Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Make today to build tomorrow: έκθεση στο metamatic:taf

Make today to build tomorrow: έκθεση στο metamatic:taf

Το metamatic:taf έχει τη μεγάλη χαρά να συνεργαστεί με το Flux Laboratory φιλοξενώντας την έκθεση Make today to build tomorrow που εγκαινιάζεται με την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 στις 19.00 και θα διαρκέσει έως τις 5 Φεβρουαρίου.

Το Flux Laboratory είναι ένα πειραματικό πολιτιστικό κέντρο με έδρα την Ελβετία που ειδικεύεται στις εκφραστικές τέχνες και ειδικότερα στο χορό και την performance. Με την υποστήριξη του ιδρύματος FLUXUM ενθαρρύνει τις συνεργασίες και το διάλογο μεταξύ οργανισμών και πολιτιστικών παραγόντων είτε πρόκειται για δημόσια, είτε για ιδιωτική πρωτοβουλία.

Μέσα από την έκθεση Make today to build tomorrow, το Flux Laboratory συστήνεται στο ελληνικό κοινό, με σκοπό να μοιραστεί μαζί του πάνω από μια δεκαετία εμπειριών και γνώσης στη σύλληψη και παραγωγή καλλιτεχνικών projects. Στην έκθεση παρουσιάζεται μια επιλογή από το ευρύ φάσμα αρχειακών δράσεών του, το οποίο περιλαμβάνει δημιουργίες περισσότερο από 400 καλλιτεχνών τα τελευταία 12 χρόνια. Η έκθεση επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τη θέση που τοποθετούμε τις κοινωνικές και ανθρώπινες αξίες σε ένα κόσμο όπου κυριαρχεί η οικονομία: Το πώς οι αξίες αυτές μπορούν να βρουν μια θέση στις ζωές μας και πώς θα μπορούσαν να ξαναδώσουν νόημα σε έναν εργασιακό κόσμο στον οποίο έχουν σχεδόν ξεχαστεί.

Για την έκθεση αυτή, το Flux Laboratory παρουσιάζει την ταινία μικρού μήκους Make today to build tomorrow, που δημιουργήθηκε ειδικά για το θέμα, σε σκηνοθεσία της Daphne Bengoa. Η ταινία προσπαθεί να εισχωρήσει στο έργο και το χώρο 7 επιχειρηματιών, αναδεικνύοντας στην τεχνογνωσία τους, καθώς και την ακρίβεια και συνέπεια, συστατικά απαραἰτητα για τη συνοχή μιας κοινωνίας σε υπαρξιακή κρίση. Ως αντιπαραβολή στην απαισιόδοξη εικόνα της σημερινής Ελλάδας, μια νέα γενιά ανθρώπων αναπτύσσει τις δραστηριότητές της με δυναμισμό στην καθημερινή προσπάθεια να πετύχει κόντρα στην κρίση. Τα πορτραίτα αυτά αποτελούν το εφαλτήριο μιας πιο περιεκτικής σειράς που η Daphne Bengoa και το Flux Laboratory επιδιώκουν να αναπτύξουν πάνω στη θεματική των επαγγελμάτων στην Ελλάδα.

Tην προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση, στην οποία θα συμμετάσχουν προσκεκλημένοι ομιλητές από διάφορα πεδία, αναλύοντας τις προκλήσεις αυτού του εγχειρήματος.

Επιμέλεια: Flux Laboratory

Σχετικές ειδήσεις
Ο Marcin Knyziak στο  CTRL+T του metamatic:taf
31.01.2017 17:07
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T με τη συμμετοχή του Marcin Knyziak και το project Go West, το οποίο εγκαινιάζεται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως και τις 24 Φεβρουαρίου.
Studios, η έκθεση του metamatic:taf για 7η χρονιά
27.01.2017 10:48
Το metamatic:taf με χαρά παρουσιάζει για έβδομη συνεχή χρονιά την έκθεση Studios που εγκαινιάζεται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 24 Φεβρουαρίου.
Εστίες Φύσης: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf
06.09.2016 17:13
To metamatic:taf με χαρά ανακοινώνει την έκθεση Εστίες φύσης, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου.
Tomorrow is another day, Tomorrow is not another day: έκθεση στο metamatic:taf
25.05.2016 14:53
To metamatic:taf ανακοινώνει με χαρά την έκθεση Tomorrow is another day, Tomorrow is not another today, που εγκαινιάζεται στις 2 Ιουνίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουνίου.
Με τη συγκατάθεσή σας: έκθεση στο metamatic:taf
18.03.2016 12:23
Το metamatic:taf και οι METASITU με ενθουσιασμό παρουσιάζουν την έκθεση Με τη συγκατάθεσή σας που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου. Η έκθεση αποτελεί ένα project σε εξέλιξη το οποίο ξεκινά με μια σειρά εκδηλώσεων - εργαστηρίων και θα είναι ανοιχτό στο κοινό από τη Δευτέρα 4 Απριλίου.