Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το δωμάτιο

Το δωμάτιο
Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης ετοιμάζει μία νέα εγκατάσταση στην γκαλερί a.antonopoulou.art. Μία εγκατάσταση μ’ ένα και μοναδικό έργο , μία υπερπαραγωγή που θα έρθει και θα εγκατασταθεί μέσα στη γκαλερί με ένα κύμα…

«Ένα κύμα εισβάλλει στο δωμάτιο. Πώς, από πού;» διηγείται ο Αλέξανδρος Ψυχούλης. Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης κατασκευάζει μία κατάσταση ρευστότητας και αμφιβολίας, ένα μαύρο, πλεκτό, οικόσιτο κύμα, αντιδιαστέλλοντάς το, με την έννοια της ασφάλειας και της σταθερής δομής που αντιπροσωπεύει ένα σπίτι, ένα δωμάτιο. Απέναντι ακριβώς από το κύμα, κατασκευάζει και τοποθετεί ένα κάθισμα: το σημείο θέασης ή ρεμβασμού, αναπόσπαστο μέρος της κατάστασης που υποβάλλει.

Χιλιόμετρα από κορδόνι πλέκονται αργά και αναπτύσσονται στις τρεις διαστάσεις. Το εγχείρημα απαιτεί πολύ χρόνο, αλλά ούτως ή άλλως χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να καταλάβεις ένα κύμα που σκάει στην αποβάθρα.

Σχετικές ειδήσεις
Clarity, έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου στην γκαλερί The Breeder
22.02.2017 15:55
Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου στο χώρο της. Η έκθεση, με τίτλο Clarity, αποτελείται από νέα έργα με παστέλ και κέντημα σε καμβά, μαζί με μία εγκατάσταση ήχου και βίντεο.
Room18 - Το νέο αστικό ξενοδοχείο: η πρώτη παρουσίαση της έκθεσης
18.11.2016 13:22
Πώς θα ήταν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου εμπνευσμένο από τα Ηλύσια Πεδία; Ένα δωμάτιο - διάδρομος προσαρμοσμένο στις διαθέσεις του ταξιδιώτη; Ένας χώρος ύπνου μέσα σε ένα αιωρούμενο κουτί ονείρων;
To Δωμάτιο του Charles: ομαδική έκθεση στον Πολυχώρο Vault
14.09.2016 10:20
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών του VAULT Theatre Plus, ΟPEN SEPTEMBER 5 (23 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου 2016) εγκαινιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση & performance art με τίτλο: To Δωμάτιο του Charles, μία αναφορά στον Bukowski.
Επί τον τύπον των ήλων: η εικαστική εγκατάσταση του Ανδρέα Νικολάου στην Art Athina 2016
11.05.2016 14:43
Η Γκαλερί Cube, συμμετέχει φέτος, για πρώτη φορά, στην Art Athina 2016, με την εικαστική εγκατάσταση του συνεργάτη της Ανδρέα Νικολάου, “επί τον τύπον των ήλων”.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.