Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

TEDxAthens 2016 Simulcast στο CGS School

TEDxAthens 2016 Simulcast στο CGS School

Καθώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του παρόντος έχουμε τα μάτια μας στραμμένα προς το μέλλον. Και όμως, πολλές φορές οι λύσεις που ψάχνουμε βρίσκονται στην αρχή. Στις ρίζες.

 

Το CGS School καλωσορίζει το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, για τρίτη συνεχή χρονιά, το TEDxAthens Simulcast.

 

Φέτος, το παράλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πλαισιώνει το TEDxAthens προσφέρει, μέσα από 10 πρωτότυπα εργαστήρια, ένα συναρπαστικό ταξίδι επιστήμης, τέχνης και δημιουργικότητας για όλες τις ηλικίες, παρακολουθώντας τις αφετηρίες του ανθρώπου, του Design και της ποίησης.

 

The Origins Mystery - Forensics.

Ελάτε να γίνουμε ειδικοί ντεντέκτιβς και να λύσουμε το μυστήριο χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες γνώσης Χημείας και Βιολογίας.

 

The Origin of Design.

Παρακολουθώντας την  εξέλιξη ενός επίπλου-ορόσημο στην ιστορία του Design, θα ανακαλύψουμε και θα πειραματιστούμε με τα όρια της ψηφιακής τρισδιάστατης σχεδιάσης, αναδημιουργώντας το βήμα-βήμα.

 

Μαθηματικά παραμύθια με γρίφους, αλλά και Γεωμετρικά παιχνίδια κατασκευών και Tangram για μικρότερα παιδιά.

 

Design - Carve- Print your pattern.

Χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του ολοκαίνουργιου Visual Arts Workshop του σχολείου μας θα έχουμε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε τον κόσμο και της τυπογραφίας και της χαρακτικής μέσα από μια σύντομη αναδρομή στην πράξη. Χάραξη μοτίβου σε λινόλεουμ και εκτύπωση με πρέσα σε χαρτί.

 

Design from Scratch.

Παρακολουθώντας την πορεία του ξύλου προς το χαρτί και τελικά το αντικείμενο να δημιουργήσουμε λειτουργικά έπιπλα αντοχής,  χρησιμοποιώντας μόνο φύλλα εφημερίδας.

 

Skyscraper Challenge.

Χρησιμοποιώντας βιωματικά της βασικές αρχές της μηχανικής θα αναπτύξουμε κάθετες δομές προσπαθώντας να γεφυρώσουμε το έδαφος με τον...ουρανό και ακόμη παραπέρα.

 

Experiential Presentations.

Παρακολουθείστε μια σειρά από παρουσιάσεις στο ύφος των TEDx talks με θέμα το περιβάλλον και τη σχέση του ανθρώπου από το χτες μέχρι το σήμερα.

 

Η Αφετηρία της Ποίησης.

Ο πολυβραβευμένος Όμιλος Λογοτεχνίας μας θα παρουσιάσει ένα διαδραστικό εργαστήρι για τις απαρχές και τη δημιουργία της ποίησης.

 

Mystery Box Challenge.

Η ημέρα θα κορυφωθεί με ένα δημιουργικό διαγωνισμό που δεν πρέπει να χάσει κανείς: Κάθε ομάδα έχει στη διάθεσή της συγκεκριμμένα υλικά και συγκεκριμένο χρόνο για να δημιουργήσει ένα λειτουργικό αντικείμενο ή, και γιατί όχι, μια μηχανή. Η πιο ευφάνταστη λύση κερδίζει πλούσια δώρα.

 

Το εκπαιδευτικό simulcast event  είναι δωρεάν, θα ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα του TEDxAthens στις 6 Φεβρουαρίου και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση όλες τις ομιλίες μέσω livestream.

 

Σας περιμένουμε!

Σχετικές ειδήσεις
Κινητήρας: Καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2016 - 2017
06.09.2016 11:40
Ο Κινητήρας, το καλλιτεχνικό δίκτυο που εδώ και δύο δεκαετίες συνδέει ανθρώπους απ’ όλες τις ηλικίες και ιδιότητες μέσα από τις παραστατικές τέχνες, ξεκινά ανανεωμένος τη φετινή σεζόν με πολλές συνεργασίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραστάσεις και παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
playforPLACE 2016: το καλλιτεχνικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σοφίας Μαυραγάνη επιστρέφει
30.08.2016 16:37
Το playforPLACE, το καινοτόμο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ιδέα της χορογράφου Σοφίας Μαυραγάνη, ταξιδεύει για πέμπτη χρονιά και ανακοινώνει τους επόμενους σταθμούς του. Σε διάστημα από τον Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο 2016 πραγματοποιούνται, δράσεις στο Πόρτο (Πορτογαλία), τη Σεβίλλη (Ισπανία) και το Κέιπ Τάουν (Νότια Αφρική).
Εργαστήρια, διαλέξεις & μουσικές εκδηλώσεις Ιουνίου στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
31.05.2016 11:23
Για το διάστημα 1 με 5 Ιουνίου 2016, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες, διαλέξεις, αλλά και δύο μουσικές εκδηλώσεις.
Αφετηρίες: Ημερίδα από το ΔΟΜΕΣ INDEX στο Μουσείο Μπενάκη
25.05.2016 12:43
Η νέα γενιά Ελλήνων αρχιτεκτόνων αποκαλύπτει τη δική της αφετηρία έμπνευσης και δημιουργίας. Για 4η συνεχόμενη χρονιά, το αρχιτεκτονικό περιοδικό ΔΟΜΕΣ και η διαδικτυακή βιβλιοθήκη έργων ελληνικής αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ INDEX διοργανώνουν την Ημερίδα ‘Αφετηρίες’, το Σάββατο 4 Ιουνίου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, με ελεύθερη είσοδο.
Ό,τι μπορείς, με ό,τι έχεις, όπου είσαι: Γ' περίοδος - Μάιος 2016 στο Bios
04.05.2016 17:03
To Bios, συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό του έργο και στοχεύοντας στη συγκρότηση ενός δημιουργικού περιβάλλοντος μάθησης, ολοκληρώνει την φετινή χρονιά των εργαστηρίων Ό, τι μπορείς με ό, τι έχεις όπου είσαι με δύο ακόμη εργαστήρια.