Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Circles-Ciclos

Circles-Ciclos
H Ανδρομάχη Βρακατσέλη και η Δάφνη Καλαφάτη συνομιλούν μέσα από τις φωτογραφίες τους σε μια έκθεση που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρία AMACA, με την υποστήριξη της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για ένα διάλογο ανάμεσα σε δυο φωτογράφους, σε δυο κόσμους. Τα έργα, που έχουν ήδη εκτεθεί στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, επικεντρώνονται στον διαπολιτισμικό διάλογο, παρουσιάζοντας με τη μορφή δίπτυχου, το ταίριασμα δυο φωτογραφιών τραβηγμένων σε διαφορετικά σημεία του κόσμου.

Ο θεατής μπροστά σε κάθε κάδρο γίνεται μάρτυρας της αντίληψης των δύο καλλιτεχνών στις έννοιες του ίδιου και του διαφορετικού, στην αρμονία του έργου, στην αίσθηση που δημιουργούν οι εικονικές αντιθέσεις. Πρωταγωνιστές, οι πόλεις, η φύση, οι άνθρωποι. Η ατομική ταυτότητα αντικαθίσταται από ένα πνεύμα συλλογικό και οικουμενικό. Η ανθρώπινη ματιά ενοποιεί και διδάσκει. H αστική μη κερδοσκοπική εταιρία AMACA, η οποία δραστηριοποιείται στην αρωγή και την υποστήριξη των μεταναστών.

 

         

Σχετικές ειδήσεις
Φινλανδοί Αρχιτέκτονες. Με το βλέμμα στην Ελλάδα - Σκίτσα και φωτογραφίες στο Μουσείο Μπενάκη
10.01.2017 12:47
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 την έκθεση Φινλανδοί Αρχιτέκτονες. Με το βλέμμα στην Ελλάδα - Σκίτσα και φωτογραφίες, σε διοργάνωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, σε συνεργασία με το Φινλανδικό Ινστιτούτο και το Μουσείο Μπενάκη.
Déjà vu: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο cafe-bar Mob
26.09.2016 12:32
Mία κρυφή αποστολή, 65 φωτογραφίες, άπλετο φως. Το Photoglobe Seminars αναλαμβάνει αυτήν τη φορά μία σημαντική, κρυφή αποστολή: Να «φωτίσει» με φωτογραφίες του έναν όροφο στην πόλη.
Το καλοκαίρι του κυρίου Le Corbusier: οι φωτογραφίες του Lucien Hervé στο Μουσείο Μπενάκη
04.05.2016 11:38
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει στις 9 Μαΐου 2016 την έκθεση Το καλοκαίρι του κυρίου Le Corbusier, με φωτογραφίες του Lucien Hervé.
The pig and other stories: Έκθεση του Στράτου Καλαφάτη στην γκαλερί Bernier-Eliades
27.04.2016 14:02
Η γκαλερί Bernier-Eliades, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Στράτου Καλαφάτη με τίτλο ”The pig and other stories”.
Άθως, τα Χρώματα της Πίστης: η έκθεση του Στράτου Καλαφάτη στη Ρώμη
26.04.2016 15:19
Η Πρεσβεία της Ελλάδας και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας, στο πλαίσιο της διαρκούς, ουσιαστικής, εποικοδομητικής και αποτελεσματικής συνεργασίας τους, με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν στη Ρώμη τη φωτογραφική έκθεση του Στράτου Καλαφάτη με τίτλο «Άθως, τα Χρώματα της Πίστης», από 6 έως 22 Μαΐου 2016, στον εκθεσιακό χώρο της Ακαδημίας της Ρουμανίας.