Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο Έγκλημα χωρίς δολοφόνο του Χρήστου Παπαδημητρίου.

Παρίσι, 1966: Η περίφημη ορχήστρα ορχήστρα Μπαχ της Λειψίας παίζει τον Χειμώνα του Βιβάλντι. Ο διάσημος μαέστρος πέφτει νεκρός καθώς σβήνουν οι τελευταίες νότες της μουσικής και ενώ το κοινό είναι έτοιμο να ξεσπάσει σε ξέφρενα χειροκροτήματα…

Την υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του καλείται να διαλευκάνει ο νεαρός επιθεωρητής Ζακέ, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο αίνιγμα της καριέρας του.

 
Μια καθηλωτική ιστορία που εκτυλίσσεται σε δύο επίπεδα, στο Παρίσι πριν από την εξέγερση του 1968 και στην εμπόλεμη Ευρώπη του 1940-1945. Από τα γαλλοελβετικά σύνορα, το Άουσβιτς, τη Σιβηρία έως την Τοσκάνη, μια απίστευτη αλληλουχία γεγονότων ξετυλίγεται με κινηματογραφική ταχύτητα. Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα που διερευνά τις πιο απόκρυφες πτυχές της ανθρώπινης φύσης και τα ειδεχθέστερα εγκλήματα του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου.

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULΒ) και απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο. Από το 1996 ασχολείται επαγγελματικά με τη δικηγορία. Από το 2008 έως σήμερα έχει εκδώσει τρία μυθιστορήματα (Το τέλος του Γ. Σ. Μπαχ: Απόδραση από τη ναζιστική Γερμανία, Ημιτελής εκτέλεση, Αρχική θεωρία) και δύο ποιητικές συλλογές.

Ο συγγραφέας Χρήστος Παπαδημητρίου μιλάει στην κάμερα του Culturenow για το νέο του μυθιστόρημα.