Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Empty Frame & Penny Dreadful live @ Death Disco

Empty Frame & Penny Dreadful live @ Death Disco

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε ακόμη ένα «σωτήριον» έτος, δύο από τις καλύτερες live μπάντες της Αθήνας, οι EMPTY FRAME και οι PENNY DREADFUL, συμπράττουν ξανά το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 και ετοιμάζονται να τερματίσουν το volume στη σκηνή του Death Disco.

 

Αναπάντεχοι, ανατρεπτικοί και εξόχως συναισθηματικοί, οι Empty Frame διανύουν ήδη το δέκατο έτος τους επί σκηνής και έχουν δείξει αμέτρητες φορές πως οι συναυλίες τους είναι ένα γεγονός ξεχωριστό.

 

Με «προίκα» δύο από τα πιο πολυσυζητημένα άλμπουμ της τελευταίας τετραετίας (They think we are Eskimos, The Blackbird flies) και όπλα τις σκοτεινές  τους μελωδίες και τα «ηλεκτροφόρα», εκρηκτικά τους ξεσπάσματα οι Empty Frame δημιουργούν μια ατμόσφαιρα φορτισμένη, μυστηριακή και καθηλωτική. Τσέλο , βιολί , πιάνο , κιθάρες και ένα τσαμπουκαλεμένο rhythm section ξεδιπλώνουν όλα τα indie, alternative, progressive, gypsy, στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν και παρασύρουν σε μια μαγευτική εμπειρία.

 

Penny Dreadful, με τον «καταραμένο» κιθαριστικό ήχο τους ποτισμένο από τα βρόμικα μπλουζ του αμερικανικού Νότου και με μελωδίες φερμένες από τις συννεφιασμένες πεδιάδες της Βόρειας Ντακότα, αναλαμβάνουν να μας αφηγηθούν ιστορίες τρόμου, τρέλας και έρωτα. Η μουσική τους, άλλοτε φρενήρης και επιθετική, άλλοτε εύθραυστη και σκοτεινή, αποτελεί εγγύηση για ένα τρικυμιώδες ταξίδι συναισθημάτων.

 

Το ντεμπούτο άλμπουμ Deadwood κυκλοφορεί από τον Οκτώβριο του 2013 σε βινύλιο και CD και συγκαταλέγεται από πολλούς ανάμεσα στις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς. H μπάντα ετοιμάζεται να ξαναμπεί στο στούντιο για να ηχογραφήσει το δεύτερο άλμπουμ της.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Holy Monitor live στο Death Disco
03.02.2017 13:34
Οι Holy Monitor, μετά τις 2 πρώτες εμφανίσεις τους επί Αθηναϊκού εδάφους (με τους Warlocks στο An Club και συμμετέχοντας στο Plissken Festival) θα βρεθούν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Death Disco για να μας παρουσιάσουν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους.
Οι Empty Frame live στο Modu
17.10.2016 10:07
Έχοντας καθιερωθεί ως μία από τις καλύτερες μπάντες της ελληνικής underground σκηνής, οι Empty Frame ετοιμάζονται για νέες περιπέτειες και ξεκινούν το φετινό τους ταξίδι από το Modu, το νέο πολυχώρο της Αθήνας.
Ο Drew McDowall live στο Death Disco
16.08.2016 11:45
H 3 Shades of Black παρουσιάζει τον Drew McDowall για ένα live στο Death Disco, μαζί με τους Panos Alexiadis, Nikos Kyriaopoulos και Stratos Bichakis.
Οι Follakzoid live στο Death Disco
09.08.2016 15:41
Οι Χιλιανοί Follakzoid έρχονται στην Αθήνα για ένα live στο Death Disco τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016.
Οι Empty Frame live στο Death Disco
17.03.2016 09:59
Οι Empty Frame συμπληρώνουν δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στην underground μουσική σκηνή και γιορτάζουν την ξεχωριστή τους πορεία με ένα ακόμη εκρηκτικό live στο πάντα φιλόξενο Death Disco.