Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Πετυχημένο ξεκίνημα για τη "μικρή λέσχη" της Ταινιοθήκης της Ελλάδος

Πετυχημένο ξεκίνημα για τη

Με μεγάλη επιτυχία και γεμάτη αίθουσα, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος εγκαινίασε το θεσμό της «μικρής λέσχης» με το αφιέρωμα «Ταινιοθήκη της Ελλάδος: μια ιστορία σε εικόνες», που παρουσιάστηκε στο 37ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Cinéma du réel.

Στα εγκαίνια της «μικρής λέσχης», προβλήθηκε η ενότητα Διαμάντια της συλλογής, με τις ταινίες «Οι περιπέτειες του Βιλλάρ» (Ζόζεφ Χεπ, 1924), Αθήνα ή τρεις επισκέψεις στην Ακρόπολη (Θόδωρος Αγγελόπουλος, 1983) και Αθήναι (Εύα Στεφανή, 1995), που τις προλόγισαν αντίστοιχα ο ακαδημαϊκός και συνθέτης Μηνάς Ι. Αλεξιάδης, που έγραψε πρωτότυπη μουσική για την ταινία, η Φοίβη Οικονομοπούλου-Αγγελοπούλου και η Εύα Στεφανή.

Τις υπόλοιπες ημέρες του αφιερώματος, τις ταινίες τους προλόγισαν και συζήτησαν με το κοινό οι σκηνοθέτες Τ. Παπαγιαννίδης, Γ. Αγγελή, Σ. Θεοδωράκη, Γ. Τσεμπερόπουλος, Ι. Ζαχμανίδη, Δ. Σταύρακας, Κ. Βρεττάκος , Δ. Θέος, Ν. Καβουκίδης και Φ. Λαμπρινός, ενώ ο ανθρωπολόγος Σωτήρης Δημητρίου προλόγισε την ταινία της Αλίντας Δημητρίου.

Ευχαριστούμε πολύ τους σκηνοθέτες και διαχειριστές δικαιωμάτων για την ευγενική εκχώρηση της άδειας προβολής των ταινιών τους, την εταιρεία Παπανδρέου ΑΕ, τη CL Productions και το Μουσείο-Αρχείο της ΕΡΤ.

Ευχαριστούμε επίσης, τον καθηγητή φωτογραφίας κύριο Δημήτρη Μιχαλάκη και τους σπουδαστές της Ακαδημίας Leica για τη λήψη των φωτογραφιών την ημέρα των εγκαινίων.

Πληροφορίες για τις κάρτες μέλους της «μικρής λέσχης»

Η είσοδος στις προβολές είναι δωρεάν για τα μέλη της «μικρής λέσχης», ενώ η εγγραφή του μέλους γίνεται οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί και ισχύει για 12 συνεχόμενους μήνες. Το ετήσιο αντίτιμο της ασημένιας κάρτας μέλους της «μικρής λέσχης» είναι 50 ευρώ και 25 ευρώ της λευκής κάρτας για φοιτητές, ανέργους και ΑμεΑ και παρέχει στο μέλος τη δυνατότητα να παρακολουθεί δωρεάν τις προβολές αρχείου (περίπου 100 ταινίες ανά έτος), να εκδίδει μειωμένο εισιτήριο στις υπόλοιπες προβολές της Ταινιοθήκης (τόσο στον χειμερινό όσο και στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς) και να έχει προτεραιότητα κράτησης, ενώ η χρυσή κάρτα μέλους κοστίζει 100 ευρώ και δίνει επιπλέον στο μέλος τη δυνατότητα να συν-διαμορφώνει το πρόγραμμα προβολών, αλλά και να αποκτήσει 30 προσκλήσεις για τις προβολές της επιλογής του.

Ώρες πώλησης καρτών: Καθημερινά από τις 17:30-22:00 στο ταμείο της Ταινιοθήκης.

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Ασγκάρ Φαράντι από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος
04.01.2017 16:38
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Seven Films και τη Strada Films, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο Ιρανό σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαράντι με τέσσερις από τις καλύτερες ταινίες του.
Η Αθήνα ελεύθερη - Εικόνες της απελευθέρωσης στην Ευρώπη: αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη
18.10.2016 11:27
Σε συνέχεια του πολύ πετυχημένου περσινού κινηματογραφικού αφιερώματος Εικόνες της Κατοχής και της Απελευθέρωσης που διοργανώθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 2015, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Η Αθήνα Ελεύθερη και σημείωσε μεγάλη επιτυχία με μεγάλη συμμετοχή του κοινού στις προβολές και τις σχετικές συζητήσεις, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει εκ νέου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου το κινηματογραφικό αφιέρωμα Εικόνες της απελευθέρωσης στην Ευρώπη.
4η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου
09.03.2016 15:32
Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει αφιέρωμα στον Ισραηλινό κινηματογράφο από τις 17-23 Μαρτίου 2016.
5 δεκαετίες, 50 ταινίες / Η δεκαετία του ’30: Λήξη αφιερώματος με την «Αστέρω» & τις S.W.I.M.
02.03.2016 12:57
Στο πλαίσιο της «μικρής λέσχης» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, το αφιέρωμα «5 δεκαετίες, 50 ταινίες/Η δεκαετία του ‘30» κλείνει με την προβολή της ταινίας Αστέρω, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016.
Cine Magyar - 15 κορυφαίες δημιουργίες του νεότερου ουγγρικού σινεμά στην Ταινιοθήκη
25.02.2016 14:22
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και η Carousel Films, με την υποστήριξη της Ουγγρικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Βουδαπέστης, παρουσιάζουν το κινηματογραφικό αφιέρωμα Cine Magyar, στην αίθουσα 1 της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, από την Πέμπτη 3 Μαρτίου έως την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016.