Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Παρακάτω…: έκθεση του Γιάννη Γούνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Παρακάτω…: έκθεση του Γιάννη Γούνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Γιάννης Γούνας επανέρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την πέμπτη ατομική του έκθεση ζωγραφικής, από τη Δευτέρα 15 έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016.

Με 35 νέα έργα στα οποία αποτυπώνεται η συνεχής αναζήτηση του καλλιτέχνη και η εξέλιξη της ζωγραφικής του, περνά σε άλλα χρώματα και διερευνά νέα θέματα, όπου έμβια όντα και άψυχα αντικείμενα με δεξιοτεχνία μεταφέρουν σκέψεις και συναισθήματα και εικόνες πραγματικές ή ονειρικές της ζωής . Τα εγκαίνια της Έκθεσης είναι τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:30 στον Εκθεσιακό χώρο του 1ου ορόφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Για την Έκθεσή του σημειώνει ο Γιάννης Γούνας: "Παρακάτω..." Η πέμπτη ατομική μου έκθεση ζωγραφικής. Έργα και σκέψεις από όλες τις περιόδους και τις "εποχές" της ψυχής μου.

Εικόνες και ώρες που με συγκινούν. Τοπία γεμάτα πληγές και γρατζουνιές... Αδέσποτα με πρόσωπα στεγνά και αλλοιωμένα χρώματα, πουλιά που ακόμα τραγουδούν, βαρκούλες ξεχασμένες να παλεύουν με το άγνωστο, ψάρια που φέγγουν στο βυθό...Και ανθρώπινες φιγούρες. Πότε τραγικές..Πότε κωμικές...
Άνθρωποι τσαλακωμένοι, αιχμηροί που ακόμα όμως ελπίζουν.

Στην έκθεση αυτή προσπάθησα να εντοπίσω άλλα χρώματα, άλλα σχήματα, άλλες γωνίες... Δοκίμασα να μεταφερθώ λίγο παρακάτω...

Ήθελα να κλείσω τις πόρτες της καρδιάς μου σε ότι κανονικό και να ελευθερώσω το στρεβλό, το λάθος, το αδύναμο, τη σκληρότητα...

Αισθήματα σκοτεινά αλλά ενδιαφέροντα και αυτά για τη συνέχεια της ζωής. Με αποσκευές τα παστέλ και τα μολύβια μου, ταξίδεψα σε μέρη απόκρημνα. Κατασκήνωσα παρέα με τους φόβους μου και κολύμπησα σε βαθιά νερά. Αγάπησα το γκρίζο και του έδωσα χώρο μέσα στο χαρτί...Να βρει και αυτό το δρόμο του...

Εξάλλου τι νόημα έχει το γαλάζιο, το λευκό, το κόκκινο αν δεν το ταιριάξεις με το μαύρο και το γκρίζο. Η ισορροπία θα διαμαρτυρηθεί.

Σας περιμένω να ταξιδέψουμε μαζί λίγο παρακάτω, μέσα από την έκθεση αυτή που αγκαλιάστηκε από το φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Σχετικές ειδήσεις
Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.01.2017 12:57
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta και τη διοργάνωση Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον»- στην Πλατεία Κάστρου της Πάφου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.
Μιχάλης Κακογιάννης. Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.10.2016 16:43
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την GRUPPO GEMELLO και τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης . Κοιτάζοντας το Μέλλον», μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.
Perception: η εγκατάσταση τεχνολογικού design του Γιάννη Βογδάνη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.09.2016 11:29
Η διαδραστική εγκατάσταση τεχνολογικού design του 25χρονου καλλιτέχνη Γιάννη Βογδάνη, που δίνει ζωή και κίνηση στα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένος ο σκληρός δίσκος ενός υπολογιστή παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ψηφιδωτή Οδύσσεια: έκθεση σύγχρονου ψηφιδωτού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.08.2016 12:22
Μια έκθεση που ξεκίνησε από το Λονδίνο και εξελίχτηκε σε ένα Ελληνο-Βρετανικό φεστιβάλ ψηφιδωτού έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να μας δείξει πώς αυτή η τόσο παλιά τέχνη εξελίσσεται για να συναντήσει την εποχή της.
Γράψε μου τα όνειρά σου: έκθεση της Μαρίνας Προβατίδου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.03.2016 17:23
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την ατομική έκθεση της εικαστικής καλλιτέχνιδας Μαρίνας Προβατίδου, "Γράψε μου τα Όνειρά σου" σε επιμέλεια Λήδας Καζαντζάκη.