Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

ΤΥΠΟ: έκθεση του Μανώλη Χάρου στο χώρο τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ

ΤΥΠΟ: έκθεση του Μανώλη Χάρου στο χώρο τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ

Η Εθνική Ασφαλιστική στα πλαίσια του 3ου Athens Print Festival, μας προσκαλεί στην ατομική έκθεση του Μανώλη Χάρου με τίτλο ΤΥΠΟ.

Η έκθεση θα λειτουργεί από την Τρίτη 1 Μαρτίου έως την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, στο χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η πρωτοτυπία της έκθεσης έγκειται στο ότι ο Μανώλης Χάρος ένας από τους σημαντικούς εκπροσώπους της γενιάς του, παρόλο ότι ασχολείται με την χαρακτική από το πρώτο έτος των σπουδών του μέχρι σήμερα κάνοντας όλα τα είδη της παραδοσιακής χαρακτικής, έχει εκθέσει ελάχιστες φορές σύνολο της χαρακτικής του εργασίας.

Ο Μανώλης Χάρος γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1960, σπούδασε στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts,στο Παρίσι όπου έκανε  μεταπτυχιακό  στην École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs.

Έχει τιμηθεί  με το γαλλικό εθνικό βραβείο Prix des Fondations και με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών . Έχει εργαστεί ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης στο πανεπιστήμιο Princeton ΗΠΑ, από όπου και ξεκίνησε την έρευνά του για τους Μύθους του Αισώπου. Έχει συνεργαστεί με κάποια από τα μεγαλύτερα εργαστήρια καλλιτεχνικής χαρακτικής και εκτύπωσης  στον κόσμο, και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις χαρακτικής σε πολλές χώρες  στην  Ευρώπη, τις ΗΠΑ, Ιαπωνία, κα.

Χαρακτικά και εκδόσεις τέχνης-βιβλία του, βρίσκονται σε μεγάλες διεθνείς συλλογές και μουσεία και έργα του σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός Ελλάδας.

 

Περισσότερα για το Athens Prin Fest μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Pieces of..., έκθεση των Μ. Χάρου, Μ. Καλλιμόπουλου και Μ. Νομίδου στη Λόλα Νικολάου
01.02.2017 10:41
Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου εγκαινιάζει την κοινή έκθεση των Μανώλη Χάρου, Μιχάλη Καλλιμόπουλου και Μίνας Νομίδου, με τίτλο Pieces of...
Restless Speed, έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart KΟΡΑΗ»
12.12.2016 14:33
H έκθεση “Restless Speed” της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη θα παρουσιαστεί από τις 15 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00, στον πολυδιάστατο χώρο τέχνης “ΣΤΟart KΟΡΑΗ” της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.
Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Κελεσίδη στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ»
27.05.2016 13:04
Μια νέα καλλιτέχνιδα, η Μαρία Κελεσίδη θα εκθέσει το έργο της, στο χώρο τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», στο διάστημα μεταξύ 31 Μαΐου και 28 Ιουλίου 2016.
Το αγαπημένο μου έργο: ομαδική έκθεση στο χώρο Τέχνης ΣΤΟart Κοραή
05.04.2016 15:52
Ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο λειτουργίας, ο Χώρος Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», φιλοξενεί μια διαφορετική ομαδική έκθεση με θέμα «Το αγαπημένο μου έργο».