Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Ηλέκτρα Αυτουργός με Michael Nyman!

Ηλέκτρα Αυτουργός με Michael Nyman!
Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις στο Μουσείο Μπενάκη την άνοιξη του 2008, η Ηλέκτρα Αυτουργός επιστρέφει αυτή τη φορά στο Badminton, με μεγαλύτερο καστ ηθοποιών και χορευτών, αλλά και τον Michael Nyman και την ορχήστρα του να αποδίσουν ζωντανά τη μουσική του έργου.

Ξεδιπλώνοντας το νήμα της τραγωδίας του Ευριπίδη σε μια εμπνευσμένη παράσταση με χορικά, επεισόδια, βιντεοπροβολές και μονολόγους, η τραγική ιστορία, μια σπουδή στις πολύπλοκες σχέσεις εξουσίας, αγάπης και μίσους που αναπτύσσονται ανάμεσα στον Ορέστη, την Ηλέκτρα και την Κλυταιμνήστρα, γράφεται σε λευκό καμβά που δε δίνει την αίσθηση του χρόνου και του τόπου.

H χορογράφος Σοφία Σπυράτου χρησιμοποιεί ελεύθερα το μουσικό αρχείο του Michael Nyman (Μαθήματα πιάνου, Gattaca), ενώ οι δύο πρωτότυπες συνθέσεις του Βρετανού δημιουργού, αλλά και όλη η μουσική της παράστασης παρουσιάζονται για πρώτη φορά επί σκηνής από τον ίδιο και την ορχήστρα του.

Η Ηλέκτρα Αυτουργός έχει πάρει το 1ο βραβείο του Διεθνούς θεατρικού Διαγωνισμού Βοσπορικοί Αγώνες της Κριμαίας και εκπροσώπησε τη χώρα μας στο διεθνές φεστιβάλ SIDance της Κορέας. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους χορεύουν οι Ηλέκτρα η Εύη Χατζάκη, Ορέστης ο Ντανίλο Ζέκα, Πυλάδης ο Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Κλυταιμνήστρα η Λία Τσολάκη, Αίγισθος ο Δημήτρης Φέρας.

Σχετικές ειδήσεις
Η χαρτοπαίχτρα από το θεατρικό εργαστήριο Διόνυσος στο Μουσείο Μετάξης
12.07.2016 15:33
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στην καλοκαιρινή παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, «Η χαρτοπαίχτρα» την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 (ώρα 21:00), στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.
«Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 2» στo Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
13.06.2016 15:12
Επόμενος σταθμός της δράσης «Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 2» το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, στις 20.00.
Το ρολόι, από το Εθνικό Θέατρο και το ΠΙΟΠ σε Σπάρτη και Βόλο
30.03.2016 15:43
Το Εθνικό Θέατρο εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζοντας την επιτυχημένη παράσταση «Το ρολόι», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μπιμπή, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, και στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη από το ΚΘΒΕ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
18.12.2015 15:04
«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», η αυθεντική αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής Δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, θα παρουσιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, στις 20.30.
Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης, μια μουσική παράσταση στο Vault
30.11.2015 11:07
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την μουσική παράσταση “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ”, μια σκοτεινή μουσική ιστορία, εμπνευσμένη από το Nightmare Before Christmas, του Tim Burton, από την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 και κάθε Παρασκευή, έως 8 Ιανουαρίου 2016 (για 6 παραστάσεις).