Με ιδιαίτερη χαρά σας συνεχίζουμε την παρουσίαση των πρόδρομων εκδηλώσεων  στο Οpen Art Lab της ΔΕΘ-HELEXPO, (δίπλα στο Πύργο του ΟΤΕ), για την  1η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από 1-4  Δεκεμβρίου 2016, στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ HELEXPO (περίπτερα 8-9-10).Την διοργάνωση της έχουν αναλάβει από κοινού ο Εθνικός Φορέας Οργάνωσης Εκθέσεων, Συνεδρίων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων “ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ” και ο  καλλιτεχνικός διευθυντής της Παντελής Τσάτσης.

Η δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση από τριλογία εκθέσεων, με τίτλο “Τα Απαρέμφατα της Εικόνας“, εγκαινιάζεται τη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 17.00 στο Οpen Art Lab της ΔΕΘ- HELEXPO.  Την επιστημονική επιμέλεια και καλλιτεχνική ευθύνη έχει ο κριτικός τέχνης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, κ.  Χ.  Σαββόπουλος.

Τα Απαρέμφατα της Εικόνας.

Μια απόπειρα προσέγγισης νεότερων καλλιτεχνών της σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Βασίλης Αβραμίδης,  Αιμιλία Κούφα,  Έλενα Μαρίνου, Ράνια Μπέλου,Γιώργος Παπαφίγκος, Λάουρα Ράπτη,   Αλέξανδρος Τουλιόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία σχετικά με τα κριτήρια επιλογής των καλλιτεχνών της έκθεσης και το έργο τους, από τον Αν. Καθηγητή Ιστορίας της Σύγχρονης Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ  Χάρη Σαββόπουλο.