Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Open Stage: G for Gademis του Γεράσιμου Μπέκα

Open Stage: G for Gademis του Γεράσιμου Μπέκα

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, στο Φουαγιέ της Πειραματικής Σκηνής «-1» του Εθνικού Θεάτρου θα βρεθεί ο Γεράσιμος Μπέκας με την παράσταση G for Gademis.

 

Τι τον καμαρώνετε τον Οδυσσέα; Ο Γεράσιμος δεν κατέκτησε την Τροία, αλλά ολόκληρη τη Γερμανία. Εντελώς μόνος του. Έκανε είκοσι χρόνια να γυρίσει σε πάτρια εδάφη και δεν είχε καν γκομενάρα σύζυγο να τον περιμένει στο πατρικό του, με το παστίτσιο έτοιμο στο φούρνο. Η Οδύσσεια του Γεράσιμου δεν τον οδήγησε στα πανέμορφα νησιά της Μεσογείου, αλλά στα άγρια χωριά της Βαυαρίας και στο σκληρό βοριά του Βερολίνου. Χάρη στη γκαντεμιά που κουβαλάει μαζί του όλα αυτά τα χρόνια άφησε ίχνη καταστροφής στο πέρασμα του.

 

Πριν από ένα χρόνο έφτασε στην Αθήνα, έφερε τα πάνω κάτω και τώρα επαφίεται στη κρίση του κυρίαρχου λαού. Ήρθε η ώρα του απολογισμού. Ήρθε η ώρα της δημοκρατίας.

 

Γεράσιμος Μπέκας

Γεννημένος το 1987 στη Βεστφαλία της Γερμανίας έχει ήδη παρουσιάσει έργα του σε θέατρα του Βερολίνου (Maxim Gorki Theater - Ballhaus Naunynstrasse) και το 2014 κέρδισε το βραβείο κοινού, στον 23ο διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό της εφημερίδας taz.

Σχετικές ειδήσεις
«Τα νερά του μετανάστη» και «Ηρωικές έξοδοι» στο Open Stage της Πειραματικής Σκηνής
01.06.2016 11:33
Η Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο του Open Stage, την performance «Τα νερά του μετανάστη», του Ζαφείρη Νικήτα, και το ιδιότυπο ντοκιμαντέρ «Ηρωικές έξοδοι», της Χριστιάνας Γαλανοπούλου.
Σκηνές μάχης ή ο πόλεμος είναι ωραίος, στο Open Stage της Πειραματικής Σκηνής
17.05.2016 15:44
Στο πλαίσιο του Open Stage της Πειραματικής Σκηνής -1 του Εθνικού Θεάτρου, θα παρουσιαστεί η περφόρμανς Σκηνές μάχης ή “ο πόλεμος είναι ωραίος”.
Ο Άγγελος Παπαδημητρίου και η Μάρθα Φριντζήλα στο Open Stage της Πειραματικής Σκηνής

09.05.2016 13:59
Στο πλαίσιο του Open Stage της Πειραματικής Σκηνής -1 του Εθνικού Θεάτρου, με τίτλο «Η ζωή μου στο θέατρο», φιλοξενούνται την Τετάρτη 11 Μαΐου, οι καλλιτέχνες: Άγγελος Παπαδημητρίου και Μάρθα Φριντζήλα.
Ο Γλάρος Ιωνάθαν, σε σκηνοθεσία Πάρι Μέξη για μία μόνο παράσταση στη Στέγη
16.12.2015 16:05
Μια παράσταση, βασισμένη στο παραμύθι «Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον», η οποία απευθύνεται σε ειδικές ομάδες κοινού με περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης, όπως ασθενείς, ηλικιωμένους, έγκλειστους ή κατοίκους ακριτικών περιοχών, ταξιδεύοντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, κάνει μια στάση τις ημέρες των εορτών, στο 2ο φουαγιέ της Στέγης, για μία μόνο παράσταση στις 23 Δεκεμβρίου 2015.
«Η ζωή μου στο θέατρο», με την Όλια Λαζαρίδου στο Open Stage της Πειραματικής Σκηνής
16.12.2015 11:17
Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, στην πρώτη εκδήλωση της δράσης “Η ζωή μου στο θέατρο”, φιλοξενείται η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου στο Open Stage της Πειραματικής Σκηνής -1, για να μοιραστεί ιστορίες και θεατρικές διαδρομές με το κοινό της πόλης.