Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ερωτικό εικονοστάσι: έκθεση της Φωτεινής Στεφανίδη στη γκαλερί 7

Ερωτικό εικονοστάσι: έκθεση της Φωτεινής Στεφανίδη στη γκαλερί 7

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 η γκαλερί «7» παρουσιάζει την καινούργια δουλειά με 30 έργα [αυγοτέμπερες] ποικίλων διαστάσεων της ζωγράφου Φωτεινής Στεφανίδη, με τίτλο «Ερωτικό εικονοστάσι».


Η Φωτεινή Στεφανίδη λέει για την δουλειά της:

«Γυναίκες, άγουρες έφηβες, θεές, νύμφες. Θεοί, ήρωες αθάνατοι, νεαροί και ώριμοι θνητοί από θεϊκές γενιές, βασιλιάδες, πρίγκιπες αλλά και βοσκοί, αγρότες, κυνηγοί. Έλληνες. Ο έρωτας τους μεταχειρίστηκε. Τον χάρηκαν ή τους δοκίμασε. Τον άρπαξαν διψασμένοι ή τον αρνήθηκαν. Έζησαν τρανά ή χάθηκαν. Τις πιο πολλές φορές έκαναν απογόνους που κι αυτοί βεβαίως αγάπησαν. Μια ατέλειωτη αλυσίδα ερωτοχτυπημένων που η άκρη της φτάνει μέχρι το δωμάτιο της ζωγράφου και αφήνει επάνω στις ζωγραφιές μισοπιωμένο το κρασί, τα φρούτα φρεσκοσερβιρισμένα, το γάλα με το μέλι, τον καφέ, τον έρωτα να αχνίζει στο φλιτζάνι. Και σχηματίστηκε εκεί, ανάμεσα στο τότε και στο τώρα, με τον πατέρα των θεών να φορά λευκό πουκάμισο, τις Μαινάδες ή τις Ωκεανίδες ντυμένες με τα τωρινά, τις θεές μεταμορφωμένες σε κορίτσια της γειτονιάς και τον έρωτα να τριγυρνά με μακό φανελάκι.»

Η Φ. Στεφανίδη γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Την πρώτη επαφή με την τέχνη είχε κοντά στον πατέρα της, τον ζωγράφο Γιάννη Στεφανίδη. Το 1986 ολοκλήρωσε σπουδές ζωγραφικής στην ΑΣΚΤ, με δασκάλους τον Γ. Μόραλη Δ. Μυταρά.

Από το 1988 έως σήμερα έχει στο πραγματοποιήσει 19 ατομικές εκθέσεις, στην Ελλάδα, Βέλγιο & Γερμανία.

Από το 1986 έως σήμερα έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές-ομαδικές στην Ελλάδα και στην Γερμανία, Ισπανία, Βέλγιο, Κίνα. Έχει επίσης επιλεγεί να πάρει μέρος σε πολλές διεθνείς εκθέσεις ζωγραφικής, εικονογράφησης και χαρακτικής  (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Σλοβακία, Σερβία, Ινδία, Κίνα, Περσία, Ιαπωνία κ.α.). Για την προσφορά της στον τομέα του σχεδιασμού βιβλίου και της εικαστικής εικονογράφησης -όπου έχει παρουσιάσει περίπου 100 εκδόσεις- όπως και της χαρακτικής, έχει αποσπάσει 22 ελληνικές (τρία κρατικά βραβεία , βραβεία ΙΒΒΥ, ΕΒΓΕ, κ.α.) καθώς και διεθνείς διακρίσεις[ Μπρατισλάβα, Βελιγράδι, Μπολόνια, Τόκιο] και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους διεθνείς διαγωνισμούς Andersen, Lindgren και BNF.

 

Στα πλαίσια της έκθεσης κυκλοφορεί το βιβλίο από τις εκδόσεις Στεφανίδη "Έρος μυθόπλοκος" της Φωτεινής Στεφανίδη.

Σχετικές ειδήσεις
V Chants - Early Music on Canvas+: έκθεση του Βασίλη Γαρυφαλλάκη στη Γκαλερί Αργώ
06.09.2016 12:45
Η Γκαλερί Αργώ της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, θα υποδεχτεί στους χώρους της, τον εικαστικό Βασίλη Γαρυφαλλάκη, για να παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά, στην δεύτερη ατομική του έκθεση κάτω από το γενικό τίτλο ”V CHANTS Early music on canvas+”
Έκθεση ζωγραφικής της Φωτεινής Χαμηδιελή στο Hyatt Regency Thessaloniki
16.06.2016 16:43
Το Myrό Antiques House παρουσιάζει σειρά νεότερων έργων της εξαιρετικά αγαπητής στην Θεσσαλονίκη ζωγράφου από την Βέροια, Φωτεινής Χαμηδιελή, στον χώρο Hallway του Hyatt Regency Thessaloniki.
Renkonto: έκθεση της Φωτεινής Γουσέτη στο Beton 7
21.04.2016 13:46
Το Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Φωτεινής Γουσέτη με τον τίτλο Renkonto.
Το ταξίδι της νίκης: έκθεση της Μαρίας Χρυσοχοΐδου στη γκαλερί 7
18.04.2016 12:33
Την Τρίτη 10 Μαΐου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την νέα δουλειά της ζωγράφου Μαρίας Χρυσοχοΐδου με τίτλο Το ταξίδι της νίκης.
Εκλεκτική Κληρονομιά: έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στη γκαλερί ΑΔ
29.02.2016 11:36
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η πέμπτη ατομική έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στην γκαλερί ΑΔ. Η καλλιτέχνις παρουσιάζει έξι φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων από τη σειρά  «Εκλεκτική Κληρονομιά».