Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η Στέλλα Μιχαήλ και το Αερόπλοιο στην Andira Gallery του Λονδίνου

Η Στέλλα Μιχαήλ και το Αερόπλοιο στην Andira Gallery του Λονδίνου

Η θεατρολόγος - ηθοποιός Στέλλα Μιχαήλ με τη παιδική σκηνή “Αερόπλοιο” θα κάνει ένα μαγικό και παραμυθένιο ταξίδι στον φιλόξενο χώρο της ANDIPA GALLERY του Λονδίνου.

Η ηθοποιός Στέλλα Μιχαήλ μαζί με τους παραμηθένιους ήρωες της προσγειώνεται την Κυριακή, στις 21 Φεβρουαρίου, στις 15.00, στο φιλόξενο χώρο της Andipa Gallery, κρατώντας στις αποσκευές της ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, γεμάτο περιπέτειες, κατορθώματα και πλούσια μηνύματα για την αγάπη, την φιλία, την αφοσίωση, τη γνώση και την αναζήτηση του Καλού στη ζωή. Πρόκειται για το έργο του Νίκου Καμτσή, καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου “Τόπος Αλλού” στην Αθήνα,  υπό τον τίτλο “Της φωτιάς, του ανέμου και του δρόμου δίχως γυρισμό”, το οποίο θα παιχθεί  στην αγγλική γλώσσα.

Όλο το έργο αφηγείται και ερμηνεύει η ηθοποιός και δασκάλα θεάτρου Στέλλα Μιχαήλ, πραγματοποιώντας έναν άθλο, καθώς παίζει 16 ρόλους, χρησιμοποιώντας όλα τα θεατρικά μέσα - μάσκες, κούκλες, σκιές, σκούπες που μιλούν σαν άνθρωποι - η παράσταση ξετυλίγει μπροστά στα μάτια των παιδιών ηρωικές περιπέτειες σε κόσμους μαγικούς, βγαλμένους απο την ελληνική αφηγηματική παράδοση που μιλούν κατευθείαν στην ψυχή μικρών και μεγάλων θεατών. Η παράσταση παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, την Αμερικη και την Αυστραλία.

Συντελεστές:

Ερμηνεία - Στέλλα Μιχαήλ, σκηνοθεσία - Νίκος Καμτσής, σκηνικά - κοστούμια Μίκα Πανάγου, πρωτότυπη μουσική - Χρήστος Ξενάκης.

Σύμφωνα με την Στέλλα Μιχαήλ, “η επαφή μου με τον Ελληνισμό της Αυστραλίας και της Βρετανίας τα τελευταία χρόνια, με κάνει να νοιώθω περήφανη για την αστείρευτη πνευματική δύναμη της Ομογένειας, ταυτόχρονα με εμπλουτίζει ως άνθρωπο και καλλιτέχνη. Ο Ελληνισμός όπου Γης διαπρέπει σε όλους τους τομείς σε ένα πολυσύνθετο πολυπολιτισμικό περιβάλλον , το οποίο μας ανοίγει τους ορίζοντες μας και βλέπουμε τον Πολιτισμό και τις Τέχνες με άλλη ματιά. Νομίζω ότι εμείς οι Ελληνες που ζούμε στο εξωτερικό ανήκουμε σε δυο χώρες, σε δυο Ηπείρους, σε δυο Πολιτισμούς. Δεν ξεχνάμε την Ελληνικότητα μας, όμως, η οποία μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας. Χαίρομαι ότι και εγώ από την πλευρά μου, βάζω το δικό μου λιθαράκι μέσα από την τέχνη του θεάτρου να επικοινωνήσω με την Ομογένεια μας, αλλά και με τους ξένους, που αγαπούν τον τόπο μας, την Ελλάδα και το Ελληνικό θέατρο.”

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Στέλλα Μιχαήλ, απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης “Κάρολος Κουν”, έχει διδάξει θεατρική αγωγή σε σχολεία της Αθήνας, της Αυστραλίας και της Αγγλίας, ενώ με το θέατρο “Τόπος Αλλού” και τον Νίκο Καμτσή έχει παρουσιάσει θεατρικές παραστάσεις για παιδιά σε σχολεία της Αττικής, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, με το έργο “Της φωτιάς, του ανέμου και του δρόμου δίχως γυρισμό”, η Στέλλα Μιχαήλ εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Kids Euro Festival 2011 στο ξακουστό Kennedy Center στην Washington DC.

Το τελευταίο χρόνο ζει και δημιουργεί στο Λονδίνο, μετά από μια σύντομη, αλλά δημιουργική θεατρική πορεία 2 χρόνων στη Μελβούρνη και το Σύδνευ της Αυστραλίας.

Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ (θέατρο που δημιουργήθηκε το 1985 και διανύει τον 31 χρόνο της δημιουργικής του παρουσίας στην Ελλάδα) είναι ένα πολύ γνωστό θέατρο για παιδιά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ θεάτρου  μέχρι σήμερα. Στο ενεργητικό του έχει πάνω από εξήντα διαφορετικές παραστάσεις, αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως παιδαγωγικά προγράμματα σε συνεργασία με πανεπιστήμια και φορείς του εξωτερικού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι η ξακουστή ANDIPA Gallery στη καρδιά της Βρετανικής πρωτεύουσας, στο South Kensington, σημείο αναφοράς της σύγχρονης εικαστικής πολυπολιτισμικής τέχνης, διευθύνεται επί 50 χρόνια από την Μαρία Αντύπα, μια θρυλική προσωπικότητα της ελληνικής κοινότητας στο Λονδίνο. Εδώ έχουν παρουσιαστεί έργα των Πικάσο, Ματίς, Μιρό, Μουρ, Σαγκάλ, Μπάνκσυ, Ουάρχωλλ, Μαρτίν, Χόκνευ αλλά και άλλων σημαντικών σύγχρονων Ευρωπαίων καλιτεχνών. Στο διόροφο κτήριο υπαρχει μόνιμη συλλογή με πίνακες όλων των μεγάλων ζωγράφων - Πικάσο, Ματίς, Μιρό, Σαγκάλ κ.α. σε έναν διάλογο με τους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, εδώ και χρόνια κάθε μήνα φιλοξενείται ένας καλλιτέχνης της παλιάς και της νέας γενιάς, ενώ στο θεατράκι της γκαλλερί γίνονται εκδηλώσεις νέων Ελλήνων δημιουργών της Βρετανίας.

Σχετικές ειδήσεις
Οικογένεια Νώε, της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου στο Βασιλικό Θέατρο
06.10.2016 15:19
«Οικογένεια Νώε», την ιστορία του κατακλυσμού όπως την μετέφεραν στο θέατρο η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί η Στέλλα Μιχαηλίδου για την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ.
Χοντρός-Λιγνός, παιδική παράσταση από την Πολιτεία Θεάτρου
19.09.2016 11:26
Η ΠΑΙΔΙΚΗ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ» με υπερηφάνεια παρουσιάζει από τις 6 Νοεμβρίου 2016 την παράσταση Χοντρός-Λιγνός.
Οι μύθοι μας τ'αστέρια μας, από το Αερόπλοιο στο θέατρο Τόπος Αλλού
13.09.2016 13:26
Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ μετά την Ελληνική πρεμιέρα της παράστασης στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, θα ταξιδέψει στην γειτονική Βουλγαρία.
Πινόκιο, του Κάρλο Κολόντι στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον
05.09.2016 17:14
Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον παρουσιάζει για την θεατρική περίοδο 2016 – 2017 τον Πινόκιο, του Κάρλο Κολόντι, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.
Της φωτιάς, του ανέμου και του δρόμου δίχως γυρισμό: Μια ελληνική παράσταση στο Λονδίνο
25.05.2016 14:14
Η Στέλλα Μιχαήλ με τη παιδική σκηνή “Αερόπλοιο” προσγειώνεται το Σάββατο, στις 4 Ιουνίου στην ANDIPA GALLERY του Λονδίνου με την παράσταση “Της φωτιάς, του ανέμου και του δρόμου δίχως γυρισμό” του Νίκου Καμτσή.