Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Τα μαθηματικά ως πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης

Τα μαθηματικά ως πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης
Ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας υποδέχεται στο Puplic το συγγραφέα του βιβλίου Logicomix, Απόστολο Δοξιάδη και τους συνεργάτες του και συζητούν για τη μαγεία των αριθμών και για τον τρόπο με τον οποίο η επιστήμη και τα μαθηματικά εκφράζονται μέσα από τις τέχνες.

Μαζί τους για να καταθέσουν τη δική τους άποψη για τα μαθηματικά, η ομάδα Θαλής και Φίλοι η οποία έχει ως στόχο το γεφύρωμα του χάσματος ανάμεσα στα μαθηματικά και άλλες μορφές πολιτισμικής δημιουργίας.

H συζήτηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο μιας νέας ενότητας εκδηλώσεων του Public το Public Views όπου κάθε μήνα, σημαντικοί άνθρωποι δίνουν ραντεβού με τους επισκέπτες των καταστημάτων Public για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και απασχολούν την κοινή γνώμη αλλά και πιο ειδικά κοινά.

Σχετικές ειδήσεις
Η Ρέα Γαλανάκη στο Φουγάρο
24.02.2017 10:34
Το Φουγάρο υποδέχεται το Σάββατο 4 Μαρτίου την καταξιωμένη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της με τίτλο «Η Άκρα Ταπείνωση» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.
Παρουσίαση του βιβλίου
10.02.2017 10:05
Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Ανδρέας Αντωνίου , σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Το παρελθόν ενός συγγραφέα" την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στο Καφέ Θέα/tro στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης.
Παρουσίαση του βιβλίου «Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας» του Ζ. Φρόιντ
22.11.2016 12:38
Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας-Σχολή Μωραΐτη - ÖSD και οι Εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας του Σίγκμουντ_Φρόυντ την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στο Θέατρο της Σχολής Μωραΐτη.
Τα Μαθηματικά της Αγάπης - Xάνα Φράι
14.10.2016 10:26
Από τις εκδόσεις Key Books κυκλοφορεί το βιβλίο,Τα Μαθηματικά της Αγάπης. H Aναζήτηση της Τέλειας Εξίσωσης της Xάνα Φράι.
Ο Αύγουστος Κορτώ στο Φουγάρο
03.06.2016 10:19
Η Βιβλιοθήκη Ανθός υποδέχεται την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Le Café του Φουγάρου τον δημοφιλή συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο «Νεοελληνική μυθολογία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη