Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Aisha από την ομάδα Pulse στο Πόλη Θέατρο

Aisha από την ομάδα Pulse στο Πόλη Θέατρο

Η ομάδα Pulse παρουσιάζει στο Πόλη Θέατρο την θεατρική παράσταση «Aisha» από τις 14 Δεκεμβρίου 2015. Η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου 2015.

 

Μια μυρωδιά από στάχτη είναι το παρελθόν του τόπου μου. Του τόπου που έκαψα για να μπορέσω να ζήσω. Τώρα, τα κομμάτια του έχω για σπίτι.

 

Κλωστές με δένουν με τους άλλους γύρω μου. Δεν τους βλέπω, ούτε τους ακούω. Έχει ο καθένας το δικό του σπίτι. Ξέρω όμως ότι είναι εκεί γύρω, όλοι. Προστατεύουμε το νέο μας τόπο.

 

Όλοι εκτός από τον ήλιο. Αυτός μας εγκατέλειψε. Ντράπηκε. Μπορεί εμείς να ντραπήκαμε, δεν ξέρω

 

Αλλά

 

Δεν ανήκω εδώ

Θέλω να φύγω

Πρέπει να μείνω και να αλλάξω αυτό τον τόπο

 

Δεν πειράζει

Αύριο

Όλα θα γίνουν αύριο

 

Aisha σημαίνει ζωή

 

Mια παράσταση της ομάδας Pulse. Μια σημείωση για το τι είναι τόπος για τους ηθοποιούς της. Αφού είναι τόσο διαφορετικός για τον καθένα μας, τελικά τι μας κρατάει όλους μαζί; 

 

Διάρκεια: 80’

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/ Σύλληψη: Adel Sanoussi

Σύνθεση Μουσικής: Δημήτρης Δερμάνης

Σχεδιασμος Κοστούμιων: Βίκυ Σαρρή, Τζένη Τζιάλη, Έμιλυ Σκυλλάκου

Βοηθός σκηνοθέτη: Manila

Σκηνογραφία: Adel Sanoussi

Κατασκευή Σκηνικών: Αντώνης Χουχουλής και Ομάδα Pulse

 

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά

Γεράσιμος Αρτελάρης // Πέτρος

Χαρά Βασιλειάδου // Dante

Σήφης Καλημέρης // Θωμάς

Ιωάννα Καραγιαννοπουλου // Μάγια

Ράνια Καραχάλιου // Ρενέ

Κεύη Μάγγελ // Αλίνα

Αθηνά Μακρή // Έρση

Αγγελική Μπομπού // Ira

Άρης Μυρτίδης // Σεραφείμ

Γιώργος (Steve) Σταθάκης // Ιάκωβος

Αρχοντία Ταμπάκη // Χρυσάνθη

 

Ε-πρόγραμμα και site

Another Circus

 

Trailer Παράστασης

Adel Sanoussi, Δημήτρης Δεληνικόλας, Απόστολος Ράπτης

 

Make up

Εμμανουέλα Κοκκωνάκη

 

Ομάδα PULSE 

 

Η θεατρική ομάδα Pulse αποτελεί μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2007 από τον Adel Sanoussi και έκτοτε αριθμεί γύρω στα 20 μέλη. Το είδος θεάτρου στο οποίο δραστηριοποιείται περιλαμβάνει στοιχεία Lecoq, Devised, Physical Theatre και προσαρμογή όλων αυτών των δημιουργικών θραυσμάτων στις ανάγκες της εκάστοτε δράσης.

 

Οι θεατρικές παραστάσεις από τη σύλληψη, τη μουσική , τα σκηνικά, τα κοστούμια έως και  την παραγωγή είναι δημιουργία της ίδιας της ομάδας. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναφορικά τις παραστάσεις με κάποιες πληροφορίες. 

 

“Moth”, Θέατρο Altera Pars, 2009

“Look Up”, Fringe Festival- Pocket Theatre 2009 (1o Βραβείο στο διαγωνιστικό μέρος)

“Vice Versa”, Studio 56, 2010

“Crentarius”,  “Θέατρον” Ελληνικός Κόσμος, 2011-2012 

 

Πέραν των θεατρικών παραγωγών, η ομάδα Pulse οργανώνει δράσεις θέατρου δρόμου, τις οποίες έχει βαφτίσει Cultural Urban Riot Episodes/ C.U.R.E (δείγματα αυτών μπορείτε να βρείτε στο youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/CUREpisodes). Στο πλαίσιο των C.U.R.E, η Pulse έχει βγει στους δρόμους με το Happy Protest, με το Silly Walk Contest, με χειροκροτήματα έξω από το μετρό, Αναζητώντας την Πόπη, με το Αρχαίο Θέατρο Δρόμου και με συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο για τις Τέχνες του Δρόμου σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

 

Τώρα δουλεύει πάνω στις νέες θεατρικές της παραστάσεις και σε επεισόδια του C.U.R.E. 

Σχετικές ειδήσεις
Τα όνειρα του Αϊνστάιν από την ομάδα Όμορος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
14.02.2017 12:57
Η Θεατρική Ομάδα Όμορος παρουσιάζει την παράσταση Τα όνειρα του Αϊνστάιν, η οποία βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Άλαν Λάιτμαν.
«Άνεμος»: Μία ματιά στις πρόβες της νέας παράστασης του Κωνσταντίνου Ρήγου
01.12.2016 13:09
Δείτε μία backstage ματιά από τις πρόβες του μουσικού θεάματος «Άνεμος» σε σύλληψη και δημιουργία του Κωνσταντίνου Ρήγου, που θα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Rex-Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» στις 9 Δεκεμβρίου.
Αντεροβγάλτης, από την ομάδα Νοσταλγία στο Rabbithole
20.09.2016 16:46
Η ομάδα Νοσταλγία και το Rabbithole παρουσιάζουν την παράσταση Αντεροβγάλτης, μια θεατρική σειρά τεσσάρων επεισοδίων. Το 1ο επεισόδιο έχει τίτλο “Πώς κάτι που δεν είναι αλήθεια, είναι” και κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016.
TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη
16.06.2016 15:35
Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.