Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

«Η πιο δυνατή», του Στρίντμπεργκ στο θέατρο Olvio

«Η πιο δυνατή», του Στρίντμπεργκ στο θέατρο Olvio

Το διαχρονικό έργο του Α. Στρίντμπεργκ «Η πιο δυνατή» ανεβαίνει – για 12 μόνο παραστάσεις – σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου στο θέατρο OLVIO, κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 20:00.

 

Μία ηθοποιός ( Ελένη Κούστα ) κι ένα τσέλο ( Μυρτώ Γουζίου ) συνυπάρχουν επί σκηνής, δίνοντας μία άλλη διάσταση σε ένα από τα πιο διαχρονικά έργα του Στρίντμπεργκ και αποτυπώνουν με ένα ξεχωριστό τρόπο την ιδιοφυία του συγγραφέα.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ:

Η κυρία Χ, ηθοποιός, παντρεμένη με τον Μπομπ, διευθυντή θεάτρου, αποφασίζει να μιλήσει στην Αμέλια, νέα ηθοποιό και ερωμένη του άντρα της. Οι δύο όψεις ενός νομίσματος. Η σύζυγος και η ερωμένη, η ερωμένη και η σύζυγος.

 

Η κυρία Χ, θα βρει την δύναμη να αντιμετωπίσει την Αμέλια που πίνει μόνη σε ένα άδειο café την παραμονή των Χριστουγέννων, παίρνοντας  δύναμη από τα μεγάλα της μάτια που απόψε την κοιτάζουν διαφορετικά.

 

Η Αμέλια διαλέγει την σιωπή απέναντι  στις λέξεις  της κυρίας Χ, και όταν οι λέξεις δεν φτάνουν, άλλοτε γίνονται τραγούδι , σε μια ζωντανή συνομιλία με το τσέλο που παίζεται επί σκηνής , και άλλοτε γίνονται κραυγή.

 

 Η Αμέλια μεταμορφώνεται σε ένα καθρέφτη μέσα από τον οποίο η κυρία Χ προσπαθεί να κατανοήσει και να ερμηνεύσει την ζωή της. Ποια είναι η πιο δυνατή;

 

O Στρίντμπεργκ μας δίνει ένα υπέροχο έργο με έναν αμφιλεγόμενο τίτλο. Αν υπάρχει νικητής, η νίκη είναι πύρρειος!

 

Συντελεστές

Μετάφραση: Δημήτρης Κανέλλος – Ελένη Κούστα

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κανέλλος

Επιμέλεια σκηνικών- κοστουμιών: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική σύνθεση τραγουδιών: Δήμητρα Γαλάνη – Κώστας Χατζόπουλος                                      

Πρωτότυπη μουσική επένδυση: Κώστας Χατζόπουλος

Στίχοι τραγουδιών: Θράσος Καμινάκης

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Αλεξίου

Φωτογραφίες: VDouros

Βοηθός Σκηνογράφος - Ενδυματολόγος: Νόρα Δεληδήμου

Γραφιστική επιμέλεια: Γεωργία Αλεβιζάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Παπαδάκη

 

Διανομή

Κυρία Χ: Ελένη Κούστα

Τσέλο(επί σκηνής): Μυρτώ Γουζίου

 

Σχετικές ειδήσεις
Η
30.01.2017 16:43
Η «Δεσποινίς Τζούλια» του Α. Στρίντμπεργκ , ανεβαίνει στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας – Β Σκηνή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου.
Ο Πατέρας του Στρίντμπεργκ, στο θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής
12.12.2016 15:35
Το κορυφαίο έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Ο Πατέρας» παρουσιάζεται σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου, στο θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής», από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Παρασκευή στις 8:30 μ.μ.
Οι Σύντροφοι?, του Α. Στρίντμπεργκ στο θέατρο Τόπος Αλλού
06.09.2016 14:52
Ένα άπαιχτο (στην Ελλάδα) κι εν πολλοίς άγνωστο έργο του Στρίντμπεργκ θα παρουσιάσει φέτος ο Νίκος Καμτσής, στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ.
Παρίας, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
17.05.2016 15:56
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μας προσκαλεί στο έργο του Αυγούστου Στριντμπεργκ, Παρίας, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, από την Τετάρτη 18 Μαΐου έως το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016.
Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Εγνατία
09.05.2016 10:42
Η Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, η παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και τους κριτικούς στην Αθήνα, έρχεται στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο Εγνατία από τις 11 έως και τις 15 Μαΐου, για πέντε μόνο παραστάσεις.