Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Πόσα παιχνίδια σας παίζει το μυαλό σας;

Πόσα παιχνίδια σας παίζει  το μυαλό σας;

Σίγουρα γνωρίζετε με πόση ευκολία ο εγκέφαλος μπορεί να ξεγελαστεί από οφθαλμαπάτες. Κάπου θα έχετε βρεθεί, κάποιος θα έχει επιχειρήσει να σας «ξεγελάσει» με ένα απλό κόλπο. Αυτό συμβαίνει διότι τα πρότυπα και οι συνήθειες ορίζουν την πραγματικότητά μας.

 

Θέλετε να ανακαλύψετε με ποιους τρόπους αποκωδικοποιούμε τις πληροφορίες, νιώθουμε και κατανοούμε τον κόσμο γύρω μας; Πόσοι έτοιμοι είστε να καταρρίψετε τους μύθους των στερεοτύπων που σας περιβάλλουν;

 

Η μοναδική σειρά «Brain Games» από το National Geographic Channel της πλατφόρμας του OTE TV εξερευνά έναν κόσμο όπου ο χρόνος επιβραδύνει, η πραγματικότητα δεν είναι παρά μία ψευδαίσθηση και τα πράγματα δεν είναι ακριβώς αυτό που δείχνουν... Τον κόσμο του ανθρώπινου εγκεφάλου!

 

Το «Brain Games» σας ταξιδεύει σε ένα κόσμο πειραμάτων και διαδραστικών παιχνιδιών, που είναι σχεδιασμένα για να μπερδέψουν το μυαλό σας και να ανακαλύψουν τις εσωτερικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Ο οικοδεσπότης Jason Silva και μαζί με τον ειδικό στις οφθαλμαπάτες Apollo Robbins, στον 5ο κύκλο της σειράς, προσπαθούν να ανακαλύψουν τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου εγκεφάλου, μέσα από μια σειρά διαδραστικών πειραμάτων.

 

Γνωρίζετε ότι μια μικρή άμορφη μάζα έχει τον έλεγχο της σκέψης σας, της μνήμης σας, κάθε κίνησής σας αλλά και των συναισθημάτων σας; Γιατί το μυαλό σας μπορεί να είναι προγραμματισμένο να πιστεύει ό,τι ακούτε; Ποια είναι η διάρκεια ζωής του εγκεφάλου και πώς ο εγκέφαλός μας αλλάζει στο πέρασμα των χρόνων; Μάθετε πώς να πείθετε τους πάντες με μόλις μία απλή λέξη!

 

Η σειρά είναι πραγματικά εκπληκτική, ενώ αν την παρακολουθείτε, κάθε φορά θα ζείτε μία μοναδική εμπειρία! Ετοιμαστείτε για πολλές φανταστικές οφθαλμαπάτες, παιχνίδια και προκλήσεις που θα σας κάνουν να αναρωτιέστε αν όντως αυτό που βλέπετε είναι αλήθεια! Μέσα από κάθε επεισόδιο θα μπορέσετε να εντρυφήσετε σε θέματα φόβου, συγκέντρωσης, αποφασιστικότητας, πειθούς και νευρικής κατάστασης.

 

Είστε έτοιμοι να μάθετε πώς να μην υποκύπτετε στις οφθαλμαπάτες;

Σχετικές ειδήσεις
«Παιχνίδια του Κόσμου» για όλο τον κόσμο στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης!
24.06.2016 11:39
Τα Τμήματα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Α.Π.Θ. και την ΑΡΣΙΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καλούν γονείς και παιδιά από τον προσφυγικό καταυλισμό στο Λιμάνι, καθώς και τον κόσμο της πόλης να παίξουν και να φτιάξουν «Παιχνίδια του Κόσμου».
Athens social atlas: Παρουσίαση του πρώτου διαδικτυακού Κοινωνικού Άτλαντα για την Αθήνα
21.06.2016 16:40
Ποια είναι η εξέλιξη του αριθμού και της χωροθέτησης των κινηματογράφων στην Αθήνα από το 1950 μέχρι σήμερα; Πόσα είναι τα κενά κτήρια στο κέντρο, αλλά και ποιοι είναι οι Αγροναύτες της πόλης; Τις απαντήσεις δίνει ο πρώτος διαδικτυακός Κοινωνικός Άτλαντας που δημιουργήθηκε για την Αθήνα, με στόχο την ανάδειξη και την καταγραφή της κοινωνικής γεωγραφίας της πρωτεύουσας.
Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: Όλα για τη ζωή και το έργο του «δικού μας» ElGreco
10.06.2016 12:31
Ο Κρητικός Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, γνωστός με το ισπανικό προσωνύμιο El Greco, ήταν ζωγράφος, γλύπτης και αρχιτέκτονας της Ισπανικής Αναγέννησης, και ένας λόγους για τους οποίους αξίζει να είμαστε υπερήφανοι. Όμως, αλήθεια, πόσα γνωρίζουμε για το «δικό μας» ElGreco; Τώρα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη ζωή του, το έργο του και την πορεία του, χάρη στο αφιέρωμα που μπορούμε να δούμε στο OTE HISTORY, που έχει αφιερώσει το μήνα Ιούνιο σε αυτόν τον μοναδικό καλλιτέχνη.
Εργαστήριο «Body of Essence: Σώμα - Μυαλό - Καρδιά και η Ενδυνάμωση του Ηθοποιού» στο ΦΙΞ in Art
07.04.2016 14:56
Το εργαστήριο "Body of Essence: Σώμα - Μυαλό - Καρδιά και η Ενδυνάμωση του Ηθοποιού", που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θεατρικών Εργαστηρίων "Δουλεύοντας το σώμα του Ηθοποιού: Πρακτικές και Θεωρία" του Συλλόγου Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ, θα διεξαχθεί στις 15-17 Απριλίου 2016 στην Αίθουσα 3 του ΦΙΞ in Art.
TEDxUniversityofthAegean: Fight or Flight για 2η χρονιά στη Σύρο
31.03.2016 11:51
“Στην εμφάνιση ενός ερεθίσματος ο οργανισμός μας, ανεξάρτητα από την θέληση και την συνείδησή μας, βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης. Το ερέθισμα αυτό, λαμβάνεται μέσω των 5 αισθήσεων και καταλήγει, μέσω του νευρικού συστήματος, στην αμυγδαλή (εγκέφαλος). Οι σφυγμοί μας ανεβαίνουν, η διαδικασία της πέψης διακόπτεται, και τα ένστικτά μας ενεργοποιούνται.