Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Open your mind/eyes: Workshop με τον Denis Darzacq στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Open your mind/eyes: Workshop με τον Denis Darzacq στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

O Denis Darzacq, ο φωτογράφος των σειρών “Casques de Thouars” (Ηelmets) και “Act” που παρουσιάζονται στην έκθεση «Faces: To πορτρέτο στην ευρωπαϊκή φωτογραφία μετά το 1990» θα πραγματοποιήσει τετραήμερο εργαστήριο στις 22, 23, 24 και 25 Ιανουαρίου 2016 με θέμα “Open your mind/eyes” στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε φωτογράφους που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν περισσότερο στο έργο τους. Θα είναι θεωρητικό και πρακτικό, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να βγουν στην πόλη μαζί με το φωτογράφο και να αντιμετωπίσουν και μέσα από άλλες οπτικές τη δική τους δουλειά.

 

Ο Denis Darzacq (γ.1961, Γαλλία), αποφοίτησε από το National School of Decorative Arts το 1986 (ENSAD). Ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος ακολουθώντας τη γαλλική ροκ σκηνή , ενώ στη συνέχεια φωτογράφιζε στιγμιότυπα σε διάφορες ταινίες μυθοπλασίας. Από το 1989, συνεργάζεται τακτικά με την εφημερίδα “Libération”, αλλά και γενικότερα με τον εθνικό Τύπο της Γαλλίας. Το 1997 έγινε μέλος του φωτογραφικού πρακτορείου “VU”. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ασχολείται συστηματικά και με τη σκηνοθετημένη φωτογραφία θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί με μεγαλύτερη οξυδέρκεια να φέρει στο προσκήνιο κοινωνικά ζητήματα. Από το 2003 το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του περιστρέφεται γύρω από την έννοια της «ανατροπής» [disruption], ώστε ο τρόπος που σκηνοθετούνται οι φωτογραφιζόμενοι να αντιπαραβάλλεται με αυτό που θεωρείται ως τάξη.

 

Εργασίες του έχουν εκδοθεί στις μονογραφίες:  La Chute, εκδ. Filigranes, Act  εκδ. Actes Sud, Hyper, εκδ.Filigranes, Bobigny centre ville, με την Marie Desplechin, εκδ. Actes Sud, Le ciel etoile au dessus de ma tete, εκδ. Janvier Leo Scheer, A 14 km d’ Auxerre, εκδ. Atlantica- Seguier, Denis Darzacq, εκδ. Αctes Sud.

                  

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο του επισκεφθείτε: www.denis-darzacq.com

Για περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση: www.thmphoto.gr

 

Ομάδα: 8 ατόμων (θα τηρηθεί λίστα προτεραιότητας)

Παρουσία: Το εργαστήριο βασίζεται στη συμμετοχή της ομάδας, οπότε η παρουσία των συμμετεχόντων και τις 4 ημέρες είναι απαραίτητη.

Το workshop θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του εργαστηρίου από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. 

Σχετικές ειδήσεις
Έναρξη της Σχολής Φωτογραφίας «Διαδρομές»
01.09.2016 12:46
Η Σχολή φωτογραφίας «Διαδρομές» δημιουργήθηκε μέσα από τη συνάντηση, τι άλλο, των διαδρομών 2 ανθρώπων με μεγάλη αγάπη για την Τέχνη και τη φωτογραφία ειδικότερα.
1ο Πανελλήνιος Μανδακάσειος Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2016
05.07.2016 14:42
Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», θέλοντας να αναδείξει το αναξιοποίητο μνημειακό πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας καλλιεργώντας συγχρόνως την τέχνη της φωτογραφίας με δημιουργικό και ωφέλιμο τρόπο, διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Μανδακάσειο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2016 με θεματικό αντικείμενο τα Ελληνικά Μνημεία Τέχνης και Πολιτισμού.
Εργαστήριο με τον Dennis Reid στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών
29.06.2016 14:57
Στο πλαίσιο των Παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ένα δωρεάν εργαστήριο με τον Denis Reid, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Lost in Port – Πολιτιστικά Τοπία στο Λιμάνι: εργαστήριο για οικογένειες
17.05.2016 17:16
Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων γιορτάζουν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, δηλαδή οι τρεις πολιτιστικοί φορείς που στεγάζονται στην Προβλήτα Α’ στο Λιμάνι, προσκαλώντας το κοινό να γνωρίσει τις εκθέσεις τους και διοργανώνοντας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ένα ξεχωριστό εργαστήριο ειδικά σχεδιασμένο για οικογένειες με τίτλο «Lost in Port – Πολιτιστικά Τοπία στο Λιμάνι», στο πλαίσιο των δράσεων «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού».
Έλα να πεις την ιστορία σου στο Caravan Project!
23.03.2016 14:31
Την Παρασκευή 25 Μαρτίου από τις 14:00 έως τις 22:00 η ομάδα του Caravan Project σε συνεργασία με το κοινωνικό εργαστήρι κύκλωμα, το φωτογραφικό κέντρο stereosis, το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να έρθουν στο Λιμάνι στην Προβλήτα Α’ και να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες.