Ο Γιάννης Γούνας επανέρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την πέμπτη ατομική του έκθεση ζωγραφικής, από τη Δευτέρα 15 έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016.

Με 35 νέα έργα στα οποία αποτυπώνεται η συνεχής αναζήτηση του καλλιτέχνη και η εξέλιξη της ζωγραφικής του, περνά σε άλλα χρώματα και διερευνά νέα θέματα, όπου έμβια όντα και άψυχα αντικείμενα με δεξιοτεχνία μεταφέρουν σκέψεις και συναισθήματα και εικόνες πραγματικές ή ονειρικές της ζωής. Τα εγκαίνια της Έκθεσης είναι τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:30 στον Εκθεσιακό χώρο του 1ου ορόφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Για την Έκθεσή του σημειώνει ο Γιάννης Γούνας: “Παρακάτω…” Η πέμπτη ατομική μου έκθεση ζωγραφικής. Έργα και σκέψεις από όλες τις περιόδους και τις “εποχές” της ψυχής μου.

Εικόνες και ώρες που με συγκινούν. Τοπία γεμάτα πληγές και γρατζουνιές… Αδέσποτα με πρόσωπα στεγνά και αλλοιωμένα χρώματα, πουλιά που ακόμα τραγουδούν, βαρκούλες ξεχασμένες να παλεύουν με το άγνωστο, ψάρια που φέγγουν στο βυθό…Και ανθρώπινες φιγούρες. Πότε τραγικές..Πότε κωμικές…
Άνθρωποι τσαλακωμένοι, αιχμηροί που ακόμα όμως ελπίζουν.

Στην έκθεση αυτή προσπάθησα να εντοπίσω άλλα χρώματα, άλλα σχήματα, άλλες γωνίες… Δοκίμασα να μεταφερθώ λίγο παρακάτω…

Ήθελα να κλείσω τις πόρτες της καρδιάς μου σε ότι κανονικό και να ελευθερώσω το στρεβλό, το λάθος, το αδύναμο, τη σκληρότητα…

Αισθήματα σκοτεινά αλλά ενδιαφέροντα και αυτά για τη συνέχεια της ζωής. Με αποσκευές τα παστέλ και τα μολύβια μου, ταξίδεψα σε μέρη απόκρημνα. Κατασκήνωσα παρέα με τους φόβους μου και κολύμπησα σε βαθιά νερά. Αγάπησα το γκρίζο και του έδωσα χώρο μέσα στο χαρτί…Να βρει και αυτό το δρόμο του…

Εξάλλου τι νόημα έχει το γαλάζιο, το λευκό, το κόκκινο αν δεν το ταιριάξεις με το μαύρο και το γκρίζο. Η ισορροπία θα διαμαρτυρηθεί.

Σας περιμένω να ταξιδέψουμε μαζί λίγο παρακάτω, μέσα από την έκθεση αυτή που αγκαλιάστηκε από το φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.