα Πνευματικά Δικαιώματα των Κινηματογραφικών ταινιών με ομιλητές την κα Μάρθα –Μαρία Καρυωτάκη, δικηγόρο και την κα Δήμητρα Γαλάνη , επίσης δικηγόρο. Οι ομιλήτριες απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα του κοινού και έκλεισαν την συζήτηση με την φράση στην Τέχνη όλα επιτρέπονται , στο Δίκιο ακόμα περισσότερα.

Στο Ξενοδοχείο Μetropol παρευρέθησαν μαθητές από 7 σχολεία της χώρας μας, οι οποίοι ταξίδεψαν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καρδίτσα και βρέθηκαν στην πόλη μας στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ μαζί με την συνοδεία των καθηγητών τους. Με συντονιστές τον κο Αργύρη Γιουρούκη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Ν.Λάρισας και την κα Δέσποινα Τριανταφυλλίδου φιλόλογο, απόφοιτη του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ και υποψήφια Διδάκτωρα του ίδιου τμήματος οι μαθητές μίλησαν για την δημιουργία της ταινίας τους, πως ξεκίνησε αυτή η ιδέα ,δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθώς επίσης έδωσαν και δικές τους παρατηρήσεις για το Φεστιβάλ.

Στα Victoria Cinemas με την ολοκλήρωση των προβολών των ταινιών του Ελληνικού Διαγωνιστικού, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ στην οποία παρευρέθηκε ο σκηνοθέτης διεθνούς εμβέλειας κος Νίκος Κούνδουρος, ως τιμώμενο πρόσωπο.

Ακολούθησε η διαδικασία Βράβευσης ταινιών. Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν ο κος Άκυς Μητσιούλης και η κα Ολυμπία Καλαμπαλίκη, οι οποίοι ευχαρίστησαν όσους παρευρέθησαν όλη την εβδομάδα στο Φεστιβάλ καθώς και όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του.

Στην τελετή βρέθηκαν σημαντικά πρόσωπα της πόλης μας που απένειμαν βραβεία . Αυτοί ήταν ο κος Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο κος Πάνος Σάπκας αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων, ο κος Ευστάθιος Βελλησαρίου  Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ο κος Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και Πρόεδρος στο πρόγραμμα Erasmus.

Βραβεία επίσης έδωσαν η κα Άννυ Ψάρρα - Περηφάνου, αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μ.Ι.Γ.Κατσίγρα, η κα Χρύσα Βουλγαράκη, Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου, ο κος Τάσος Γούσιος, της Alpha Marketing που έχει αναλάβει τη συμβουλευτική υποστήριξη του Φεστιβάλ, ο κος Μιχάλης Τριανταφύλλου, του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «Καινοτομία» και ο κος Αργύρης Γιουρούκης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Ν.Λάρισας

Ευχάριστη νότα αποτελούσαν τα διαλλείματα με χορευτικές επιδείξεις από τη σχολή χορού Dance Club Λάρισας.

Την τελετή λήξης έκλεισε η κα Άντα Σαρντζή, Πρόεδρος του Φεστιβάλ, η οποία δήλωσε ότι αυτό ήταν το φεστιβάλ που είχαν ονειρευτεί από την αρχή της δημιουργίας του, ευχαρίστησε τον κο Νίκο Κούνδουρο καθώς επίσης έδωσε ραντεβού για το 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας!

Ακλούθησε μικρή δεξίωση στο φουαγιέ του κινηματογράφου Victoria cinemas.


Αποτελέσματα μαθητικού Φεστιβάλ

Βραβεία:
1ο Βραβείο: 20ο ΓΕΛ Αθηνών :«Ξεκλειδωμένοι μέσα»
2ο Βραβείο: 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών: «Δάγκωσε μια τάρτα, μη δαγκώνεις το διπλανό σου»
3ο Βραβείο: Πειραματικό ΓΕΛ Παν/μίου Θεσ/νίκης: «Ο Ρωμαίος ερωτεύεται ακόμα»

Τιμητικές Διακρίσεις:
1η τιμητική διάκριση: 2ο Π.Π. ΓΕΛ Αθηνών:«CERN το ταξίδι της ανακάλυψης»
2η τιμητική διάκριση: 3ο Λύκειο Λάρισας : «Έλλη, να ένας ήλιος!»
3η τιμητική διάκριση: 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας: «Μια ευκαιρία»


Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Τα τιμώμενα πρόσωπα του 9ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας
06.02.2017 10:20
Σημαντικοί άνθρωποι του Ελληνικού Κινηματογράφου θα βρεθούν τις ημέρες του 9ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ (28 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου) στη Λάρισα με αντίστοιχα αφιερώματα στην κινηματογραφική τους διαδρομή.
  Ξεκίνησαν οι συμμετοχές για το 9ο Διεθνές Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/artfools
16.09.2016 17:13
H 9η διοργάνωση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/artfools έχει προγραμματιστεί από 10 έως 19 Φεβρουαρίου 2017.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: 2ο Μαθητικό Forum – Artfools
04.03.2016 13:31
Πραγματοποιήθηκε το 2ο Μαθητικό Forum – Artfools, μια ανοιχτή συζήτηση μαθητών και σχολείων, για τον κινηματογράφο, στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας – Artfools.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το πρόγραμμα της πέμπτης ημέρας
24.02.2016 15:47
Για πέμπτη ημέρα και με μεγάλη ανταπόκριση του κοινού σε όλες τις αίθουσες προβολών συνεχίζεται το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ/artfools Λάρισας.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το φεστιβάλ συνεχίζεται!
23.02.2016 12:20
Με πολλές εκδηλώσεις και προβολές συνεχίζεται, το πρόγραμμα της Τρίτης 23 και της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου για το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας. Εκτός από την κεντρική εκδήλωση για τον Κορεάτικο Κινηματογράφο και τις Μνήμες διαίρεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, θα υπάρχουν οι παρακάτω εκδηλώσεις.