Το metamatic:taf σε συνεργασία με το Storefront for Art and Architecture της Νέας Υόρκης παρουσιάζουν το project Letters to the Mayor: Athens που θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο του metamatic:taf στο Μοναστηράκι από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου 2016.

Το Letters to the Mayor αποτελεί μια περιοδεύουσα έκθεση στην οποία μετέχουν αρχιτέκτονες γράφοντας επιστολές προς τους δημάρχους των πόλεων όπου διαμένουν ή εργάζονται. Ξεκίνησε το 2014 στη Νέα Υόρκη με τη συλλογή επιστολών που έγραψαν αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο, επικοινωνώντας καινοτόμες ιδέες και οράματα για τις πόλεις τους, απευθυνόμενοι στους αντίστοιχους φορείς λήψεως αποφάσεων.

Έχοντας ταξιδέψει σε περισσότερες από 20 πόλεις, το Letters to the Mayor υλοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Στην έκθεση στο metamatic:taf αρχιτέκτονες, ακαδημαϊκοί, συγγραφείς και εικαστικοί προσκλήθηκαν να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους για την πόλη τους, ανοίγοντας παράλληλα έναν ευρύτερο διάλογο για τη σύγχρονη αστική συνθήκη. Οι επιστολές που παρουσιάζονται στην έκθεση θα παραδοθούν στον Δήμαρχο της Αθήνας, ο οποίος έχει προσκληθεί σε μια ανοιχτή συζήτηση επί του περιεχομένου των γραμμάτων με τη συμμετοχή των συμμετεχόντων και του κοινού.

Επιμέλεια: METASITU & metamatic:taf