Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Wednesdays’ Music Festival στο Θέατρο Προσκήνιο

Wednesdays’ Music Festival στο Θέατρο Προσκήνιο

Κάθε Τετάρτη δίνουμε ραντεβού με νέους ήχους, σε μια διαφορετική παρουσίαση στο Θέατρο Προσκήνιο.

 

Ένας γοητευτικός θεατρικός χώρος, μετατρέπεται σε μια μουσική πλατφόρμα ανάδειξης σημαντικών, νέων μουσικών σχημάτων και πρωτοποριακών  μουσικών εμπειριών.

 

Μουσικές μπάντες και αξιόλογοι καλλιτέχνες , κάνουν την εμφάνισή τους κάθε Τετάρτη από 16 Δεκεμβρίου 2015, στο Wednesdays' Music Festival, στο θέατρο Προσκήνιο. Νέοι αξιακοί και μουσικοί κώδικες και μια ξεχωριστή πρόταση εξόδου, στο multicultural Αθηναϊκό σκηνικό.

 

Ο επιβλητικός χώρος θα είναι το σκηνικό. Στον πεζόδρομο οι συναντήσεις κι οι γνωριμίες. Μια πρόταση με προοπτική και συνέχεια. Μια ευκαιρία για τα νέα μουσικά σχήματα που έχουν κάτι να πουν.

 

Στην Ελλάδα του σήμερα, στην Αθήνα του τώρα. Η μουσική καλείται να δώσει το δικό της «παρών» ψυχαγωγώντας, προτείνοντας, διαμορφώνοντας το περιβάλλον της πόλης. Στόχος είναι η καταγραφή και παρουσίαση νέων προτάσεων, από ένα ευρύ μουσικό φάσμα και η δημιουργία ενός ελεύθερου διαλόγου, με προοπτική τη διαμόρφωση ενός νέου ηχητικού τοπίου.

 

Η μουσική μας πλατφόρμα είναι ένα ζωντανό φυτώριο. Οι καλλιτέχνες με την παρουσία τους, τις μουσικές, την καινοτομία και τις επανεκτελέσεις τους, διαμορφώνουν ένα νέο ηχητικό περιβάλλον, συνεισφέροντας έτσι σε έναν δικαιότερο και πιο όμορφο κόσμο. Στο κοινό θα παρευρίσκονται άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού.

 

Από τις παρουσιάσεις στο Προσκήνιο, τα σχήματα που θα ξεχωρίσουν, θα προχωρήσουν...σε συναυλίες σε Φεστιβάλ. το ερχόμενο καλοκαίρι, με συνέχεια τον επόμενο χειμώνα.

 

Τον σχεδιασμό του project και την καλλιτεχνική διεύθυνση, υπογράφει ο Θέμης Ροδαμίτης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

SAOS, “Ομηρικός ύμνος στη Δήμητρα”

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Ώρα έναρξης 21.30, είσοδος 7€

 

Alatierra

ένα vocal-swing trio σε ρυθμούς της Γης

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Ώρα έναρξης 20.00, είσοδος 7€

 

Μικαέλα Δαρμάνη, "Αγαπώ να θυμάμαι"

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Ώρα έναρξης 20.00, είσοδος 7€

 

Παν Καπερνέκα, "the Estia project"

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Ώρα έναρξης 20.00, είσοδος 7€

 

Luis Paniagua & Αλίκη Μαρκαντωνάτου «Αρχαίες Χορδές»

Συναυλία Αρχαίας Ελληνικής Λύρας & Φωνής

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Ώρα έναρξης 20.00, είσοδος 14€, προπώληση 12€, φοιτητές/άνεργοι 10€

Σχετικές ειδήσεις
Το Europavox Festival έρχεται στην Ελλάδα!
28.11.2016 10:55
Το project που προωθεί την ευρωπαϊκή μουσική, ενώνοντας 7 χώρες μέσα από ισάριθμα events, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στο Fuzz Live Music Club!
Ο Ψαραντώνης για δύο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
21.11.2016 11:27
Ο Ψαραντώνης θα βρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου για δυο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Μία μουσική παράσταση, που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του Ψαραντώνη, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο, «Ο Ερωτόκριτος».
Ο Δημήτρης Νέγκας live στη σκηνή του Γυάλινου - Up Stage
07.11.2016 10:06
Με αφορμή τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Ταξίδι στο Άγνωστο Παρόν» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την 14 Music, ο Δημήτρης Νέγκας θα μας ταξιδέψει μουσικά με ένα μοναδικό live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, που θα συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα καινούρια τραγούδια του νέου του άλμπουμ.
Φωνές του κόσμου στο 4ο Tinos World Music Festival
18.05.2016 16:13
Στην ανθρώπινη φωνή, το πιο διαδεδομένο αλλά και το πιο εκφραστικό μουσικό όργανο, είναι αφιερωμένο το 4ο Tinos World Music Festival, που θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (17 έως 19 Ιουνίου 2016) στη Χώρα της Τήνου.
The 5th Music Highway Festival στο Κύτταρο
23.03.2016 15:23
Το Music Highway Festival, το φεστιβάλ – θεσμός για την αγγλόφωνη μουσική σκηνή της χώρας, έρχεται για 5η φορά πάντα σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα των CReatures.