Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Metavasis: Έκθεση του Χρίστου Λογαρίδη στην Chili Art Gallery

Metavasis: Έκθεση του Χρίστου Λογαρίδη στην Chili Art Gallery

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 εγκαινιάζεται στην Chili Art Gallery η έκθεση του Χρίστου Λογαρίδη με τίτλο METAVASIS.

 

Ένα ταξίδι από πρόσωπο σε πρόσωπο, από σώμα σε σώμα, από εμπειρία σε εμπειρία, από απόγνωση σε ελπίδα και πάλι σε απόγνωση. Από φως σε άγνοια και πάλι πίσω στο φώς. Από τεχνοτροπία σε τεχνοτροπία, από σύνθεση σε αφαίρεση, από χρόνο σε χρόνο, σε κάτι δηλαδή, που γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει.

 

Από τον κόσμο των ιδεών μεταβαίνουμε  στην πλάνη του αισθητού κόσμου. Και αν όλα είναι μια ψευδαίσθηση, μήπως το μόνο που έχει νόημα να πράξουμε, είναι να χρωματίσουμε τις ψευδαισθήσεις μας με έντονα, όμορφα χρώματα;

 

Κάθε χρώμα είναι ένα συναίσθημα και  ένας ολόκληρος εσωτερικός αόρατος κόσμος φανερώνεται και  παλεύει να γίνει ορατός… Οι μορφές αλλάζουν, το ίδιο πρόσωπο, κατάσταση, κορμί, συναίσθημα, με το χρώμα παίρνουν άλλη υπόσταση. 

 

Σημασία έχουν πια τα χρώματα που μας χαρίζονται, άλλοτε φωτεινά, ζεστά και άλλοτε ψυχρά ή σκούρα. Μια αέναη, άπειρη, άχρονη, αθάνατη μετάβαση συντελείται διαρκώς.

 

Αν όλα στο σύμπαν είναι όπως εδώ, σε διαφορετικές κλίμακες και διαστάσεις, όπως λένε οι φυσικοί, τότε ζούμε μια μετάβαση και από ζωή σε ζωή, από κόσμο σε κόσμο, ίσως και από σύμπαν σε σύμπαν.

Χρίστος Λογαρίδης

 

Ο Χρίστος Λογαρίδης ήρθε στη Γη κάποιον Φεβρουάριο. Σπούδασε Μηχανικός αεροσκαφών, φωτογραφία, και ζωγραφική με δάσκαλο τον Θ. Δρόσο. Έχει πάρει μέρος σε δέκα ομαδικές εκθέσεις, ενώ αυτή είναι η 12η ατομική έκθεσή του. Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές, σε Ελλάδα, Γερμανία, Ελβετία, Αμερική και Βραζιλία. Παράλληλα, έχει εργαστεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες σαν φωτογράφος και δημοσιογράφος, ενώ έχει γράψει και το βιβλίο 'Η μοναξιά του Θεού' και ετοιμάζεται να εκδώσει και το επόμενο. Έκανε, ακόμα, ραδιόφωνο και εκπομπές στο διαδίκτυο.

Σχετικές ειδήσεις
C-Thru-GEOMETRY: Έκθεση της Στέλλας Πυλαρινού στην Chili Art Gallery
27.12.2016 12:06
Μια ματιά μέσα από γραμμές και σχήματα παρουσιάζει η Στέλλα Πυλαρινού στην ατομική έκθεση Ζωγραφικής «C-Thru-GEOMETRY» ‘See through lines and shapes’, που φιλοξενείται στην Chili Art Gallery στο Θησείο.
Παραλογές 2016, ΞΕΝΙΩ: Ατομική έκθεση στην Chili Art Gallery
07.12.2016 14:36
Η Chili Art Gallery εγκανιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πόλυς Γεωργακοπούλου ΞΕΝΙΩ την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016.
Kiki’s Instagram Moments: Έκθεση φωτογραφίας στην Chalkos Gallery
16.11.2016 17:29
Η ατομική έκθεση της Κικής Χούρου εγκαινιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, στον όμορφο νέο χώρο Chalkos Gallery και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.
Emotions: Έκθεση της Natalia Vallianou Gourova στην Chili Art Gallery
16.05.2016 14:05
Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση με τίτλο “Emotions” της ζωγράφου Natalia Vallianou Gourova. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 20.00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.
Παιχνίδια του νου: Έκθεση της Έβης Λαλαπάνου Βώσσου στην Chili Art Gallery
25.04.2016 11:11
Η έκθεση Παιχνίδια του νου της Έβης Λαλαπάνου Βώσσου εγκαινιάζεται την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 και ώρα 8.00μμ στην Chili Art Gallery.