Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Λάκης Παπαδόπουλος συναντά τη Γιοβάννα στο Half Note

Ο Λάκης Παπαδόπουλος συναντά τη Γιοβάννα στο Half Note

Ο Λάκης Παπαδόπουλος συναντά για πρώτη φορά την σπουδαία ερμηνεύτρια Γιοβάννα με την αξεπέραστη φωνή στη σκηνή του Half Note.

Για δύο μοναδικές παραστάσεις, οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο της Γιοβάννας και τις καλύτερες στιγμές του Λάκη Παπαδόπουλου. Ραντεβού στις 24 και 25 Φεβρουαρίου για ένα μελωδικό ταξίδι σ’ όλο τον κόσμο.

Μιλώντας για τη συνεργασία του με τη Γιοβάννα, ο Λάκης Παπαδόπουλος σημειώνει: «Είναι μεγάλη τιμή που συμπράττω με την σπουδαία ερμηνεύτρια Γιοβάννα, μια πολυπρόσωπη καλλιτέχνιδα και παγκοσμίου φήμης πρέσβειρα του ελληνικού τραγουδιού. Η διακριτική παρουσία και σεμνότητά της μ’ έφεραν κοντά της και της πρότεινα να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα στο Half Note. Για μένα η Γιοβάννα αντιπροσωπεύει ό,τι καλύτερο υπάρχει από το προικισμένο ελληνικό τραγούδι της δεκαετίας του ‘60».

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη Γιοβάννα:

Η Γιοβάννα (Ιωάννα Φάσσου – Καλπαξή) είναι κόρη του γνωστού ζωγράφου Κώστα Φάσσου.

Ήταν η πρώτη τραγουδίστρια που εμφανίστηκε στην ελληνική τηλεόραση το 1966.

Ήταν η πρώτη Ελληνίδα που συμμετείχε στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1965, εκπροσωπώντας την Ελβετία με το τραγούδι «Non à Jamais Sans Toi".

Έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους μεγάλους συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού.

Τραγούδησε σε πρώτη εκτέλεση το διαχρονικό «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου» του Μίκη Θεοδωράκη.

Έχει δώσει πάνω από 150 κονσέρτα και έχει πουλήσει εκατομμύρια δίσκους μόνο στη Σοβιετική Ένωση.

Το 2011 σε επίσημη τελετή στην Τιφλίδα, αναγορεύτηκε επίτιμη πολίτις και της δόθηκε το κλειδί της πόλης.

Η στροφή της στη λογοτεχνία , σαράντα χρόνια τώρα, έπαιξε και παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή της.

Μαθήτρια του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, έχει εκδώσει δεκαεννέα τίτλους: Έξι ποιητικές συλλογές, έντεκα μυθιστορήματα, καθώς και δύο θεατρικά έργα.

Μετά από μια τριαντάχρονη απουσία από τη δισκογραφία επανήλθε το 2015 με το τραγούδι "Έλα κόρη μου, έλα μάτια μου" που συνέθεσε ο Γιώργος Καγιαλίκος.

Σχετικές ειδήσεις
Ο
31.01.2017 16:09
Ο Λάκης Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του ανεβαίνουν στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ και παρουσιάζουν το τεράστιο έργο του δημιουργού από μια καινούρια σκοπιά. Ένα αμιγώς ακουστικό πρόγραμμα με τον Λάκη Παπαδόπουλο στην πιο λόγια εκδοχή του. Με πολλά τραγούδια κι εξίσου περισσότερα λόγια!
Η Μαίρη Λίντα συναντά τους Apurimac στο Sirocco’s Club
12.05.2016 14:46
Η Μαίρη Λίντα μαζί με τους Apurimac εγκαινιάζουν το νέο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Half Note με «χρυσές» επιτυχίες σε ρυθμούς λάτιν ακριβώς δίπλα στο κύμα στο Sirocco’s Club στην παραλία Γλυφάδας.
Η Αρλέτα και ο Λάκης Με Τα Ψηλά Ρεβέρ στον Ιανό
27.04.2016 17:02
Η Αρλέτα και ο Λάκης Παπαδόπουλος ανεβαίνουν στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ και ενώνουν τις φωνές τους σε ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια και μεγάλες τους επιτυχίες.
Η ώρα των τρελών: Αρλέτα & Λάκης Με Τα Ψηλά Ρεβέρ στον Ιανό
25.04.2016 12:03
Η Αρλέτα και ο Λάκης Παπαδόπουλος ανεβαίνουν στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ στις 7 Μαΐου 2016 και ενώνουν τις φωνές τους σε ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια και μεγάλες τους επιτυχίες.
Η Αρλέτα και η Φωτεινή Βελεσιώτου για δύο live στο Half Note
21.03.2016 13:53
Η χαρισματική τραγουδίστρια Φωτεινή Βελεσιώτου, μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του λαϊκού τραγουδιού σήμερα, συναντά για πρώτη φορά σε ένα κοινό πρόγραμμα την εξαιρετική τραγουδοποιό και ερμηνεύτρια Αρλέτα.