Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Αν...: έκθεση της Γωγώς Ιερομονάχου στις Εικαστικές Αναζητήσεις

Αν...: έκθεση της Γωγώς Ιερομονάχου στις Εικαστικές Αναζητήσεις

Οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ο χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης, εγκαινιάζουν την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 19.00, την έκθεση ζωγραφικής της Γωγώς Ιερομονάχου, με τίτλο "Αν...".

Για την δουλειά της η ζωγράφος εξομολογείται:

Η ζωγραφική μου ήταν ανέκαθεν ανθρωποκεντρική. Λατρεύω ιδιαίτερα τα προσωπα, για αυτό τα σχεδιάζω σε διαστάσεις υπερφυσικού. Το ανθρώπινο πρόσωπο είναι η Εικόνα, η Ταυτότητα, θα με προκαλέσει να πλησιάσω, να γνωρίσω, να επικοινωνήσω. Πάντα ξεκινώ από τα μάτια. Το βλέμμα που θα αντικρύσω θα με καθοδηγήσει, θα μου πει τι θα αναγεννηθεί πάνω στον καμβά μου... Και ο πόλεμος αρχίζει... Η αισθητική πολεμά τις αναμνήσεις , το τυχαίο πολεμά τον σκοπό, η ζωγραφική πολεμά την φιλαρέσκεια, η παρατήρηση την ανάμνηση, η λογική πολεμά το συναίσθημα, εγώ τον ίδιο μου τον εαυτό. Ψάχνω να ανακαλύψω το "άλλο" που θα ξορκίσει τις φθορές και τις ατέλειες της πραγματικότητας, αναβαθμολογώντας με μέτρα εικαστικά . Τις χειρονομίες, το μετανιωμένο μου σχέδιο, τις γραμμές που δεν ακολούθησα, δεν τις σβήνω. Είναι όλα αυτά τα "Αν" του παρελθόντος και του μέλλοντος που διεκδικούν το χώρο τους. Δικαιούνται να υπάρχουν... Η αρχική μου πρόθεση μου ξεφεύγει. Ευτυχώς, γιατί η σχέση μου με την ζωγραφική θέλω να είναι ερωτική, να με αιφνιδιάζει...

Σχετικές ειδήσεις
Ετερόκλητες Συγγένειες, έκθεση του Χρήστου Αθηναίου στις Εικαστικές Αναζητήσεις
02.12.2016 13:36
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους νέους κυρίως εικαστικούς για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, στις 20.00 η έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Αθηναίου, με τίτλο Ετερόκλητες Συγγένειες.
Αστικές Περιηγήσεις: έκθεση του Νίκου Τσιμιτάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
02.11.2016 15:25
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016, ώρα 8:00μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Τσιμιτάκη, με τον τίτλο «Αστικές Περιηγήσεις».
Σπουδή στο Καθημερινό: έκθεση τους Κώστα Καμαργιάννη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
10.10.2016 14:41
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, ώρα 8:00μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Καμαργιάνη, με τον τίτλο «Σπουδή στο Καθημερινό».
Ζωή: έκθεση του Νίκου Σταυρακαντωνάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
09.03.2016 14:34
Στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής του Νίκου Σταυρακαντωνάκη, με τον τίτλο «Ζωή».
Οδοιπόροι: έκθεση της Κλέβες Κρίσικο στις Εικαστικές Αναζητήσεις
22.02.2016 14:33
Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής της Κλέβες Κρίσικο, με τον τίτλο «Οδοιπόροι».