Το νέο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά σε εικονογράφηση της Λίζας Ηλιού με τίτλο, Το κουμπί που κρύωνε κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καρυδάκη.

Η συναρπαστική οδύσσεια και οι απίστευτες περιπέτειες

ενός κουμπιού που δεν ήξερε τι είναι.

Ποτέ ένα κουμπί δεν περιφρονήθηκε τόσο πολύ!

Ποτέ ένα κουμπί δεν αγαπήθηκε τόσο πολύ!

Ένα βιβλίο που δε θα αφήσει

καμία κουμπότρυπα ασυγκίνητη!

Ένα βιβλίο που θα εξοργίσει τα φερμουάρ!

Ένα βιβλίο που θα το αγαπήσουν παράφορα

όλες οι κουβαρίστρες!

Ένα βιβλίο για όσους αισθάνονται μοναξιά!

Ένα βιβλίο που θα σας ζεστάνει την καρδιά!

Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κουμπί που κρύωνε. Κρύος αγέρας κι αγιάζι διαπερνούσαν τις τρυπούλες του… μόνο του ήταν, διωγμένο από την αναλγησία και τη μικροψυχία των πραγμάτων… ώσπου συνάντησε τη Βιολέτα. Κι έγινε η απρόσμενη συνάντηση που άλλαξε την τύχη του κόσμου. Η μοναξιά εξολοθρεύτηκε, η φιλία κέρδισε την αδιαλλαξία, το μουντό χρώμα νικήθηκε. Η γιορτή της ζωής.

Ένα ακόμα παραμύθι του θαυματοποιού συγγραφέα που μεταμορφώνει το σύμπαν μας και φανερώνει πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. Κυρίαρχος του κόσμου αυτού το μαγικό παιδί που κρύβει μέσα του κάθε παιδί.

«Διαβάζω ξανά και ξανά το «Κουμπί που κρύωνε». Κρυώνω κι εγώ μαζί του, διασκεδάζω μαζί του, θλίβομαι μαζί του, λαχταρώ μαζί του… γελώ μαζί του… ελπίζω μαζί του… Ως μάγος ταχυδακτυλουργός, ο Τριβιζάς με έχει στο πι και φι εγκλωβίσει στο σύμπαν του. Διαβάζω στην τρίχρονη Φωτεινούλα και στην οκτάχρονη Χρυσάνθη το «Κουμπί που κρύωνε». Με ακούν σαν υπνωτισμένες, με πρόσωπα μεταμορφωμένα από όλα όσα η τέχνη του Τριβιζά κομίζει…»

 Φωτεινή Τσαλίκογλου, καθηγήτρια  Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

 

Επιμέλεια έκδοσης: Μαρία Κουτσιούμπα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Ζώρα