Ο Λάκης Παπαδόπουλος συναντά για πρώτη φορά την σπουδαία ερμηνεύτρια Γιοβάννα με την αξεπέραστη φωνή στη σκηνή του Half Note.

Για δύο μοναδικές παραστάσεις, οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο της Γιοβάννας και τις καλύτερες στιγμές του Λάκη Παπαδόπουλου. Ραντεβού στις 24 και 25 Φεβρουαρίου για ένα μελωδικό ταξίδι σ’ όλο τον κόσμο.

Μιλώντας για τη συνεργασία του με τη Γιοβάννα, ο Λάκης Παπαδόπουλος σημειώνει: «Είναι μεγάλη τιμή που συμπράττω με την σπουδαία ερμηνεύτρια Γιοβάννα, μια πολυπρόσωπη καλλιτέχνιδα και παγκοσμίου φήμης πρέσβειρα του ελληνικού τραγουδιού. Η διακριτική παρουσία και σεμνότητά της μ’ έφεραν κοντά της και της πρότεινα να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα στο Half Note. Για μένα η Γιοβάννα αντιπροσωπεύει ό,τι καλύτερο υπάρχει από το προικισμένο ελληνικό τραγούδι της δεκαετίας του ‘60».

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη Γιοβάννα:

Η Γιοβάννα (Ιωάννα Φάσσου – Καλπαξή) είναι κόρη του γνωστού ζωγράφου Κώστα Φάσσου.

Ήταν η πρώτη τραγουδίστρια που εμφανίστηκε στην ελληνική τηλεόραση το 1966.

Ήταν η πρώτη Ελληνίδα που συμμετείχε στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1965, εκπροσωπώντας την Ελβετία με το τραγούδι «Non à Jamais Sans Toi”.

Έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους μεγάλους συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού.

Τραγούδησε σε πρώτη εκτέλεση το διαχρονικό «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου» του Μίκη Θεοδωράκη.

Έχει δώσει πάνω από 150 κονσέρτα και έχει πουλήσει εκατομμύρια δίσκους μόνο στη Σοβιετική Ένωση.

Το 2011 σε επίσημη τελετή στην Τιφλίδα, αναγορεύτηκε επίτιμη πολίτις και της δόθηκε το κλειδί της πόλης.

Η στροφή της στη λογοτεχνία, σαράντα χρόνια τώρα, έπαιξε και παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή της.

Μαθήτρια του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, έχει εκδώσει δεκαεννέα τίτλους: Έξι ποιητικές συλλογές, έντεκα μυθιστορήματα, καθώς και δύο θεατρικά έργα.

Μετά από μια τριαντάχρονη απουσία από τη δισκογραφία επανήλθε το 2015 με το τραγούδι “Έλα κόρη μου, έλα μάτια μου” που συνέθεσε ο Γιώργος Καγιαλίκος.