Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Το δωμάτιο

Το δωμάτιο
Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης ετοιμάζει μία νέα εγκατάσταση στην γκαλερί a.antonopoulou.art. Μία εγκατάσταση μ’ ένα και μοναδικό έργο , μία υπερπαραγωγή που θα έρθει και θα εγκατασταθεί μέσα στη γκαλερί με ένα κύμα…

«Ένα κύμα εισβάλλει στο δωμάτιο. Πώς, από πού;» διηγείται ο Αλέξανδρος Ψυχούλης. Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης κατασκευάζει μία κατάσταση ρευστότητας και αμφιβολίας, ένα μαύρο, πλεκτό, οικόσιτο κύμα, αντιδιαστέλλοντάς το, με την έννοια της ασφάλειας και της σταθερής δομής που αντιπροσωπεύει ένα σπίτι, ένα δωμάτιο. Απέναντι ακριβώς από το κύμα, κατασκευάζει και τοποθετεί ένα κάθισμα: το σημείο θέασης ή ρεμβασμού, αναπόσπαστο μέρος της κατάστασης που υποβάλλει.

Χιλιόμετρα από κορδόνι πλέκονται αργά και αναπτύσσονται στις τρεις διαστάσεις. Το εγχείρημα απαιτεί πολύ χρόνο, αλλά ούτως ή άλλως χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να καταλάβεις ένα κύμα που σκάει στην αποβάθρα.

Σχετικές ειδήσεις
To Δωμάτιο του Charles: ομαδική έκθεση στον Πολυχώρο Vault
14.09.2016 10:20
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών του VAULT Theatre Plus, ΟPEN SEPTEMBER 5 (23 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου 2016) εγκαινιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση & performance art με τίτλο: To Δωμάτιο του Charles, μία αναφορά στον Bukowski.
Επί τον τύπον των ήλων: η εικαστική εγκατάσταση του Ανδρέα Νικολάου στην Art Athina 2016
11.05.2016 14:43
Η Γκαλερί Cube, συμμετέχει φέτος, για πρώτη φορά, στην Art Athina 2016, με την εικαστική εγκατάσταση του συνεργάτη της Ανδρέα Νικολάου, “επί τον τύπον των ήλων”.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.
Νέα Ισημερία: εγκατάσταση και performance στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
10.02.2016 12:17
Η γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη συνεργατική εικαστική εγκατάσταση των Χάρη Κοντοσφύρη - Γιώργου Πανταζή και performance από τον Δημήτρη Ανδρεοσόπουλο, υπό τον τίτλο Νέα Ισημερία.
Περίπατος: έκθεση του Δημήτρη Μεράντζα στη γκαλερί a.antonopoulou.art
27.10.2015 10:04
Ο Δημήτρης Μεράντζας παρουσιάζει στην γκαλερί a.antonopoulou.art την εγκατάσταση με τίτλο «Περίπατος».