Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Οι Τσιγγάνοι έρχονται... στη σκηνή του Baumstrasse

Οι Τσιγγάνοι έρχονται... στη σκηνή του Baumstrasse

Τέσσερις τραγουδιστές και δύο πιανίστες σε μια σπάνια μουσική συνάντηση, καταφθάνουν στη σκηνή του Baumstrasse για να τη γεμίσουν με μελωδίες εμπνευσμένες από τη τσιγγάνικη ζωή.

Το πάθος και η ελευθερία των τσιγγάνων αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μεγάλους κλασικούς συνθέτες, οι οποίοι συνέθεσαν έργα βασισμένα σε τσιγγάνικες μελωδίες.

Μια διαφορετική συναυλία σε ζωντανή συνομιλία με τη ζωή και τον χορό των τσιγγάνων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους Ουγγρικούς Χορούς για δύο πιάνα του J. Brahms, τα Zigeuner Lieder του Α. Dvorak, τα Zigeuner Lieder του J. Brahms και τα Spanischen Lieder του R. Schumann για 4 τραγουδιστές και 2 πιανίστες.

Πένυ Δεληγιάννη, σοπράνο
Λεονώρα Γαϊτάνου, μέτζο - σοπράνο
Κωνσταντίνος Ζαμπούνης, τενόρος
Νίκος Ζιάζιαρης, βαρύτονος
Πέτρος Μπούρας, πιάνο
Σπύρος Σουλαδάκης, πιάνο

Φιλική συμμετοχή: Στεφανία Πούλου- Γώγου
Επιμέλεια Βίντεο: Λεονώρα Γαϊτάνου 

Σχετικές ειδήσεις
Συνάντηση: O Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη για δύο βραδιές στον Ιανό
01.11.2016 16:47
Μετά από sold out εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό η παράσταση «Συνάντηση» έρχεται στην μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ για δύο μοναδικές βραδιές.
O Διογένης Δασκάλου και οι Monie & Monie Conniente στο Kremlino
18.10.2016 17:12
Ποιο «Κρεμλίνο»; Τα Γκρέμλινς από τη Θεσσαλονίκη έρχονται για να γκρεμίσουν το «Κρεμλίνο» σε μία μόνο νύχτα! Γιατί, κυρίες και κύριοι, έρχονται! Ο θερμαστής της σάτιρας με τους υπερθεματιστές του, ο Διογένης Δασκάλου και οι Monie & Monie Conniente, καταφθάνουν από τον κατάμαυρο Λευκό Πύργο, στο κατακόκκινο «Kremlino», για μία μόνο εμφάνιση την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, που θα σπάσει φρόκαλα!
Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
25.08.2016 15:25
Μια βραδιά παραδοσιακής μουσικής με τσιγγάνικες μελωδίες και μουσική από διάφορες χώρες, με τίτλο "Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση", έρχεται στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016 την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.
Ala Turka Ala Greka: Η Ζεκιγιέ Γιουρεκλί στο Baumstrasse
01.06.2016 14:48
Η Ζεκιγιέ Γιουρεκλί έρχεται με την μουσική παράσταση "Ala Turka Ala Greka" για δύο εμφανίσεις στο Baumstrasse στις 4 και 5 Ιουνίου 2016.
Ο Βασίλης Γισδάκης και ο Δαμιανός Πάντας ζωντανά στη μουσική σκηνή Σφίγγα
28.04.2016 13:58
Ο Βασίλης Γισδάκης με τον συνθέτη Δαμιανό Πάντα έρχονται για μία μοναδική εμφάνιση στη μουσική σκηνή "Σφίγγα" την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016.