Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Ηλέκτρα Αυτουργός με Michael Nyman!

Ηλέκτρα Αυτουργός με Michael Nyman!
Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις στο Μουσείο Μπενάκη την άνοιξη του 2008, η Ηλέκτρα Αυτουργός επιστρέφει αυτή τη φορά στο Badminton, με μεγαλύτερο καστ ηθοποιών και χορευτών, αλλά και τον Michael Nyman και την ορχήστρα του να αποδίσουν ζωντανά τη μουσική του έργου.

Ξεδιπλώνοντας το νήμα της τραγωδίας του Ευριπίδη σε μια εμπνευσμένη παράσταση με χορικά, επεισόδια, βιντεοπροβολές και μονολόγους, η τραγική ιστορία, μια σπουδή στις πολύπλοκες σχέσεις εξουσίας, αγάπης και μίσους που αναπτύσσονται ανάμεσα στον Ορέστη, την Ηλέκτρα και την Κλυταιμνήστρα, γράφεται σε λευκό καμβά που δε δίνει την αίσθηση του χρόνου και του τόπου.

H χορογράφος Σοφία Σπυράτου χρησιμοποιεί ελεύθερα το μουσικό αρχείο του Michael Nyman (Μαθήματα πιάνου, Gattaca), ενώ οι δύο πρωτότυπες συνθέσεις του Βρετανού δημιουργού, αλλά και όλη η μουσική της παράστασης παρουσιάζονται για πρώτη φορά επί σκηνής από τον ίδιο και την ορχήστρα του.

Η Ηλέκτρα Αυτουργός έχει πάρει το 1ο βραβείο του Διεθνούς θεατρικού Διαγωνισμού Βοσπορικοί Αγώνες της Κριμαίας και εκπροσώπησε τη χώρα μας στο διεθνές φεστιβάλ SIDance της Κορέας. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους χορεύουν οι Ηλέκτρα η Εύη Χατζάκη, Ορέστης ο Ντανίλο Ζέκα, Πυλάδης ο Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Κλυταιμνήστρα η Λία Τσολάκη, Αίγισθος ο Δημήτρης Φέρας.

Σχετικές ειδήσεις
Η γυναίκα... στο μουσείο από το ΚΘΒΕ στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο
20.01.2017 15:43
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Η γυναίκα…στο μουσείο» στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, σε σκηνοθεσία Ιορδάνη Αϊβάζογλου, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 20.00.
Σκόρδα κεφάλια δώδεκα, κρομμύδια δεκαπέντε, η 2η παράσταση από το Μουσείο Μπενάκη και το Εθνικό Θέατρο
08.12.2016 10:47
Το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζει τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο σε μια πρωτοποριακή δράση για τα ελληνικά δεδομένα με τίτλο "Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο".
Κόλχαας, του Χάινριχ φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο ΚΕΤ
03.11.2016 14:35
Η παράσταση που ενθουσίασε τους κριτικούς και αγαπήθηκε από το κοινό, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Ο Michael Kohlhaas καλπάζει ξανά μέσα από τον συγκλονιστικό μονόλογο του Νίκου Αλεξίου.
Νεοπτολέμου Μύησις: η πρώτη θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
02.11.2016 10:53
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το έργο Νεοπτολέμου Μύησις, την πρώτη θεατρική παράσταση στο Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο, με τίτλο Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο.
Η χαρτοπαίχτρα από το θεατρικό εργαστήριο Διόνυσος στο Μουσείο Μετάξης
12.07.2016 15:33
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στην καλοκαιρινή παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, «Η χαρτοπαίχτρα» την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 (ώρα 21:00), στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.