Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το στόμα του λύκου, του Κώστα Σάμαιργλου: 2η εκδοχή στο Rabbithole

Το στόμα του λύκου, του Κώστα Σάμαιργλου: 2η εκδοχή στο Rabbithole

Το Rabbithole παρουσιάζει τη δεύτερη εκδοχή του έργου του Κώστα Σάμαιργλου, Το στόμα του λύκου.

Το Στόμα του λύκου, είναι το δεύτερο έργο ενός ανερχόμενου Έλληνα συγγραφέα, του Κώστα Σάμαιργλου. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Φθνόπωρο του 2014 στο Rabbithole για έξι παραστάσεις και στην συνέχεια ακολούθησε μια χειμερινή περιοδεία στην Κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο με μεγάλη επιτυχία (Θεσσαλικό θέατρο/Λάρισα, Μαλλιαροπούλειο Θέατρο/ Τρίπολη, Βυρσοδεψείο/Πάτρα, «Αρτηρία»/Λευκάδα κ.α.). Φέτος παρουσιάζεται σε μια δεύτερη εκδοχή, με καινούργια δραματουργική επεξεργασία από τον συγγραφέα, με καινούργια διανομή και τοποθετημένο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Rabbithole.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας μικροκομπιναδόρος και ο βοηθός του συντηρούν μια παράνομη επιχείρηση απολύμανσης. Μέχρι που κάποια στιγμή τους επισκέπτονται δύο παράξενοι ελεγκτές, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται μια περίπτωση εμφάνισης λύκου που τους ζητάται να αναλάβουν.

Δυο λόγια από το Στόμα του Λύκου

Το ιδιόμορφο αυτό έργο δεν συγκαταλέγεται στα ελληνικά έργα που «μιλάνε» για την ελληνική πραγματικότητα μέσα από την ελληνική καθημερινότητα. Αυτό συμβαίνει διότι η υπόθεση του «Λύκου» θυμίζει σε σημεία,  φαινόμενα που έχουμε συναντήσει στην ζωή μας, αλλά αυτά που διαδραματίζονται επί της ουσίας, είναι απίθανο να συμβούν. Το έργο μεταβαίνει γοργά από την φάρσα στην νουάρ ατμόσφαιρα κινηματογραφικών ταινιών του ’60 και από την δραματουργία του Μάμετ, σε αυτήν του Κεχαϊδη. Το έργο του Κώστα Σάμαιργλου ελάχιστα δείχνει  την ελληνική του ταυτότητα: την κερδίζει γιατί θυμίζει περιπτώσεις (ανθρώπων, καταστάσεων) που θα μπορούσαν να συμβούν (και) εδώ. Αλλά στην πραγματικότητα τα μεταφέρει σε ένα γενικότερο, παγκόσμιο επίπεδο εκεί που ο άνθρωπος παλεύει με οποιονδήποτε τρόπο για την επιβίωση του και εκεί που τα θέματα που θίγονται αποκτούν έναν πολυδιάστατο, οικουμενικό χαρακτήρα. Γι’ αυτό και το έργο αυτό έχει έναν σκληρό κοινωνιολογικό συμβολισμό στο τέλος. Εκεί που, ζώα και άνθρωποι πια έχουν εξισωθεί σε τέτοιο βαθμό, που δύσκολα διαχωρίζεις ποιος είναι τι. Εκεί που ο λύκος μιλάει και ο άνθρωπος δαγκώνει.

Συντελεστές:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Σίμωνας
ΣΚΗΝΙΚΑ: Τώνια Ράλλη
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Θάλεια Τσίγκου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Μαρία Τούλτσα
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιώργος Κορδέλλας, Γιώργος Σίμωνας
ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΕ: Αλέξανδρος Λόγγος
ΗΧΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: Στάθης Νταφαλιάς
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ε.Κ.Δ. ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μιχάλης Ζαχαρίας, Γιώργος Μποτώνης, Λοϊζος Καμπούρης, Μαρία Τσώνη, Μαριάννα Λάζαρη, Γιώργος Σίμωνας

 


ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Στα ίχνη του Μονόκερω, το 2ο επεισόδιο του Αντεροβγάλτη στο Rabbithole
02.12.2016 17:11
Η ομάδα Νοσταλγία και το Rabbithole παρουσιάζουν το δεύτερο επεισόδιο, της θεατρικής σειράς Αντεροβγάλτης, με τίτλο “Στα ίχνη του Μονόκερω”.
Αντεροβγάλτης, από την ομάδα Νοσταλγία στο Rabbithole
20.09.2016 16:46
Η ομάδα Νοσταλγία και το Rabbithole παρουσιάζουν την παράσταση Αντεροβγάλτης, μια θεατρική σειρά τεσσάρων επεισοδίων. Το 1ο επεισόδιο έχει τίτλο “Πώς κάτι που δεν είναι αλήθεια, είναι” και κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016.
Η πτώση του οίκου των Άσερ, του Έ. Ά. Πόε στο Θέατρο Rabbithole
23.05.2016 10:58
Η ομάδα Mannschaft [Μάνσαφτ] παρουσιάζει στο θέατρο Rabbithole το έργο του Έντγκρα Άλαν Πόε, Η πτώση του οίκου των Άσερ.
ΣαΓύνη, για λίγες παραστάσεις στο Rabbithole
16.05.2016 14:48
Το Rabbithole παρουσιάζει από τις 23 Μαΐου 2016 την παράσταση ''ΣαΓύνη''.
Το χειμωνιάτικο παραμύθι, του Σαίξπηρ από την ομάδα Νοσταλγία στο Rabbithole
18.03.2016 17:01
Το έργο του William Shakespeare ανεβαίνει στο RABBITHOLE με μία μόνο ηθοποιό επί σκηνής.