Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Collective Choreography Project - Untitled #1 στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Collective Choreography Project - Untitled #1 στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, σε συνεργασία με το γαλλικό πολιτιστικό ίδρυμα Le Quartz και τη Λενιώ Κακλέα, φιλοξενεί δημοσιογράφους του γαλλικού Τύπου σε μια βραδιά για το σύγχρονο χορό. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Οι χορογράφοι Μαριέλα Νέστορα, Ίρις Καραγιάν, Μαρία Κολιοπούλου, Κατερίνα Σκιαδά, Κώστας Τσιούκας, συν-χορορογραφούν τα έργα Untitled #1-5, στα πλαίσια του Collective Choreography Project (CCP) - Untitled #1. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με set ηλεκτρονικής μουσικής από την dj, Κ.atou.

Για το Collective Choreography Project (CCP)

H δημιουργία του Untitled #1, έγινε στα πλαίσια ενός residency στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, όπου παρουσιάστηκε πρώτη φορά μαζί με ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Κατόπιν παρουσιάστηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ Έκφραση, στην Αθήνα (πλατεία Κουμουνδούρου) και στο Ηράκλειο Κρήτης (Πύλη Βηθλεέμ) σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, υπό τον τίτλο Untitled #1- #4.

Στο Collective Choreography Project (CCP) συνεργάζονται χορογράφοι με σημαντικό έργο και διαφορετικά μεταξύ τους στύλ και μεθοδολογία. Το εγχείρημα απαντά στην ανάγκη να δημιουργηθεί η αίσθηση της κοινότητας ανάμεσα στους καλλιτέχνες του χορού.

Στόχοι του project είναι: μια νέα μορφή δημιουργίας μέσα απο τη συνύπαρξη διαφορετικών διαδικασιών και κινητικών γλωσσών, η ανταλλαγή εμπειριών και εργαλείων μεταξύ των χορογράφων, η δημιουργία ενός χώρου που ενισχύει το διάλογο, την επικοινωνία και τη συλλογικότητα, καθώς και η έρευνα του αν η σχέση αυτή μπορεί να δημιουργήσει νέες αισθητικές και μεθόδους. Περισσότερες πληροφορίες: http:// collectivechoreographyproject.wordpress.com

Untitled #1

Xορογράφοι: Ίρις Καραγιάν, Μαρία Κολιοπούλου, Κατερίνα Σκιαδά, Κώστας Τσιούκας | Performer: Μαριέλα Νέστορα | Ενδυματολόγος: Ντόρα Οικονόμου

Για τη dj K.atou

Η K.atou, ή κατά κόσμο Κατερίνα Μόρτζου, συλλέγει δίσκους ηλεκτρονικής μουσικής από τα δεκαεπτά της, ενώ ξεκίνησε το DJing ένα χρόνο αργότερα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Κέρκυρα έπαιζε μουσική , διοργάνωνε επιτυχημένα πάρτι και είχε τη δική της ραδιοφωνική εκπομπή. Μετακομίζοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνέχισε τη σταδιοδρομία της ως dj με εμφανίσεις σε χώρους της Αθήνας, ενώ συμμετείχε και στο διάσημο Synch Festival (Red Bull Home Groove Stage). Το 2006, το νεοϋορκέζικο label Goosehound τη διόρισε ως «ξένο διπλωμάτη» του. Μετά από ένα ταξίδι στις ΗΠΑ και τον Καναδά για « μουσικό διαλογισμό », η K.atou κυκλοφόρησε την πρώτη της δουλειά στο γνωστό βερολινέζικο label Einmaleins musik.

Έκτοτε έχει κάνει πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό πραγματοποιώντας περιοδείες στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική, σε αμέτρητα after-hours πάρτι του Detroit Electronic Music Festival, αλλά και σε φεστιβάλ όπως το Glastonbury Festival και το Rizzla event, από το 2007 έως και σήμερα. Σήμερα η Αθηναία dj έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε παγκόσμιο επίπεδο με το πάθος της για τη μουσική και τα house διαμάντια από το Σικάγο και το Ντιτρόιτ, που τη συντροφεύουν σε κάθε gig και αποτελούν τη βάση των sets της.

Le Quartz: http://www.lequartz.com

Σχετικές ειδήσεις
Miss Omonia, από την ομάδα όχι παίζουμε/ UrbanDig Project στην Πλατεία Ομονοίας
10.11.2016 14:56
Το «UrbanDig Omonia» της ομάδας «όχι παίζουμε/ UrbanDig Project» εγκαινιάζει τις φετινές του δράσεις με τη χορευτική performance “Miss Omonia” στις 19 και 20 Νοεμβρίου στο κέντρο της πλατείας Ομονοίας. Η παράσταση, η οποία σήκωσε τον περασμένο Ιούλιο την αυλαία του φεστιβάλ Altofest στη Νάπολη, εμπνέεται από τη συλλογή ιστοριών "κάτω από το ορατό" της πλατείας Ομονοίας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Έκθεσης “[OUT]TOPIAS” του Μουσείου Μπενάκη.
compartments dance project: Πρόσκληση συμμετοχής στο αφιέρωμα του Τρένου στο Ρουφ
30.06.2016 11:49
Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ διοργανώνει από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 ένα επταήμερο αφιέρωμα στον σύγχρονο χορό με τίτλο “compartments dance project”.
On the spot (Χορεύεις και δεν το ξέρεις) στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
21.01.2016 12:53
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων φιλοξενεί την performance χορού με τίτλο On the spot.
Η Μαρίνα Μαυρογένη και η Ομάδα Α ΚΙΝ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
21.01.2016 11:20
Η Μαρίνα Μαυρογένη σκηνοθετεί και χορογραφεί δύο παραστάσεις που παρουσιάζονται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου.
iz-le: solo χορού από την Jasmin Ihraç στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
20.01.2016 14:35
Η Jasmin Ihraç παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων το σόλο χορού με τίτλο iz-le.