Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Wednesdays’ Music Festival στο Θέατρο Προσκήνιο

Wednesdays’ Music Festival στο Θέατρο Προσκήνιο

Κάθε Τετάρτη δίνουμε ραντεβού με νέους ήχους, σε μια διαφορετική παρουσίαση στο Θέατρο Προσκήνιο.

 

Ένας γοητευτικός θεατρικός χώρος, μετατρέπεται σε μια μουσική πλατφόρμα ανάδειξης σημαντικών, νέων μουσικών σχημάτων και πρωτοποριακών  μουσικών εμπειριών.

 

Μουσικές μπάντες και αξιόλογοι καλλιτέχνες , κάνουν την εμφάνισή τους κάθε Τετάρτη από 16 Δεκεμβρίου 2015, στο Wednesdays' Music Festival, στο θέατρο Προσκήνιο. Νέοι αξιακοί και μουσικοί κώδικες και μια ξεχωριστή πρόταση εξόδου, στο multicultural Αθηναϊκό σκηνικό.

 

Ο επιβλητικός χώρος θα είναι το σκηνικό. Στον πεζόδρομο οι συναντήσεις κι οι γνωριμίες. Μια πρόταση με προοπτική και συνέχεια. Μια ευκαιρία για τα νέα μουσικά σχήματα που έχουν κάτι να πουν.

 

Στην Ελλάδα του σήμερα, στην Αθήνα του τώρα. Η μουσική καλείται να δώσει το δικό της «παρών» ψυχαγωγώντας, προτείνοντας, διαμορφώνοντας το περιβάλλον της πόλης. Στόχος είναι η καταγραφή και παρουσίαση νέων προτάσεων, από ένα ευρύ μουσικό φάσμα και η δημιουργία ενός ελεύθερου διαλόγου, με προοπτική τη διαμόρφωση ενός νέου ηχητικού τοπίου.

 

Η μουσική μας πλατφόρμα είναι ένα ζωντανό φυτώριο. Οι καλλιτέχνες με την παρουσία τους, τις μουσικές, την καινοτομία και τις επανεκτελέσεις τους, διαμορφώνουν ένα νέο ηχητικό περιβάλλον, συνεισφέροντας έτσι σε έναν δικαιότερο και πιο όμορφο κόσμο. Στο κοινό θα παρευρίσκονται άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού.

 

Από τις παρουσιάσεις στο Προσκήνιο, τα σχήματα που θα ξεχωρίσουν, θα προχωρήσουν...σε συναυλίες σε Φεστιβάλ. το ερχόμενο καλοκαίρι, με συνέχεια τον επόμενο χειμώνα.

 

Τον σχεδιασμό του project και την καλλιτεχνική διεύθυνση, υπογράφει ο Θέμης Ροδαμίτης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

SAOS, “Ομηρικός ύμνος στη Δήμητρα”

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Ώρα έναρξης 21.30, είσοδος 7€

 

Alatierra

ένα vocal-swing trio σε ρυθμούς της Γης

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Ώρα έναρξης 20.00, είσοδος 7€

 

Μικαέλα Δαρμάνη, "Αγαπώ να θυμάμαι"

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Ώρα έναρξης 20.00, είσοδος 7€

 

Παν Καπερνέκα, "the Estia project"

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Ώρα έναρξης 20.00, είσοδος 7€

 

Luis Paniagua & Αλίκη Μαρκαντωνάτου «Αρχαίες Χορδές»

Συναυλία Αρχαίας Ελληνικής Λύρας & Φωνής

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Ώρα έναρξης 20.00, είσοδος 14€, προπώληση 12€, φοιτητές/άνεργοι 10€

Σχετικές ειδήσεις
Φωνές του κόσμου στο 4ο Tinos World Music Festival
18.05.2016 16:13
Στην ανθρώπινη φωνή, το πιο διαδεδομένο αλλά και το πιο εκφραστικό μουσικό όργανο, είναι αφιερωμένο το 4ο Tinos World Music Festival, που θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (17 έως 19 Ιουνίου 2016) στη Χώρα της Τήνου.
The 5th Music Highway Festival στο Κύτταρο
23.03.2016 15:23
Το Music Highway Festival, το φεστιβάλ – θεσμός για την αγγλόφωνη μουσική σκηνή της χώρας, έρχεται για 5η φορά πάντα σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα των CReatures.
Η όπερα δωματίου «Μήδεια» από το μουσικό σύνολο Guillotinas στο Θέατρο Πόρτα
07.12.2015 10:49
H Μήδεια από το μουσικό σύνολο Guillotinas είναι μια σύγχρονη όπερα δωματίου του Άγγελου Τριανταφύλλου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Θέατρο Πόρτα την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, στα πλαίσια του κύκλου μουσικών παραστάσεων Τρίτες Παράλληλες.
Fenia Christou Quartet & Νίκος Τουλιάτος live @ Ilion Plus
01.12.2015 11:24
Συνεχίζοντας για 4η βδομάδα τα Jazz Wednesdays στο ΙΛΙΟΝ Plus, η Φένια Χρήστου με το κουαρτέτο της και καλεσμένο τον σολίστα Νίκο Τουλιάτο στα κρουστα, θα μας χαρίσουν μία μουσική παράσταση την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015.
Μουσική Παντού: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε Μουσικά Σχολεία της Β. Ελλάδας
02.11.2015 10:47
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πλούσιο εκπαιδευτικό της έργο με μία σειρά τριήμερων μουσικών εργαστηρίων σε οχτώ (8) Μουσικά Σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Μουσική Παντού’ που πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.