Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Διωγμένος του Σάμουελ Μπέκετ στο χώρο τέχνης Αυλητής Art

Διωγμένος του Σάμουελ Μπέκετ στο χώρο τέχνης Αυλητής Art

Η παράσταση Διωγμένος του Σάμουελ Μπέκετ θα παίζεται στο χώρο τέχνης Αυλητής Art, στου Ψυρρή, από 22 Ιανουαρίου 2016 για έξι μόνο παραστάσεις.

 

Μια φιγούρα περιφέρεται στους δρόμους της πόλης και προκαλεί περιέργεια και ίσως θλίψη σε όσους την προσπερνούν. Είναι ένας απόλυτα μοναχικός άνθρωπος που φαίνεται να μην έχει καμία διάθεση να διεκδικήσει τίποτα κι από κανέναν. Κάποιος που δεν παίζει στο παιγνίδι της ζωής . Τα ίδια ερωτήματα επαναλαμβάνονται συνεχώς... Τι είναι η ύπαρξη; Τι είναι η οικογένεια; Τι είναι οι άλλοι; Και πώς ακριβώς καθορίζουν το ποιοι είμαστε εμείς, ερήμην μας; Ο Διωγμένος ανοίγει το στόμα του και λέει τα δικά του. Κι μέσα απ’ τα δικά του λόγια παρακολουθούμε γοητευμένοι τα μπερδέματα και τις εμμονές του ανθρώπινου μυαλού. Ο Διωγμένος του Μπέκετ είναι η φιγούρα που υπάρχει για να μας δείχνει τα όρια της λογικής.

 

Ο Γιώργος Γιαννακάκος είναι ο Διωγμένος της ομώνυμης νουβέλας του Σάμουελ Μπέκετ, που παρουσιάζεται σε θεατρική μορφή στον Αυλητή, σε μετάφραση Εριφύλης Μαρωνίτη και σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου . Μετά από μια σειρά εξαιρετικά επιτυχημένων παραστάσεων σε μπαρ και μη θεατρικούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αυτό το χειμώνα ο Διωγμένος έρχεται στο χώρο τέχνης Αυλητής Art για έξι μόνο παραστάσεις.

 

Ταυτότητα της παράστασης

 

Διωγμένος: Γιώργος Γιαννακάκος

Μετάφραση: Εριφύλη Μαρωνίτη

Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου

Κοστούμι: Ολυμπία Σιδερίδου

 

Διάρκεια παράστασης: 55 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Ευτυχισμένες Μέρες με την Όλια Λαζαρίδου ξανά στο Bios
09.01.2017 11:20
Το «θεατρικό ποίημα» του Σάμουελ Μπέκετ, Ευτυχισμένες Μέρες, με την Όλια Λαζαρίδου σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου, επιστρέφει στο Bios από 3 Φεβρουαρίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, του Σ. Μπέκετ για 2η χρονιά στο Θέατρο Θησείον
28.09.2016 13:38
Το Θησείον - ένα θέατρο για τις τέχνες φιλοξενεί για 2η χρονιά το έργο του Σάμουελ Μπέκετ, Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντωνόπουλου.
Τελευταίες παραστάσεις για το «Περιμένοντας τον Godot» στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
26.07.2016 14:18
H Νατάσα Τριανταφύλλη επιστρέφει στο Αίθριο του Μουσείο Μπενάκη με το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας «Περιμένοντας τον GODOT», του Σάμουελ Μπέκετ, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016.
Περιμένοντας τον Godot, του Σάμουελ Μπέκετ στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
30.05.2016 13:54
Μετά την επιτυχία των Αδερφών Καραμάζοφ στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, η Νατάσα Τριανταφύλλη επιστρέφει στο Αίθριο του Μουσείο Μπενάκη με το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας «Περιμένοντας τον GODOT», του Σάμουελ Μπέκετ - στον ίδιο χώρο όπου παρουσίασε για πρώτη φορά την «Αντιγόνη» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το 2013.
Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ: Νέος κύκλος παραστάσεων στο Bios
09.05.2016 15:55
Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού η παράσταση Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, του Σάμουελ Μπέκετ, επαναλαμβάνεται για 2 μόνο εβδομάδες από τις 20 Μαΐου 2016 στο Bios.