Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ακίνητοι Ταξιδιώτες

Ακίνητοι Ταξιδιώτες
Η ομάδα Πλεύσις επανέρχεται στο θέατρο Φούρνος με μια μαύρη κωμωδία σε τρία σουρεαλιστικά στιγμιότυπα. Πέντε ταξιδιώτες, τρεις ιστορίες και ένας τοίχος συνθέτουν το σκηνικό μιας παράστασης, στην οποία όλα λέγονται με το σώμα ...

Στιγμιότυπο   Ι :Πέντε καθημερινοί άνθρωποι  προσπαθούν να βρουν χώρο να συνυπάρξουν βγαίνοντας πολλές φορές από τα όριά τους. Σώματα που συμπιέζονται, εγκλωβίζονται και παλεύουν να βρουν έναν τρόπο να ζήσουν. 
 
Στιγμιότυπο   ΙI: Πέντε καθημερινοί άνθρωποι και ένα love story σαν το δικό σου, σαν του φίλου σου, σαν του απέναντι. Σχέσεις που ανατρέπονται. Σώματα που αγαπιούνται, πληγώνονται, ασφυκτιούν, εκρήγνυνται. Στόματα που δε λένε λέξη  με φόντο έναν κόσμο από χιλιοειπωμένες κουβέντες.

Στιγμιοτυπο   ΙΙΙ :Πέντε καθημερινοί άνθρωποι ξεκινούν από την ίδια αποβάθρα με προορισμό ένα κοινό ταξίδι.

Εν τέλει...Πέντε ακίνητοι ταξιδιώτες κινούνται μέσα στην αντίφαση του ρόλου τους προσπαθώντας να δώσουν απαντήσεις: Ακίνητοι ή ταξιδιώτες; Παρατηρητές ή δρώντες; Παρεμβατικοί θεατές ή πάσχοντες ήρωες; Μαζί ή παράλληλα; ...

Σχετικές ειδήσεις
17.02.2017 10:51
Ο Άρης Μπινιάρης, πριν την σκηνοθεσία των Περσών στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, επανέρχεται με "Το Θείο Τραγί", την παράσταση που τον καθιέρωσε, για ένα μικρό κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο Φούρνος.
Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς - Ιστορίες με ζώα, από τους AbOvo και τους 4Frontal στο Bios
08.11.2016 10:51
Οι AbOvo και οι 4Frontal, δύο από τις σημαντικότερες νεανικές θεατρικές ομάδες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας διηγούνται από τη σκηνή του Bios ιστορίες με ζώα, εμπνευσμένες από το ομώνυμο βιβλίο του Alessandro Boffa, σε μια κωμική και μουσική παράσταση: Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς: Ιστορίες με ζώα που μοιάζουν με ανθρώπινες ιστορίες κατι σαν τον Αίσωπο ή τόσες άλλες ιστορίες (της παγκόσμιας λογοτεχνίας)... ξέρετε τώρα...
Kafka’s Freaks, του Νικόλα Βαγιονάκη για 2η χρονιά στο θέατρο Φούρνος
07.09.2016 15:11
Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία της παράστασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, η παράσταση «Kafka’s Freaks» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Νικόλα Βαγιονάκη επανέρχεται από 13 Οκτώβρη 2016 στο θέατρο Φούρνος.
Εικόνες από μια έκθεση, από τους ΗΧΩ Ν ΗΧΩ στο θέατρο Φούρνος
24.05.2016 12:06
Μια μουσικοκουκλοθεατρικοχορευτική παράσταση απ’ τους ΗΧΩ Ν ΗΧΩ, στις 3, 4 και 5 Ιουνίου 2016 στο θέατρο Φούρνος.
Quintet ’84 από την ομάδα Ον OFF στο Θέατρο Φούρνος
13.05.2016 14:58
Η ομάδα Ον OFF παρουσιάζει στο Θέατρο Φούρνος από τις 26 Μαΐου 2016 για τέσσερις παραστάσεις την μουσικοθεατρική παράσταση Quintet ’84.