Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Μεταβάσεις / Τόπος – Χρόνος: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Owl Art Space

Μεταβάσεις / Τόπος – Χρόνος: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Owl Art Space

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, εγκαινιάστηκε στη γκαλερί OWL ART SPACE, μια έκθεση "Ντοκουμέντων και Διαδικασιών" αφιερωμένη στη Μαρία Καραβέλα και το Γρηγόρη Σεμιτέκολο, που έφυγαν πρόσφατα από κοντά μας, πρωτεργάτες έργων στο χώρο.

 

Η έκθεση ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ/ Τόπος -Χρόνος, είναι η πέμπτη θεματική έκθεση στο πλαίσιο του εν εξελίξει project "ΜετροΛόγος".

 

Στην έκθεση συμμετέχουν:

ΚΕΛΛΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ / ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ / ΑΝΤΡΕΑΣ ΒΟΥΣΟΥΡΑΣ /

GEORGE BREHIER / ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ / ΜΑΡΙΒΑ ΖΑΧΑΡΩΦ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ

/ΛΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ / ΡΙΚΑ ΚΡΙΘΑΡΑ / ΚΟΡΙΝΑ ΚΟΤΣΙΡΗ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ /

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ / ΕΡΣΗ ΚΡΟΥΣΚΑ / ΠΟΠΗ ΚΡΟΥΣΚΑ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΑΣΙΟΥΛΑ /

ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) / ΜΑΡΟΥΣΑ ΠΑΡΑΒΑΛΟΥ / ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΑΦΙΛΙΑΡΗ /

AΡΤΕΜΙΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ / ΗΛΙΑΣ ΠΟΥΛΟΣ / ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ / ΑΓΓΕΛΟΣ

ΣΚΟΥΡΤΗΣ / ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ / ΒΛΑΣΗΣ ΣΤΑΘΟΥΛΙΑΣ /

ΕΛΕΝΗ ΤΖΙΡΖΙΛΑΚΗ / ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΧΑΡΗ

 

Επιμέλεια Θεματικής Έκθεσης: Σκούρτης Άγγελος/ Αλεξάνδρα Νασιούλα.

 

Οι επιμελητές της έκθεσης Άγγελος Σκούρτης και Αλεξάνδρα Νασιούλα προσκάλεσαν καλλιτέχνες και όχι μόνο από την γενιά του 80 και μέχρι σήμερα, να δημιουργήσουν έργα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, Περιβάλλοντα, Happenings, Video, Performances, Χορογραφίες, Μουσικές - Ποιητικές δράσεις με πολλαπλές σχηματοποιήσεις στο πεδίο των σύγχρονων εκφραστικών μορφών τέχνης, με θέμα και ερώτημα τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ ως έννοια και προοπτική στο Τόπο και στο Χρόνο.

 

Πιστεύοντας στην αλληλεπίδραση - στο κοινό πεδίο Τέχνης - Φιλοσοφικού στοχασμού και Επιστήμης, στην έκθεση συμμετέχουν διαδραστικά σε διάλογο με τους καλλιτέχνες, επιστήμονες από διαφορετικούς ερευνητικούς τομείς.

 

Κατά την εξέλιξη της έκθεσης θα πραγματοποιούνται συζητήσεις και περιηγήσεις και θα παρουσιαστούν σε συνέχεια νέες δράσεις και περφόρμανς στο χώρο τέχνης OWL Art και σε εξωτερικούς τόπους ιστορικής σημασίας.

 

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες και θεωρητικοί επέλεξαν οι ίδιοι τους Τόπους και το Χρόνο των δράσεων τους, στην εξέλιξη του project, στην Ιστορική – Διαχρονική περιοχή της Αθήνας, στο περιεχόμενο του εννοιολογικού σκεπτικού των έργων τους, και στο γενικό πλαίσιο της έκθεσης.

 

Η Καταγραφή των Δράσεων, τα Ντοκουμέντα της Διαδικασίας και παραγωγής των έργων καθώς, και το σκεπτικό δημιουργίας τους, θα παρουσιαστούν στο χώρο τέχνης OWL Art Space στην οδό Θέσπιδος 10 στην περιοχή της Ακρόπολης.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Ναΐφ: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Σκουφά
04.11.2016 14:22
Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 στις 12.00 εγκαινιάζεται στη Γκαλερί Σκουφά η ομαδική εικαστική έκθεση «ΟΙ ΝΑΪΦ». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016.
Βlue Line: Ομαδική Έκθεση στην Skoufa Gallery Mykonos
12.07.2016 15:06
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Blue line” στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.
Paradise: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
04.07.2016 11:44
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Paradise», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Through the Looking Glass: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Cube
01.07.2016 15:29
Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2015 σαν καλοκαιρινό επίλογο, την ομαδική έκθεση “Through the Looking Glass”.
America: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί CAN
02.06.2016 11:27
Η γκαλερί CAN εγκαινιάζει την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 την ομαδική έκθεση με τίτλο America.