Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Workshop Προπονητικής με τον Δημοσθένη Ταμπάκο στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά

Workshop Προπονητικής με τον Δημοσθένη Ταμπάκο στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά

Ένα πολύ ενδιαφέρον workshop με θέμα «Η σύγχρονη προσέγγιση αθλητικών θεμάτων» διοργανώνει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 ο Τομέας Πολιτισμού & Αθλητισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά,  με συντονιστή τον κ. Δημοσθένη Ταμπάκο, Ολυμπιονίκη και καθηγητή του Τμήματος Προπονητικής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

 

Η Εκπαίδευση, δηλαδή η οργανωμένη παροχή γνώσης, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Αθλητισμό, τη σωματική αγωγή των νέων και την ευγενή άμιλλα.

 

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ δηλώνει συνεπές «παρών» στο δίπολο «Αθλητισμός & Εκπαίδευση», πρωτοπορεί και επενδύει στην ευγενή άμιλλα.

 

Έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών του πρωτοβουλιών στην ανάδειξη και ενίσχυση του Αθλητισμού, με σημαντικές διακρίσεις.

 

Το workshop Προπονητικής, το οποίο διοργανώνεται για τους σπουδαστές της ειδικότητας «Προπονητής Αθλημάτων», στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στον Πειραιά, περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

 

1. Εισαγωγή στο σύστημα Μουσικο-κινητικής αγωγής του Carl Orff: Στοιχειώδης προσέγγιση των δυνατοτήτων της μεθόδου στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού από τη βρεφική έως την παιδική ηλικία

-Εισηγήτριες: Αλεξάνδρα Μπότη, Μουσικοπαιδαγωγός – Απόφοιτος του Επαγγελματικού Κύκλου Σπουδών Μουσικο-κινητικής Αγωγής Carl Orff, Christina Jackson, Μουσικός

 

2. Αξιολόγηση Φυσικής Κατάστασης

-Εισηγήτρια: Άννα Μαρία-Τουρβά, Εργοφυσιολόγος PhD, MSc

 

3. Γονίδια και Αθλητισμός – Μύθοι και Πραγματικότητα

-Εισηγήτρια: Σοφία Ματσάγκου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής – Βιοηθικολόγος MSc

 

4. Yoga: Αναπνοή σε Κίνηση

-Εισηγητές: Χρήστος Ανανιάδης, ΜΑ Πολιτιστική Διαχείριση -Δάσκαλος Υoga, Χριστίνα Καρυτινού, Δασκάλα Yoga -Εκπαιδεύτρια Δασκάλων Yoga

Σχετικές ειδήσεις
Μεγάλες προσωπικότητες στο 1ο Αθλητικό Συνέδριο του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
08.06.2016 14:54
Σπουδαίοι Έλληνες αθλητές με λαμπρές επιτυχίες, Έλληνες Ολυμπιονίκες, μεγάλοι αθλητικοί παράγοντες και εκπρόσωποι αθλητικών φορέων και ιστορικών σωματείων, αλλά και τέως βουλευτές και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των ΜΜΕ, όπως και σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, έδωσαν το «παρών» στο 1ο Αθλητικό Συνέδριο που διοργάνωσε ο Τομέας Πολιτισμού- Αθλητισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).
Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ Πειραιά: Διάκριση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό CISCO
25.05.2016 10:44
Στον Παγκόσμιο διαγωνισμό «NetRiders Skills Competition» της CISCO διακρίθηκαν –αποκλειστικά για την Ελλάδα!- 4 σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Πειραιά, και συγκεκριμένα του CARIERRA (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2), φορέα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ.
Xinis Education Festival 2016: Συνέδριο Παιδαγωγικών στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
06.05.2016 12:36
Ένα πολύ σημαντικό συνέδριο για τον κλάδο των Παιδαγωγικών διοργανώνει το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά, την Τρίτη 10 Μαΐου και ώρα 18.00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, με ελεύθερη είσοδο.
Tο μέλλον του αγροτικού ζητήματος στην Ελλάδα: εσπερίδα από το IEK ΞΥΝΗ Αθήνας
22.03.2016 10:33
Εσπερίδα με θέμα «Το μέλλον του αγροτικού ζητήματος στην Ελλάδα» διοργανώνει ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, την Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρα 18.00, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2016, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη που πραγματοποιεί για 8η συνεχή χρονιά φέτος ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ.
Σκέψου διαφορετικά και βρες την Επαγγελματική σου Διέξοδο: Workshop από το Mediterranean College
15.03.2016 10:39
Η σημασία των δεξιοτήτων στην αναζήτηση εργασίας και η αναγκαιότητα της κατάκτησης και ανάπτυξης μεταγνωστικών δεξιοτήτων- πέραν της απόκτησης τυπικών προσόντων- ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου (workshop) με τίτλο «Σκέψου διαφορετικά και βρες την Επαγγελματική σου Διέξοδο».