Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

On the spot (Χορεύεις και δεν το ξέρεις) στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

On the spot (Χορεύεις και δεν το ξέρεις) στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων φιλοξενεί την performance χορού με τίτλο On the spot.

Το On the spot είναι μία performance χορού που δίνει χώρο και φως σε συγκεκριμένες στιγμές και καταστάσεις της καθημερινής ζωής . Κινητήριος άξονας του έργου είναι αυτός της κίνησης που υπάρχει μέσα στην ζωή, της κίνησης που σχεδόν χορογραφημένα κάνουμε όλοι μας καθημερινά, όντας μέρος ενός συνόλου, διατηρώντας παράλληλα την προσωπική μας υπόσταση.

Η παράσταση είναι ένα χρονολόγιο (timeline) τριών ανθρώπων που εξιστορεί με μια «πειραγμένη» διάθεση τη δική τους ρουτίνα στην καθημερινότητα, μέσα από τις διαφορετικές καταστάσεις στις οποίες συμμετέχουν σαν ομάδα.

Σημείωμα της χορογράφου Νάντης Γώγουλου:

«Με αυτή την παράσταση παραθέτουμε τη δικιά μας ματιά στην καθημερινότητα, με την παραδοχή ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει χορευτές, ότι ο χορός υπάρχει παντού, ακόμα και σε χώρους όπου δε διακρίνεται με γυμνό μάτι, ότι όλοι χορεύουν κι ας μην γίνεται αντιληπτό ούτε από τους ίδιους. Κι όπως μας αρέσει να λέμε: «Χορεύεις και δεν το ξέρεις».

Μας ενδιαφέρει η σημαντική ύπαρξη των κανόνων και των κοινωνικών πλαισίων σε συνάρτηση με την αξιοσημείωτη ιδιαιτερότητα της προσωπικότητας του ατόμου και πώς η προσωπική συμβολή κάθε ατόμου με την έννοια του προσωπικού τρόπου έκφρασης μέσα σε ορισμένα πλαίσια, μπορεί να λειτουργήσει δημιουργικά. Για παράδειγμα, σε μια ορχήστρα τζαζ μουσικής ο ρόλος του μαέστρου παραμερίζεται για να γίνει ο «αυτοσχεδιασμός» (jamming) από τους μουσικούς της ορχήστρας και τελικά το αποτέλεσμα εξαρτάται κατά πολύ από τις διαθέσεις, το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο, τις ικανότητες και το ταλέντο που διαθέτει αυτός που παίρνει το λόγο κάθε στιγμή».

Ιδέα-Χορογραφία: Νάντη Γώγουλου | Κοστούμια: Βάγια Νικολακοπούλου | Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας | Μουσική Διδασκαλία: Ευαγγελία Καρακατσάνη | Φωτογραφίες: Irina Vosgerau | Βίντεο (teaser): Νάντη Γώγουλου | Ερμηνεία – Δημιουργική επεξεργασία: Βάγγη Κιμπιζή, Andrew Labner, Λία Χαμηλοθώρη | Δημιουργικός Συνεργάτης: Beniamino Borghi | Υποστήριξη- Residency: Tanssi Residenssi Casa BenItalia – Loviisa supported by Beniamino Borghi and Kaakon Tanssiry (Finland)

Διάρκεια: 45’

Σχετικές ειδήσεις
On the spot (Χορεύεις και δεν το ξέρεις) στο DanceFest Akropoditi
20.07.2016 13:39
Στα πλαίσια του DanceFest Akropoditi 2016 θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, η παράσταση On the spot.
Human Constructions, της Σοφίας Κονδυλιά στο Ρομάντσο
10.05.2016 13:28
Το Ρομάντσο φιλοξενεί την παράσταση χορού Human Constructions, μία solo lecture performance με θέμα την καλλιτεχνική δημιουργία σε σύλληψη, χορογραφία και ερμηνεία της Σοφίας Κονδυλιά.
Η Μαρίνα Μαυρογένη και η Ομάδα Α ΚΙΝ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
21.01.2016 11:20
Η Μαρίνα Μαυρογένη σκηνοθετεί και χορογραφεί δύο παραστάσεις που παρουσιάζονται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου.
iz-le: solo χορού από την Jasmin Ihraç στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
20.01.2016 14:35
Η Jasmin Ihraç παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων το σόλο χορού με τίτλο iz-le.
Collective Choreography Project - Untitled #1 στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
12.01.2016 10:43
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, σε συνεργασία με το γαλλικό πολιτιστικό ίδρυμα Le Quartz και τη Λενιώ Κακλέα, φιλοξενεί δημοσιογράφους του γαλλικού Τύπου σε μια βραδιά για το σύγχρονο χορό. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.