Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Ο Παπουτσωμένος Γάτος

Ο Παπουτσωμένος Γάτος
Ο αγαπημένος ήρωας του Charles Perrault ζωντανεύει επί σκηνής θεάτρου Διάνα για να μεταδώσει στου λιλιπούτειους φίλους του τα ιδανικά του και τις αξίες του…

Μια παράσταση με ένα γάτο απομυθοποιημένο και τοποθετημένο στις σωστές αλληγορικές διαστάσεις που του δίνει το παραμύθι. Παρακολουθεί μια έντονη αδικία, αναγκάζεται να μιλήσει και παίρνει την απόφαση να βοηθήσει και να δικαιώσει τον αδικημένο. Με πολύ ευαισθησία και χιούμορ, μιλά για αξίες και ιδανικά όπως η αγάπη, η δικαιοσύνη και η φιλία  που στις μέρες μας έχουν ξεθωριάσει.

Η θεατρική απόδοση είναι του Δημήτρη Μολυβιάτη, η σκηνοθεσία του Λευτέρη Λουκαδή, η μουσική του Xρήστου Παπαδόπουλου, τα σκηνικά του Κάρολου Ρωμούση, τα κοστούμια της Σύλιας Δεμίρη και οι χορογραφίες της Δώρας Σωτήρχου. Παιζουν: Μάρκος Λεζές, Θοδωρής Προκοπίου, Θοδωρής Ρωμανίδης, Μάνος Αντωνίου , Πολύμνια Παραδεισανού, Πέτρος Πέτρου, Δέσποινα Μπουγιατιώτη.

Σχετικές ειδήσεις
Του Κουτρούλη ο γάμος, του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών
05.07.2016 15:17
Το έργο «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» σε απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου, με τον Γιάννη Βούρο και την Τάνια Τρύπη έρχεται στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016.
Η πλατεία ήτανε άδεια, από την Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου
09.06.2016 10:56
H ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου Oprimid@s σας προσκαλεί στη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ «Η πλατεία ήτανε άδεια», την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, στις 9.30μμ, στο πλαίσιο της 10ης Αντιρατσιστικής Γιορτής (Λαϊκή Σκηνή), στη Γεωπονική Σχολή.
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2016
23.03.2016 10:19
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα.
Θάνος Μικρούτσικος- Νίκος Καββαδίας: Ένα
08.12.2015 17:18
H παράσταση "Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου", που «ζωντανεύει» επί σκηνής τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Badminton από 21 Ιανουαρίου, για 20 μόνο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.
Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού, του Ι. Καμπανέλλη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
11.11.2015 16:51
Ένα αγαπημένο νεοελληνικό έργο, του σπουδαίου Ιάκωβου Καμπανέλη ζωντανεύει στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» με έναν θίασο ταλαντούχων ηθοποιών υπό την φρέσκια σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Δάμπαση.