Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Decadence: Έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Καζαντζή στο Poems & Crimes

Decadence: Έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Καζαντζή στο Poems & Crimes

Ο φωτογράφος Κώστας Καζαντζής παρουσιάζει από 20 Φεβρουαρίου 2016 στο Poems & Crimes, την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο “Decadence”.

 

Το περιεχόμενο αυτής της ενότητας είναι μια απόπειρα καταγραφής συναισθημάτων και μια προσπάθεια ανάδυσής τους στην επιφάνεια, μέσω του φωτογραφικού φακού. Το project “Decadence” δεν είναι παρα ένα αυτοπορτραίτο δοσμένο μέσα από την απεικόνιση μιας Άλλης και ενός χώρου που έρχεται από το παρελθόν.

 

Έτσι ο χώρος αυτός γίνεται μάρτυρας δύο διαφορετικών κόσμων. Της χαμένης εποχής της αθωότητας και μιας παρούσας παρακμής. Είναι ο μοναδικός τρόπος να αποδοθεί αυτή η σύγκρουση γιατί στους τέσσερις αυτούς τοίχους ο χρόνος έχει παγώσει, είναι πια απών. Ερχόμενος αντιμέτωπος με το παρελθόν, στοιχειωμένος, απεγνωσμένος, ο φωτογράφος αναζητά την αυτογνωσία. Τα μάτια της Ζωής του παρέχουν την ασφάλεια της έκφρασης όσο εκείνος μένει στις σκιές. Αρνούμενος τον εαυτό του γυρεύει διέξοδο από το χώρο και το χρόνο, από την ίδια του τη Ζωή...

 

Σύντομο Βιογραφικό

 

Ο Κώστας Καζαντζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Είναι τελειόφοιτος φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και απόφοιτος της σχολής Focus. Τα θέματα που τον απασχολούν εστιάζουν στην αδυναμία αποδοχής του εαυτού, στην οικογένεια και στη σεξουαλικότητα. Από μικρή ηλικία είχε την ανάγκη να καταγράφει πτυχές του εαυτού του αξιοποιώντας τόσο το γραπτό λόγο οσο και το φωτογραφικό φακό. 

Σχετικές ειδήσεις
Consanguinity, έκθεση φωτογραφίας της Πόπης Τσουκάτου στη γκαλερί 7
29.12.2016 10:17
Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 η γκαλερί « 7 » παρουσιάζει την πέμπτη ατομική έκθεση φωτογραφίας της Πόπης Τσουκάτου με τίτλο “ C o n s a n g u i n i t y ”.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.
Every rigid body: έκθεση του Κώστα Σαχπάζη στη γκαλερί Bernier-Eliades
11.03.2016 14:43
Η γκαλερί Bernier-Eliades, την Πέμπτη 7 Απριλίου, 20:00-22:00, παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Κώστα Σαχπάζη.
Signore: Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Γκιζάρη στο Κέντρο Τέχνης –ισμός
04.02.2016 15:41
Ο Γιώργος Γκιζάρης εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας του με τίτλο Signore, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 στο Κέντρο Τέχνης –ισμός.
33 Φανταστικές Ιστορίες: έκθεση της Άνκα Ντούκου στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Εννέα
03.02.2016 16:34
Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την πρώτη ατομική έκθεση της Άνκα Ντούκου με τίτλο "33 Φανταστικές Ιστορίες", σε επιμέλεια του φωτογράφου και καθηγητή φωτογραφίας Παναγιώτη Κασίμη.