Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ακύρωση - Τσικνοπέμπτη με τον Κωστή Αβυσσινό στο Γυάλινο – UpStage

Ακύρωση - Τσικνοπέμπτη με τον Κωστή Αβυσσινό στο Γυάλινο – UpStage

Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 3 Μαρτίου 2016, τρεις σπουδαίοι μουσικοί και μια τραγουδοποιός συμπράττουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage και μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι, σε ένα αποκριάτικο γλέντι, με άρωμα Μεσογείου. -Ακυρώνεται λόγω ασθένειας του Κ. Αβυσσινού

 

Με μια συνεργασία – έκπληξη, ο σπουδαίος μουσικός και τραγουδιστής Κωστής Αβυσσινός, γιός του θρυλικού βιολάτορα Γιώργη Αβυσσινού, η τραγουδοποιός Μαρία Λούκα, ο αισθαντικός κρουστός Αλέξης Νόνης (Χαΐνηδες), ο δεξιοτέχνης των πνευστών Γιώργος Ζαχαριουδάκης, έρχονται να μας συναντήσουν στο Γυάλινο-UpStage, φορτωμένοι τραγούδια και μουσικές από την παράδοση και όχι μόνο.

 

Ο Κωστής θα παίξει το μπουλγαρί και άλλα έγχορδα και θα μας τραγουδήσει τους καημούς και τις χαρές της Κρήτης. Κοντά του η Μαρία θα μας θυμίσει τραγούδια αγάπης και νοσταλγίας. Το ρυθμό της παράδοσης θα δίνουν ο Αλέξης Νόνης στα κρουστά και ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης, στα πνευστά. Οι ήχοι των παραδοσιακών μουσικών οργάνων, όπως το θιαμπόλι και η ασκομπαντούρα, θα καλέσουν τον Διόνυσο στην παρέα και η λύρα με το πιάνο θα πλέκονται γλυκά μεταξύ τους, για να μας ταξιδέψουν από την παράδοση μέχρι το σήμερα.

 

Οι τέσσερεις καλλιτέχνες δημιουργούν ένα γνήσια παρεΐστικο κλίμα, με τις επιρροές της κρητικής μουσικής παράδοσης να λειτουργούν ως βάση και αφετηρία. Θα μας αφηγηθούν τραγούδια του χθες και του σήμερα και υπόσχονται να μας ξεσηκώσουν με τα παντρέματα της κρητικής μουσικής με άλλες παραδοσιακές μουσικές της Ελλάδας, με τους ήχους της Ανατολής αλλά και της Δύσης.

 

Μια βραδιά γεμάτη κέφι, τραγούδι και χορό.

Ένα μουσικό ταξίδι με άρωμα Μεσογείου.

Ένα γνήσιο γλέντι αποκριάς!

Σχετικές ειδήσεις
Stelios Petrakis Quartet live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
29.03.2016 12:13
Στο δρόμο για τις Βρυξέλλες και το Balkan Τrafik Festival, το Κρητικό Κουαρτέτο του Στέλιου Πετράκη ανανεώνει το ραντεβού του με το Αθηναϊκό κοινό στο Γυάλινο - UpStage, την Παρασκευή 15 Απρίλη.
Οι Μαρσύας επιστρέφουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
16.03.2016 11:51
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί την Κυριακή 20 Μαρτίου για 2η φορά στο Γυάλινο – UpStage σε ένα μουσικό ταξίδι προς το όρος Τμώλον, με βάρκα την ξεχωριστή μουσική του.
Ο Δημήτρης Μυστακίδης ξανά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
03.03.2016 14:50
Για 4 συνεχόμενες Παρασκευές, ξεκινώντας από τις 11 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, η λαϊκή κιθάρα του Δημήτρη Μυστακίδη θα είναι ΞΑΝΑ η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage.
Οι Μέτοικοι ζωντανά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Upstage
03.03.2016 13:24
Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 τέσσερεις νέοι καλλιτέχνες με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, "μετοικίζουν" στο Γυάλινο – UpStage.
Τσικνοπέμπτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με Ικαριώτικο και πεντοζάλι!
01.03.2016 10:01
Την Τσικνοπέμπτη στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου οι ΠΑΠΙΣΤΑΝΟΙ μας καλούν σε ένα Ικαριώτικο γλέντι και όχι μόνο ... και στο UpStage ο Κωστής Αβυσσινός συμπράττει με τους Μαρία Λούκα, Αλέξη Νόνη και Γιώργο Ζαχαριουδάκη και μας καλούν σε ένα αποκριάτικο γλέντι όπου η κρητική μουσική παράδοση πρωταγωνιστεί.