Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Τραγούδια του Έρωτα και της Αγάπης

Τραγούδια του Έρωτα και της Αγάπης
Η Νατάσα Θεοδωρίδου και η Ηρώ συναντούν την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και κάτω από την σκηνοθετική επιμέλεια της Μαργαρίτας Θεοδωράκη διατρέχουν μαζί όλο το έργο του Θεοδωράκη με Κέντρο την έννοια της Αγάπης σε όλες της τις εκφάνσεις, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Βρίσκουν το μυστικό νήμα που ενώνει αποσπάσματα από έργα λαϊκά, όπως ο Επιτάφιος, Το Τραγούδι του νεκρού αδελφού, το Αρχιπέλαγος, οι Λιποτάκτες και το Ραντάρ, έργα λυρικά, όπως οι Μικρές Κυκλάδες , οι Μπαλάντες και το Mauthausen, ορατόρια όπως η Κατάσταση Πολιορκίας, έργα συμφωνικά όπως  το Adagio, μπαλέτα όπως ο Ζορμπάς.

Το μυστικό νήμα που είναι η ιδία η Αγάπη και που μας οδηγεί από τον θρήνο της Μάνας του Επιτάφιου ως το ερωτικό τραγούδι της Φαίδρας. Από τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Γιάννη Ρίτσο, μέχρι τον Ιάκωβο Καμπανέλλη και τον Μανόλη Αναγνωστάκη από τον Νίκο Γκάτσο μέχρι τον  Μάνο Ελευθερίου και από τον Κώστα Βίρβο μέχρι τoν Κώστα Τριπολίτη.

Σχετικές ειδήσεις
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ σε ένα διήμερο αγάπης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
10.02.2017 10:46
Τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:30, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ παρουσιάζουν δύο συναυλίες αφιερωμένες στην αγάπη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Άριες του έρωτα και της αγάπης στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
13.01.2017 17:40
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 στη συναυλία Άριες του έρωτα και της αγάπης, με τη σοπράνο Μανταλένα Πυλαρινού και τον Θάνο Μαργέτη στο πιάνο.
Αποθεώθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης στο Θέατρο του Αττικού Άλσους
13.07.2016 11:19
Το Θέατρο του Αττικού Άλσους υποδέχτηκε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, τον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στην έναρξη του Φεστιβάλ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
Τρία έργα του Μίκη Θεοδωράκη στο πλαίσιο του Κύκλου Adagio Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.04.2016 16:42
Τρία συμφωνικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη με ιδιαίτερο συμβολισμό: το Τροπάριο της Κασσιανής, το πρώτο συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, η «Ραψωδία για βαρύτονο και ορχήστρα», κατά τον ίδιο τον συνθέτη το «κύκνειο άσμα» του, και ο κύκλος τραγουδιών «Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν», έργο με μεγαλειώδη αντιπολεμικό χαρακτήρα που θεωρείται παγκοσμίως από τα πλέον σημαντικά έργα του συνθέτη, θα παρουσιαστούν την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου (ώρα 20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Φύλαξα τ΄ όνειρο: διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από την MINOS-EMI
29.03.2016 12:07
Κυκλοφορεί από την ΜΙΝΟS-ΕΜΙ ένα διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια που κατέχουν θέση ελληνικού ύμνου αφού ταξίδεψαν και γνώρισαν την μουσική μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και τραγούδια λιγότερα γνωστά που πάντα όμως εμπεριέχουν την ιδιοφυή προσέγγιση του δημιουργού τους.