Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Digital image

Digital image
Μια νέα κατηγορία έργων εντάσσεται στο Athens Video Art Festival, το επίσημο φεστιβάλ video art και νέων μέσων της Ελλάδας, καθιστώντας το ένα καλλιτεχνικό θεσμό αφιερωμένο στο σύνολο της ψηφιακής δημιουργίας.

Η κατηγορία αυτή ονομάζεται digital image και περιλαμβάνει στατικές εικόνες που αναπαρίστανται ψηφιακά. Έργα που ανήκουν σε ένα ευρύ φάσμα το οποίο ξεκινάει από την ψηφιακή φωτογραφία και εκτείνεται σε πιο πειραματικές μορφές ή συνδυασμό πολλαπλών στοιχείων (όπως photo manipulations, text και vectors).

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο Athens Video Art Festival 09 έχουν ήδη ξεκινήσει και ως τελική προθεσμία παράδοσης συμμετοχών έχει οριστεί η 15η Φεβρουαρίου. Πέραν της κατηγορίας digital image οι καλλιτέχνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις κατηγορίες video art, animation, installation art και web art.

Σχετικές ειδήσεις
Επίσημη ιστορία, του Λουίς Πουένσο
17.11.2016 11:09
Η σημαντική ταινία του Λουίς Πουένσο, Επίσημη Ιστορία, κυκλοφορεί ψηφιακά αποκατεστημένη στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου από την Weirdwave.
Το μαγαζάκι της κεντρικής οδού, των Γιαν Καντάρ και Ελμάρ Κλος
07.11.2016 15:40
Η ταινία Το μαγαζάκι της κεντρικής οδού, των Γιαν Καντάρ και Ελμάρ Κλος, κυκλοφορεί ψηφιακά αποκατεστημένο από 10 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από τη New Star.
Ξημερώνει, του Mαρσέλ Καρνέ
12.08.2016 13:34
Η Filmtrade παρουσιάζει στους κινηματογράφους την ταινία ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ (Le Jour Se Lève) από τον πρωτοπόρο του φιλμ νουάρ MARCEL CARNÉ σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, χωρίς περικοπές, στις 18 Αυγούστου 2016.
Ο Νονός, του Φράνσις Φορντ Κόπολα σε ψηφιακή επανέκδοση 4K
27.06.2016 13:55
Η Seven Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 30 Ιουνίου 2016 την ταινία Ο Νονός (The Godfather), το κλασικό αριστούργημα του Φράνσις Φορντ Κόπολα σε ψηφιακή επανέκδοση 4K.
Χρυσές Σφαίρες: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τη 73η διοργάνωση
11.12.2015 10:12
Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών, τις οποίες για 73η χρονιά θα απονείμει η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών. Όπως ήταν αναμενόμενο, "πρωταγωνίστρια" της βραδιάς ήταν η ταινία «Carol», του Todd Haynes, η οποία διεκδικεί βραβεία σε πέντε κατηγορίες (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, μουσικής, δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία του Α' γυναικείου ρόλου -Κέιτ Μπλάνσετ και Ρούνι Μάρα-).