Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

22: έκθεση της Χλόης Geitmann - Ακριθάκη στη γκαλερί 7

22: έκθεση της Χλόης Geitmann - Ακριθάκη στη γκαλερί 7

Την Τρίτη 29 Μαρτίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την νέα φωτογραφική δουλειά της Χλόης Geitmann - Ακριθάκη με τίτλο «22».

Η διαδρομή του τραμ 22 [διάρκειας 60΄] που διασχίζει την πόλη της Πράγας από τη μια άκρη στην άλλη, περνώντας μέσα από το ιστορικο  κέντρο, τα γνωστά αξιοθέατα αλλά και από άγνωστες για τους τουρίστες περιοχές, υπήρξε η πηγή έμπνευσης για τη σειρά των φωτογραφιών [έγχρωμες και ασπρόμαυρες] που θα παρουσιάσει η καλλιτέχνις.

Ο Βλάντιμιρ Ρόσσελ πρώην διευθυντής της εθνικής πινακοθήκης της Πράγας είπε:

“Συγχαρητήρια για τις φωτογραφίες σου, πόσο καλά ξέρεις και έχεις παρατηρήσει την πόλη της Πράγας. Έχεις επιλέξει τις απόψεις και λεπτομέρειες που μόνο ένας έμπειρος παρατηρητής θα μπορούσε να εντοπίσει στα συγκεκριμένα σημεία. Έχεις μια εξαιρετική ματιά, αίσθηση και εκτίμηση για τη λεπτομέρεια στο θέμα που έχεις διαλέξει.”

H Χλόη Geitmann-Ακριθάκη, κόρη του γνωστού σε όλους μας Αλέξη Ακριθάκη και της γυναίκας του Φώφης, γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1969. Μεγάλωσε στην Αθήνα και το 1987 επέστρεψε στο Βερολίνο όπου έκανε σπουδές γραφιστικής και φωτογραφίας με έμφαση στα digital media. Με το τέλος των σπουδών της εργάστηκε σαν φωτογράφος και graphic designer. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Πράγα.

Ατομικές εκθεσεις:

2014 Γκαλερί «7», Αθήνα
2014 Gallery Academic η έκθεση  “double exposure”   υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τσεχία.                   
2015 «Očima Chloe“ Gallery PRE, Πράγα
2016 Γκαλερί «7», Αθήνα

Από το 2014 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα & το εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Ζωγραφίζω, μαθαίνω την Ελλάδα: έκθεση της Ειρήνης Ευσταθίου στη Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
08.09.2016 17:10
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει τη νέα δουλεία της Ειρήνης Ευσταθίου στην τρίτη ατομική της έκθεση στη γκαλερί, με τίτλο «Ζωγραφίζω, Μαθαίνω την Ελλάδα».
V Chants - Early Music on Canvas+: έκθεση του Βασίλη Γαρυφαλλάκη στη Γκαλερί Αργώ
06.09.2016 12:45
Η Γκαλερί Αργώ της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, θα υποδεχτεί στους χώρους της, τον εικαστικό Βασίλη Γαρυφαλλάκη, για να παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά, στην δεύτερη ατομική του έκθεση κάτω από το γενικό τίτλο ”V CHANTS Early music on canvas+”
ATM (…songs, about love and death): έκθεση του Γιώργου Σαπουντζή στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
23.05.2016 10:24
Η γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει τη νέα δουλειά του Γιώργου Σαπουντζή στη δεύτερη ατομική του έκθεση στην γκαλερί, με τίτλο «ATM (…songs, about love and death.)».
Ενδιάμεσα: έκθεση της Μανταλίνας Ψωμά στη γκαλερί Alma
15.04.2016 15:05
Η Μανταλίνα Ψωμά παρουσιάζει στην ατομική της έκθεση στην Γκαλερί ALMA στα Τρίκαλα, έργα από την δουλειά των τελευταίων δύο ετών.